4 day(s) ago 0 views
非常感謝朋友介紹搵到一間好好食嘅拉麵,因為早早收工,人哋一開舖6:00我哋就入去,佢之前仲有買咗OpenRice discount coupon變咗有九折,座位不會太迫,大概20個位左右叫咗兩個拉麵一個係極濃雞白湯拉麵、一個係限定版的龍蝦湯拉麵王牌雞白湯濃郁不油膩,幾乎可以飲晒成碗湯,配料亦都足夠,口感十足!龍蝦湯龍蝦味夠,呢個好緊要,因為好多時標榜龍蝦湯但是實唔夠味,fusion味重值得一試!推介!!!

叫咗兩個拉麵
一個係極濃雞白湯拉麵、一個係限定版的龍蝦湯拉麵
推介!!!
2024-04-06 90 views
Nice soup, side dishes. But not the chicken and pork, they were not seasoned. Service was under evaluation, the waiter forgot my order to omit onion, but he forgot and told his chef that the customer missed to tell him.The sausage was the best dish. Very juicy and yummy! 🤤🐖

鹽🧂燒秋葵
2024-04-06
Dining Offer
Coupon
鹽🧂燒秋葵
  • 照燒黑豚肉腸
2024-03-29 71 views
近排喺旺角嗰邊返工,發現到呢間拉麵做緊午市優惠,最平$58就可以食一碗叉燒拉麵,而且質素仲有係唔差嘅。第一次就嗌咗碗豚骨湯拉麵,照去佢個app度登記咗會員就可以即刻送埋一杯嘢飲或者糖心蛋,咁多嘢計埋都只係$58。本身對呢個價位嘅拉麵就冇話太大期望嘅,所以上到嚟嘅時候都有少少俾佢surprise到。試咗佢個湯底的確係幾濃郁嘅,面嘅軟硬都係適合。Overall嚟講都算係高過average嘅水準。所以自然第二次都有返去試,呢次就試咗個炸豬扒咖喱湯底拉麵,豬扒炸得幾好,湯底同埋個麵都有上次嘅水準。 如果大家lunch諗唔到食咩歡迎去試下
近排喺旺角嗰邊返工,發現到呢間拉麵做緊午市優惠,
2024-03-06 94 views
無意中發現到嘅拉麵 超高質!夠濃郁又可以清碗~唔知大家有冇喺出邊食過其他拉麵係就好濃郁但個湯底嘅texture 實在係太膩太重味 飲幾啖湯就夠皮‣ 呢間主打極濃•雞白湯 啱啱好嘅口感 一啲都唔油膩!#空碗無問題 👍🏻➊ 北海道蟹湯拉麵🦀勁多蟹膏喺面 湯底非常香濃 好鮮味 ➋ 🌶️香辣豚骨湯拉麵辣油一啲都唔膩 配上豚骨湯 真係好正 飲完一啖又想再飲多啖嘅湯底!!!叉燒/雞肉非常嫩口亦唔肥 糖心蛋啱啱好完美流心🍳➌ 串燒 ( 黑椒牛舌 / 雞腎 ) 有少少對比下去 比較韌咗少少 同埋好薄身➍ #一番搾り #KIRIN 🍻新會員加$10就有得飲 draft beer!!! 旺角分店都開得比較夜到凌晨兩點夜晚去飲返個熱湯啤一啤好爽🍺下午茶14:30-1600同晚上20:30-02:00 仲有八折~大概有五間分店行會員制度,每次食都可以儲分,之後用嚟換返一啲小食或者飲品😋

無意中發現到嘅拉麵 超高質!夠濃郁又可以清碗~
唔知大家有冇喺出邊食過其他拉麵係就好濃郁
但個湯底嘅texture 實在係太膩太重味 飲幾啖湯就夠皮

➊ 北海道蟹湯拉麵🦀
勁多蟹膏喺面 湯底非常香濃 好鮮味

➋ 🌶️香辣豚骨湯拉麵
辣油一啲都唔膩 配上豚骨湯 真係好正
飲完一啖又想再飲多啖嘅湯底!!!
叉燒/雞肉非常嫩口亦唔肥 糖心蛋啱啱好完美流心🍳

➌ 串燒 ( 黑椒牛舌 / 雞腎 )
有少少對比下去 比較韌咗少少 同埋好薄身

➍ #一番搾り #KIRIN 🍻
新會員加$10就有得飲 draft beer!!!

