2020-06-27 188 views
醫生話經常食自己會早死,繼續獨毒拉麵晚餐。坐錯位背光添,搵角度影靚相非常困難!發現附近有勁多大鄉里出城開飯,連劃點餐紙落單都唔識!黑湯、白湯、紅湯都唔知是什麼,唔識字?侍應們不厭其煩多次重複解釋,真係辛苦晒。發現點餐紙上沒有加底或加麵項目,那麼有信心份量必定夠您飽?原來放到最底,終於見到。士多啤梨梳打,罐裝飲品甜甜有氣,似氣水多於果汁沒怎樣特別。麒麟生啤,開開胃醒醒神,比朝日生啤稍濃,同樣清香!Asahi 生啤,我一向喜歡日本啤,味道清新透心涼!再次 First stop 食飽飽再轉好下場。半熟蛋,多謝請食蛋!靚蛋不用什麼調味,原味流心蛋黃已絕對甘甜香黏,蛋白滑彈。芥辣八爪魚,似乎自家撈製,偏咸偏乾悶悶的。鱆魚燒,巧遇老友在此工作,竟然食到老友親手造鱆魚燒比我食,運氣大好,驚喜的美味!當然趁熱食,甜酸度剛剛好,不咸不嗆不濁,清新可口精神煥發!外皮嚥韌,爆開燙燙甜美蛋漿,還有主角鱆魚粒。味濃彈彈,混埋木魚絲及紫菜粉,豪氣地成粒啪,豪氣暢快!餃子,點餐紙上無提過蒸煎還是炸,等待時真的十分期待,原來係炸餃子。新鮮出爐泛著油光,餃皮奇脆無比,餡料充足脹卜卜。菜肉塞得滿滿,食得到菜甜肉香,還有少

餃子,點餐紙上無提過蒸煎還是炸,等待時真的十分期待,原來係炸餃子。新鮮出爐泛著油光,餃皮奇脆無比,餡料充足脹卜卜。菜肉塞得滿滿,食得到菜甜肉香,還有少少肉汁,沾上果醋能減低油膩感更可口。

鐵板鱆魚粒,塊鐵板呢?可能午巿特別為我做,多謝師傅無拒絕我 特別要求。感覺似微波爐叮出黎,鱆魚粒雖然爽脆卜卜聲,但叮到乾爭爭。甜醬油跟鱆魚燒一樣,要趁熱食,放涼變得油膩。

炸雞,其中兩件太乾太燶太硬,雞皮脆到薯片一樣索索聲,一咬便粉碎。另兩件較淺色正常得多,皮脆肉嫩而且雞汁濕潤慾滴,捲埋芥辣更開胃醒神,點解無鮮檸角既?

焰鳴叉燒拉麵,硬太麵走蔥 3 倍唐辛醬加蟹柳帶子刺身,已包括味蛋紫菜竹筍櫻花蝦,五光十色非常豐富!厚切肥美嚥韌膠彈五花腩,油脂甘甜不膩不滯,豪不猶豫大大塊啖啖肉,勁滿足幸福!味付糖心蛋清香不濁不咸,蛋黃味濃郁漿漿黏黏大愛!日本蟹棒雙頭尖好易認,實淨質地魚肉清甜不過火。竹筍爽脆,無渣味道獨特。帶子刺身切薄三片質感廷廷,鹽漬所以咸的?沒有鮮甜味,怪怪的。

撈勻三倍唐辛醬前,先來兩口原味辣湯。味淡水汪汪有微微辛辣味,隨即讓肉鬆唐辛醬與湯汁融合,變得厚厚黏黏糊糊。太麵捲著肉鬆掛著大量辣湯,大大口連湯帶麵細味,額頭汗珠冒出,辣得興奮!辣味濃烈有層次不單調,比達摩更出色!我要硬麵的,依個軟硬度只屬普通未能滿足到我,如果點普通應該會更腍。美味辣湯搭拉麵夾著肉鬆櫻花蝦更添火花,轉眼消滅!湯汁都差點給我全部盡收肚裡去。

黑蒜油豬骨湯豬軟骨拉麵,硬直麵走蔥 3 倍唐辛醬,竹筍佳爽脆有少少渣,味付蛋可口回味。先來原味黑蒜湯,蒜味未見突出,被濃濃豬骨湯所淹蓋,幸好還有陣陣黑蒜香甜味。堅多豬軟骨,足足 5 大舊!鬆化肉質連住脆卜卜軟骨,咬到咯咯聲抑揚頓挫,悅耳有趣過癮!濃郁甜醬油味道,消減兩舊已有點膩。硬直麵竟然比硬曲麵更好食,質地更結實廷身有咬口,可以再硬一點,硬麵比軟麵能帶更多湯汁。大大注直麵掛上唐辛醬連大量湯汁大大力狂啜,惹味辛香,湯汁濃郁甜美,滿足滿足!再來連湯帶麵齊齊掃入口,湯汁灌得嘴仔滿滿,擁著拉麵咀嚼滾動非常,湯汁再熱一點會更舒暢!

一鳴叉燒拉麵,硬直麵走蔥 3 倍唐辛醬加櫻花蝦,一鳴拉麵即基本豬骨濃湯。先來幾口豬骨濃湯,極濃厚杰黏稠豬骨湯,香醇甜美還帶著霸道豬肉味,隨後撈埋辣醬再品嚐。甜中帶辛,微辣惹味,飲到舔舔脷。直麵夠硬富彈性有嚼勁大愛。帶湯力超強,每啖水潤多汁,捲埋鬆軟肥叉同吃,依隻直頭係回鍋肉味道,十分有趣和味!

