2023-08-28 20 views
觀塘海濱原來有間咁高質既居酒屋🏮環境寬敞,天花有啲日式燈籠,居酒屋氣氛濃厚。我地坐窗邊,感覺好chill ~▫️炸櫻花蝦沙律 ($78)櫻花蝦沙律第一次食,沙律菜新鮮,撈埋脆卜卜既櫻花蝦同胡麻醬一齊食味道唔錯。▫️加洲卷 ($68)每件都足料同大份,滿滿既蟹籽佈係加州卷上,入面係蟹柳、牛油果、蛋、青瓜絲,口感豐富,壽司飯亦有香醋味,味道整體唔錯。▫️雞肉丸串 ($78)▫️冬菇串 ($38)▫️金菇牛肉卷 ($68)金菇牛肉卷醬汁濃郁;雞肉丸串出色,軟熟唔會燒得硬崩崩,撈蛋黃食仲滋味;冬菇串燒得香,加上七味粉辣辣地更好食。▫️燒銀鱈魚 ($128)銀鱈魚好嫩滑,有種入口即溶既感覺,燒得好靚好香完全冇鯹味。▫️日式炒什菜 ($78)炒什菜有椰菜花、金菇、鴻喜菇、胡蘿蔔絲,大碟又健康,營養價值高。▫️牛肉烏冬 ($88)牛肉湯香濃,牛肉片份量都唔少,烏冬係稻亭烏冬,幼身啲滑溜啲,大大碗兩個人share都可以。玄米茶好香好飲!

▫️炸櫻花蝦沙律 ($78)
炸櫻花蝦沙律

▫️加洲卷 ($68)
加洲卷

▫️雞肉丸串 ($78)
▫️冬菇串 ($38)
▫️金菇牛肉卷 ($68)
金菇牛肉卷
雞肉丸串、冬菇串

▫️燒銀鱈魚 ($128)
銀鱈魚好嫩滑,有種入口即溶既感覺,燒得好靚好香完全冇鯹味。
燒銀鱈魚

▫️日式炒什菜 ($78)
日式炒什菜

▫️牛肉烏冬 ($88)
牛肉烏冬
玄米茶

玄米茶好香好飲!
炸櫻花蝦沙律
加洲卷