旺角分店都開得比較夜到凌晨兩點
夜晚去飲返個熱湯啤一啤好爽🍺
下午茶14:30-1600
同晚上20:30-02:00 仲有八折~
2024-02-23 107 views
好耐冇寫本地食評, 因為成日飛左今日旺角睇完醫生,行過先達見到呢間拉麵做緊午市特價, 就試下啦⋯⋯叫咗碗香辣豚骨拉麵,豚湯濃郁冇味精木耳絲夠爽口,拉麵夠粗夠掛湯兩塊叉燒都夠大嚿,淨係唔夠肥,乾左啲即刻下載加入成會員,送100分可以兌換糖心蛋, 免費都煮得咁靚, 值得一讚。另外,要多多讚嘅係服務態度! 食得拉麵都預咗冇服務, 自己斟茶自己飲估唔到坐低即刻有熱茶飲,唔夠半杯,就已經再幫我refill,好細心。下次要試濃湯白雞拉麵!
好耐冇寫本地食評, 因為成日飛左
叫咗碗香辣豚骨拉麵,豚湯濃郁冇味精
木耳絲夠爽口,拉麵夠粗夠掛湯
兩塊叉燒都夠大嚿,淨係唔夠肥,乾左啲
另外,要多多讚嘅係服務態度!
食得拉麵都預咗冇服務, 自己斟茶自己飲
下次要試濃湯白雞拉麵!
黑豚叉燒香辣豚骨拉麵
黑豚叉燒香辣豚骨拉麵
2024-01-20 126 views
第一次嚟依間 之前上網睇左好多食評因為我本人鍾意食麵多過食飯🤣 所以好多都係食麵網上啲評價都好壞參半 抱住開盲盒嘅心態去試 但又唔係差😂有驚喜我同朋友都係蟹湯 $138 我掙扎左好耐蟹定雞🫣🫣因為雞湯好飲真係好少但蟹就一定穩陣 少有伏😂經過之前一次雞湯嘅陰影 我都係揀左蟹😂😂😂😂 下次我會鼓起勇氣試雞湯😂一上枱 個湯好白🫣🫣一食好有驚喜 好滑又濃又唔會太咸 麵底算合格唔會太淋身 麵叫掛到湯但啲木耳真係多到傻😨食極都有 我都撩左半匙出嚟 真係太多 我頂唔順🫠🫠🫠個湯暖(◐‿◑)如果可以再熱啲就好啦啦啦~~本身個湯幾濃 所以會有啲漏 最好食完飲返杯茶小食叫左有牛舌,五花腩,明太子雞翼 無咩特別 正常嘢~😂錢都唔記得
第一次嚟依間 之前上網睇左好多食評

一食好有驚喜 好滑又濃又唔會太咸
麵底算合格唔會太淋身 麵叫掛到湯
但啲木耳真係多到傻😨食極都有
我都撩左半匙出嚟 真係太多 我頂唔順🫠🫠🫠
個湯暖(◐‿◑)如果可以再熱啲就好啦啦啦~~
本身個湯幾濃 所以會有啲漏 最好食完飲返杯茶

小食叫左有牛舌,五花腩,明太子雞翼
無咩特別 正常嘢~😂錢都唔記得
2024-01-06 120 views
今日到訪依家別緻嘅拉麵店。這家店位於旺中帶靜的通菜街。店的裝修滿有日本feel, 座位也不會好擠擁。雖然這間是拉麵店,但這裏也有鰻魚飯供應。拉麵嘅湯底除咗基本嘅醬油湯以外還有主打嘅雞白湯、龍蝦湯和蟹湯等等,價格由$138至$198。極濃龍蝦湯拉麵$138(不加配龍蝦尾)這拉麵的龍蝦湯真係幾正,湯汁味道濃郁,口感香滑,有濃濃的龍蝦鮮味,味道鮮甜。叉燒是薄切,肉質軟嫩,半肥瘦。而溏心旦是醬油漬的,口感creamy 帶醬油味;而那拉麵十分軟滑,掛湯力也不錯。朋友點的鳗魚飯幾正$238,但忘記拍照。雖然製作需時,但是物有所值。鰻魚是厚切,即點即燒的,鰻魚口感具彈性,加上甜度剛剛好的醬油,帶些焦香,配上鳗魚汁白飯,正!

今日到訪依家別緻嘅拉麵店。這家店位於旺中帶靜的通菜街。

店的裝修滿有日本feel,

極濃龍蝦湯拉麵$138(不加配龍蝦尾)

朋友點的鳗魚飯幾正$238,但忘記拍照。

2024-01-06
Type of Meal
Lunch
2024-01-03 108 views
😶星期日下午去食,冇乜人可以直入,叫咗雞白湯拉麵同蟹湯拉麵,嚟到冇驚喜,可能見食評咁多人話好食,期望高咗。🍜雞白湯拉麵($98)食落就覺得冇乜特別,都係平時樓下拉麵咁,普通一碗拉麵,雞白湯比較稀,味道平淡,冇需要特登過嚟食。🍜蟹湯拉麵($138)有凍嘅蟹肉碎,朋友話味道都係正常,湯底似合味道嘅味,所以冇乜評價。總括嚟講,正常拉麵,食過一次唔會再食,性價比低。。。呢個價錢喺旺角可以食到更好嘅午餐

