2024-02-26 47 views
好耐無食醬油蟹,心思思左好耐,放工就即刻去左正宗既韓珍到食🤭餐廳名「韓珍」原來係🇰🇷韓國真正的味道既意思🔸醬油蟹配牛油飯🦀蟹好新鮮,而且都算大隻爆膏😍唔會醃到死咸,調味岩岩好,淡淡既醬油香味,蟹肉鮮甜,將牛油飯放落蟹蓋撈埋蟹黃一齊食,真係抗拒唔到,加多$300有多隻蟹,我都忍唔會嗌左兩隻🫣🔸韓式豬手成日都聽人講韓國豬手好好食,咁緊係要試下😋份量都幾多,豬手炆到好腍,腍得黎仲食到豬手既口感,豬皮好有膠質,少少黐同彈牙,味精甜甜地,可以夾住🧄蒜片或者辣椒粒一齊食,或者淨係點個辣汁都得🌶️🔸炸蛋疏乎厘見幾得意就叫黎試下,面頭有芝士、洋蔥、青紅椒🫑同蟹子,增加左蛋既味道,食落有少少似蒸蛋同雞蛋糕之間🔸手工雪糕豆腐味 :豆腐味香濃,食多幾啖有少少似豆漿味,略嫌甜左少少🤏🏻Expresso : ☕️咖啡味好香,濃郁適中,有少少烘焙味同帶少少酸,味道唔會好甜

🔸醬油蟹配牛油飯

🔸韓式豬手