近排唔洗返工多咗時間喺屋企睇下啲飲食節目,睇咗有集講麻辣火鍋搞到好鬼想食 😝 今日同朋友去咗尖沙咀行街,特登搵咗呢間嚟幫襯下見餐廳人氣都幾高。😋餐廳景觀唔錯,可以望到中環嘅摩天輪同IFC,如果係黃昏或者夜晚食,感覺真係超級正 😍 而且周圍環境都好乾淨。因為係午市關係所以火鍋湯底免費 🥰 點菜紙設計得好好,每樣食品都有全份同半份,啱晒我呢啲乜嘢都想試吓既人,而且每款食品都有煮既時間提供超級貼心呀。👍🏻叫咗大骨滋補鍋配普通辣大紅鍋,落咗單冇耐侍應姐姐就送咗碗紅棗雪耳糖水俾我哋食,糖水幾好味清清地又少少甜。嘢食到齊嚟幅大合照先。📸 ✨ ✨美國安格斯肥牛 ($119) : 色澤同雪花紋都唔錯,肉質鮮嫩而且牛味濃郁。曉宇嫩牛肉 ($42/左) : 呢個真係不得了,肉質超超超級嫩滑,係出面都未食過咁滑既牛肉 😍 大刀牛肝 ($46/右) : 見點菜紙推介就叫嚟試下,而且唔係好多地方可以食到牛肝 ; 鵪鶉蛋汁配上牛肝,煮熟後食落相當新鮮,因為唔新鮮既牛肝會很腥。鮮龍躉片 ($72) : 每件龍躉片都係厚切,而且精瑩通透,啖啖肉超級正。鮮鵝腸 ($62) : 鵝腸用冰墊底保持新鮮,而且清得好乾淨,口感
嘢食到齊嚟幅大合照先。📸 ✨ ✨
鮮鵝腸 ($62) : 鵝腸用冰墊底保持新鮮,而且清得好乾淨,口感爽脆。
手打蝦滑 ($46) : 大概有四粒左右,口感紮實之剩蝦味濃郁,咬落爽口又彈牙。
功夫萵筍片 ($22) : 賣相好精緻,而且食落清甜又爽口,可以用鮮嫩爽脆嚟形容。🤤
淮山條 ($22) : 估唔到咁平既食材都咁有心機切同擺 👍🏻 切成條狀既淮山條口感比片狀更佳。👍🏻 鮮活海蟶 ($39) : 超超超級鮮甜呀 🤤 而且每隻都好肥美 😍 必叫。推介指數 : ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
如果無叫飲品都無問題,因為餐廳提供既茶都好正斗,係大麥茶嚟,清甜又健康 ; 整體嚟講無論食材、環境、服務、價格樣樣都真係超班。