2022-11-08 144 views
𝟚𝟟.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚📌一鳴拉麵 (大埔)大埔運頭街20-26號廣安大廈地下E舖💸人均消費: $100內🌿評分: 4.6/5 🈚️加一服務費 (午市免收加一) 💬學生優惠: 每碗拉麵減$10+追加麵只需$5餐廳分類🔖 #hkfoodieat日本菜🎏 記得上年冬天無意中發現咗呢間隱世拉麵店之後就對佢念念不忘🍜近排見到佢上榜咗大埔民選地區餐廳先發現有咁多人識佢😌個人真係覺得佢係目前為止食過咁多間拉麵入面最好食嗰間🍃佢嘅裝修好似日本夜晚嘅拉麵店🇯🇵如果坐吧台仲可以睇師傅煮下麵🌷店鋪座位唔多所以如果想嚟食又唔想排隊就記得趁早嚟啦🙈➪ 一鳴豬骨濃湯拉麵 ($78)拉麵總共有4個湯底可以選擇(豬骨/黑蒜/赤辛/香菜)4款都係以豬骨湯底作為基底✨另麵條、麵質、細蔥嘅份量、配料同埋唐辛醬都可以自由配搭岀啱自己口味嘅拉麵🥳我哋兩個都揀咗細麵同叉燒呢個配搭🙌🏻至於麵質我哋就揀咗一個普通一個軟😼男朋友另外加咗個麵底但可能係未浸湯嘅關係麵質比較硬身啲🍂湯底非常濃郁而且質感濃稠🥹平時食拉麵都好少飲哂啲湯但呢個湯底每次嚟食都一定會飲哂🥰飲到最後嗰啖個湯都仲係熱嘅❤️‍🔥叉燒肥瘦適中而且好淋😋而且配菜都應有盡有🎃木耳絲同
𝟚𝟟.𝟘𝟡.𝟚𝟘𝟚𝟚
📌一鳴拉麵 (大埔)
大埔運頭街20-26號廣安大廈地下E舖

💸人均消費: $100內
🌿評分: 4.6/5
🈚️加一服務費 (午市免收加一)
💬學生優惠: 每碗拉麵減$10+追加麵只需$5

餐廳分類🔖 #hkfoodieat日本菜🎏

一鳴豬骨濃湯拉麵

➪ 一鳴豬骨濃湯拉麵 ($78)

湯底非常濃郁而且質感濃稠🥹平時食拉麵都好少飲哂啲湯但呢個湯底每次嚟食都一定會飲哂🥰飲到最後嗰啖個湯都仲係熱嘅❤️‍🔥叉燒肥瘦適中而且好淋😋而且配菜都應有盡有🎃木耳絲同原味荀嘅份量都唔少💚溏心蛋亦唔會有假甜味🍳

𐂂 唐揚炸雞 (套餐+$30連飲品)
炸雞炸粉很薄而且皮非常脆🐔內裏嘅肉非常嫩滑多汁而且一咬落去係噴緊煙的🍗雞塊每一件都非常巨型份量十足 😻性價比頗高🗯
乳酸梳打

𐂂 乳酸梳打
酸酸甜甜咁✨啱啱好中和翻咁濃郁嘅拉麵🍜不過可能冰塊太多到後期飲品變得較為淡味🧊
一鳴豬骨濃湯拉麵
乳酸梳打