蟹湯拉麵
雞白湯拉麵
2023-12-21 98 views
上網見人推介,咁啱又想食拉面,就去咗試吓,將結果攞前面就係不可一,不可再,貼錢買難受。先講食物,嗌咗一碗濃厚雞白湯同辣豚骨湯。豚骨就普普通通冇咩特別。鋪頭主打既雞白湯就經典,一飲落口就係cream味,然後就沒然後了。再講服務,廚房2個大師傅想做又唔想做咁,樓面2個姐姐又唔知自己做緊咩。一入去已經嗌咗2碗面,等好耐都未來。之後入尼既情侶嗌既食物,串燒都來齊,我果2碗拉麵都未有影。問個姐姐我仲要等幾耐,點知佢叫第二個姐姐尼答我幾分鐘??咁係咩意思??仲要覺得係我有心玩野??廚房2個大師傅又係,跟入單既次序煮野有幾困難??成間鋪頭既感覺就係想做唔想做,不可一不可再!!
成間鋪頭既感覺就係想做唔想做,不可一不可再!!
2023-12-21
2023-11-29 88 views
一直都未試金鶴拉麵,今日終於約埋老公出嚟撐枱腳。嚟到梗係要食佢最出名嘅招牌菜式,極濃龍蝦湯拉麵,湯底果然濃郁。其實加$60仲可以配有一隻龍蝦尾,見到隔籬枱啖啖肉食得津津有味,下次都要再加。北海道蟹湯拉麵湯底呈現奶白色,感覺特別暖笠笠。一大份嘅蟹膏蟹肉放在拉麵之上,真係非常香口。兩款拉麵都配有半隻流心蛋。仲有慢煮嘅叉燒,薄切嘅叉燒令口感更嫩滑。當然就唔少得紫菜,浸過湯底嘅紫菜,真係好似打邊爐嘅響鈴咁好味。另外我哋仲揀咗鹽燒五花腩,呢個價錢有兩串都唔錯。而且每塊都燒得甘香,近皮嘅位置仲燒得脆卜卜,食起上嚟唔覺油膩。
一直都未試金鶴拉麵,今日終於約埋老公出嚟撐枱腳。
極濃龍蝦湯拉麵
北海道蟹湯拉麵湯底呈現奶白色,感覺特別暖笠笠。
北海道蟹湯拉麵
一大份嘅蟹膏蟹肉放在拉麵之上,真係非常香口。
北海道蟹湯拉麵
兩款拉麵都配有半隻流心蛋。
仲有慢煮嘅叉燒,薄切嘅叉燒令口感更嫩滑。
另外我哋仲揀咗鹽燒五花腩,呢個價錢有兩串都唔錯。
鹽燒五花腩
Type of Meal
Dinner
鹽燒五花腩
2023-11-28 52 views
旺角返工真好,勁多美食。口痕想食日本嘅拉麵,喺門口就俾呢個雞白湯吸引咗入去🥢🔸金鶴 雞白湯拉麵 $98KaneTsuru Chicken White Soup Ramen我自己叫咗碗招牌🎖️雞白湯拉麵,低溫慢煮雞肉,超滑嫩,拉麵必配嘅豚肉叉燒,爽口湯底係骨膠原十足嘅雞湯🐔( 聽講係用原隻雞烹煮8小時以上,健康養顏)🔸北海道蟹湯拉麵 $138Hokkaido Supreme Creamy Crab Soup Ramen 老公鍾意食蟹,叫咗碗超人氣🥇蟹湯拉麵啖啖蟹肉 🦀+ 北海道直送花咲蟹湯鮮香濃郁口感,每一口湯都食盡蟹嘅精華再加上爽口豚肉叉燒,食哂成碗飲哂湯,超滿足👍🏻即場下載佢哋餐廳嘅Apps📲登記做會員📝仲可以免費🆓換領糖心蛋🥚或者可樂🥤好抵啊!!

