2023-11-11 39 views
🌟同朋友來到旺角行行吓街想食拉麵,決定去「金鶴拉麵」呢間我去過銅鑼灣好正,呢次試吓旺角分店。甫進入店內,日式嘅裝修,日文歌嘅背景,好有風味。***** ***** ***** ***** ***** 極濃雞白湯拉麵$138湯底順滑濃郁,雞湯呈奶白色澤,入口清甜不油膩,叉燒肥瘦適中,咬下去肉質柔軟,仲有兩片慢煮雞肉,非常軟腍有驚喜;清甜雞湯混合叉燒和雞肉嘅油脂甘香,最後要清曬碗湯先收手,仲有炸牛蒡好味又健康。黑蒜醬油拉麵$98🍜聞到濃郁黑蒜油香味,麵質幼身彈牙,浸泡濃湯入口香濃,層次豐富;糖心蛋🍳煮得剛剛好,蛋黃是流心超正😋仲有兩大片紫菜伴碟,超正。最後食埋🥟日式餃子$38,完美的一餐。

***** ***** ***** ***** *****

極濃雞白湯拉麵$138

黑蒜醬油拉麵$98

最後食埋🥟日式餃子$38,完美的一餐。