🔸金鶴 雞白湯拉麵 $98

我自己叫咗碗招牌🎖️雞白湯拉麵,
低溫慢煮雞肉,超滑嫩,
拉麵必配嘅豚肉叉燒,爽口
湯底係骨膠原十足嘅雞湯🐔
( 聽講係用原隻雞烹煮8小時以上,健康養顏)

🔸北海道蟹湯拉麵 $138

老公鍾意食蟹,叫咗碗超人氣🥇蟹湯拉麵
啖啖蟹肉 🦀+ 北海道直送花咲蟹湯
鮮香濃郁口感,每一口湯都食盡蟹嘅精華
再加上爽口豚肉叉燒,食哂成碗飲哂湯,超滿足👍🏻

即場下載佢哋餐廳嘅Apps📲
登記做會員📝
仲可以免費🆓換領糖心蛋🥚或者可樂🥤
好抵啊!!
2023-11-27 45 views
餐廳主要提供雞白湯拉麵、活燒蒲燒鰻魚飯及多款串燒。極濃雞白湯拉麵 賣相幾特別,牛蒡炸得微脆微甜。兩片慢煮雞肉及豚肉肉質腍軟。糖心蛋蛋黃呈半熟狀態。湯底奶白飲起來超濃郁,微微黏口。拉麵是曲麵,麵質彈牙且掛湯。香辣豚骨湯拉麵 豚骨長時間熬煮的湯底,入口先辛後辣,辣感層層慢慢提升,相當刺激。配料同樣有雞肉、豚肉及溏心蛋。照燒黑豚肉腸 肉腸慢火兩面煎香,皮脆肉嫩,肉汁滿滿。照燒免治雞肉 加入雞軟骨的免治雞肉,食起來有口感。
餐廳主要提供雞白湯拉麵、活燒蒲燒鰻魚飯及多款串燒。
極濃雞白湯拉麵
賣相幾特別,牛蒡炸得微脆微甜。
兩片慢煮雞肉及豚肉肉質腍軟。
糖心蛋蛋黃呈半熟狀態。湯底奶白飲起來超濃郁,微微黏口。
拉麵是曲麵,麵質彈牙且掛湯。
香辣豚骨湯拉麵

照燒黑豚肉腸
肉腸慢火兩面煎香,皮脆肉嫩,肉汁滿滿。
照燒免治雞肉
加入雞軟骨的免治雞肉,食起來有口感。
  • 極濃雞白湯拉麵
  • 照燒黑豚肉腸
  • 照燒免治雞肉
  • 香辣豚骨湯拉麵
2023-11-20 38 views
喜歡這 小店拉麵 ,因為價錢合理而且份量都夠飽有餘,湯底不油身。款式選擇不少仲有串燒,坐得都舒服,所以有時經開旺角想食拉麵,都是不二之選醬油拉麵醬油配鰹魚湯味道不會太濃但飲到魚的鮮甜味,朋友叫的是雞白湯拉麵,雞味濃而清新,口感不杰身剛好,配上炸牛蒡絲不多地方有,口感微脆不油身慢煮雞肉和豚肉义燒是我喜歡食這間其中一個原因,感覺比較瘦肥肉不多,但又不會硬身保持到軟熟,每碗各有2片份量都不少,沒有多餘醬汁反而食到食物本身味道和沾了湯味道剛好麵質都可以,不會太淋身有到少少彈牙感串燒叫了雞肝和豬頸肉,燒得剛好又不會太乾身,醬汁味都幾濃幾惹味

麵質都可以,不會太淋身有到少少彈牙感

📍如果行開旺角想食拉麵 都會諗起金鶴🫣 不嬲都好鍾意佢嘅雞白湯湯頭 今日想試下其他 就揀咗蟹湯拉麵! 幾鍾意有全份及半份選擇 啱曬胃口細嘅女仔~🌀 北海道蟹湯🦀拉麵用上大量花咲蟹敖製出嘅湯頭鮮甜濃郁 散發濃烈嘅蟹香 湯頭打至起泡 口感上頗為Creamy 麵質較為粗身彈牙 撈上拆肉蟹肉 相當滋味!
📍

🌀 北海道蟹湯🦀拉麵
  • 北海道蟹湯拉麵
2023-11-11 35 views
🌟同朋友來到旺角行行吓街想食拉麵,決定去「金鶴拉麵」呢間我去過銅鑼灣好正,呢次試吓旺角分店。甫進入店內,日式嘅裝修,日文歌嘅背景,好有風味。***** ***** ***** ***** ***** 極濃雞白湯拉麵$138湯底順滑濃郁,雞湯呈奶白色澤,入口清甜不油膩,叉燒肥瘦適中,咬下去肉質柔軟,仲有兩片慢煮雞肉,非常軟腍有驚喜;清甜雞湯混合叉燒和雞肉嘅油脂甘香,最後要清曬碗湯先收手,仲有炸牛蒡好味又健康。黑蒜醬油拉麵$98🍜聞到濃郁黑蒜油香味,麵質幼身彈牙,浸泡濃湯入口香濃,層次豐富;糖心蛋🍳煮得剛剛好,蛋黃是流心超正😋仲有兩大片紫菜伴碟,超正。最後食埋🥟日式餃子$38,完美的一餐。

***** ***** ***** ***** *****

極濃雞白湯拉麵$138

黑蒜醬油拉麵$98

最後食埋🥟日式餃子$38,完美的一餐。