廣島蠔叉燒豬骨湯拉麵,硬直麵走蔥 3 倍唐辛醬。輕烚廣島蠔超勁腥,嫩滑多汁滴滴!我自家烚必定要烚到微縮去掉腥味才會享用。豬骨湯沒有蠔味,明顯分開煮的。奶一樣的雪白,原味亦似奶一樣香濃甜味,撈勻辣粉再來幾口,香辣兼備黏黏厚厚滋味無窮!廣島蠔實在太腥,嘗試跟不同食材混合希望能掩蓋其味道,完全無效!頂硬上食晒去。

黑松露醬忌廉湯叉燒拉麵,黏牙的曲曲硬太麵捲著紫菜捲著木耳絲,個湯硬係覺得似足忌廉蘑菇湯,跟日式拉麵完全唔夾,似食緊忌廉蘑菇意粉。湯汁厚杰,濃到有點濁欠清爽,只是有點膩,味道不錯的。

磯燒鮑魚豬骨湯拉麵,硬直麵走蔥 3 倍唐辛醬加櫻花蝦。硬朗結實的直麵掛湯力特强,黏滿辣椒粉狂啜,興奮刺激胃口全開!薄薄的豬骨湯尚算甜味,加入 3 倍唐辛醬即時濃稠更惹味!瘦猛猛的叉燒給我混濁醬油味,並不討好。馬虎地用拉麵捲住美妙多了,櫻花蝦有著不少功勞,使得湯汁程現海味味道。磯意思係海邊的岩石,稱磯燒表示保持原汁原味的吃法,不過此鮑魚仔給不到這種感覺,幸好鮮彈帶有醬油味道。食過幾次限定拉麵最清爽最好味就係依碗,首次全部湯清掉,一滴不漏,恭喜恭喜!

燒墨魚咀,生水味濃,墨魚味弱,過份沖洗欠缺鮮墨魚味,質地勁爽脆。醬燒雞腎,燒粒粒太細粒,食得不夠豪邁,全熟爽爽腎味香濃,試試無妨。海螺串燒,燒粒粒螺肉,嚥嚥韌韌,淡淡然的螺味。燒原條鰻魚,跟蒲燒差天共地。塗上厚厚濃味甜醬汁,減輕一點會舒服一點。薄衣衣瘦削結實不肥美不鬆軟,魚皮黐牙,整體唔難食。

汁燒厚切牛舌,早前係紅磡食咖哩牛脷,成個脷尖隊出黎嚇死朕!眼前串燒都係成條脷隊出黎,好采無脷胎啫。堅大條呢!幸好清得脷胎乾乾淨淨,沒有太強烈的厭惡感覺。厚厚的熱熱的,軟塾綿綿有肉汁,不是爽彈類型,清香溫柔的醬油味不過份食得過。

雞皮串燒,獨特長條形雞皮,焦香薄脆,甘香油潤鳳脂飛射,美味不油膩。落味得宜,燒得非常出色!汁燒帆立貝,先來焦香微脆,後到綿濕帶子肉,雖平凡但味道不錯。

鹽燒秋刀魚,功力深厚燒得出色!雪藏秋刀亦保存得很好,肉質結實不霉。魚汁立立令,結實魚味香甜特濃,真的心滿意足!食得乾乾淨淨魚骨都損埋。魚腸魚脂非常肥美甘甜,忘記掉丟膽狀,直接嘴嚼膽汁爆開苦苦的。

汁燒雞翼,竟然有碳燒焦香,是我的錯覺嗎?皮脆肉嫩,咬開噴煙熱辣辣,唧上鮮檸汁,提鮮百倍!汁燒雞肝,次次都賣晒,終於緣份到食到咯,食得到也未必好。雞肝真係幾乾硬下,跟蔥花蒜蓉蒜片完全唔夾,還有陣陣羶味,羶味來自雞血。
麒麟生啤
2019-06-04
半熟蛋
雞皮串燒
鹽燒秋刀魚
大埔廣福道入一條街、圍住大明里公園d 舊樓o個o抖d 餐廳多不勝數,有都幾出名o既牛腩麵同豆腐花等等,簡直就係食街。今次o黎到,物色完一輪,最後揀o左過多一條街、一個相對比較靜o既角落o既一間拉麵店。餐廳鋪面唔大,出面只有數張檯,然後就係長條型圍住廚師o既bar 檯。係有d 窄,但淡黃o既燈光、牆上各類手繪同埋紅色布簾,整體上卻不失日式小店o既風情。五款拉麵入面我揀o左黑蒜.鳴($78 未加一),會在豬骨湯以外多一重自家制黑蒜油。一直都好鍾意黑蒜o既味道,比起黑松露,其實我更加喜愛前者,尤其黑蒜仲係近年大熱o既健康食材。實物o黎到,成碗湯都係黑黑o既一碗,黑蒜油落得非常之多,賺到了!湯底有住非常之濃o既蒜香,唐辛醬我圈o左少許,對我o黎講辣度剛好,提鮮得o黎又唔會過搶。叉燒同豬軟骨之間我揀o左叉燒,圓碌碌兩大片。麵都有兩個選擇,就選了簡單o既直麵,浸淫o係黑蒜豬骨湯之下靈舍好味,食完個麵我直頭要清你碗!呢間拉麵店唔只得拉麵食,仲有炸物、串燒玉子燒等等,試o左份汁燒帆立貝($38) 同埋汁燒雞翼($28)。個雞翼o既外層塗滿甜甜鹹鹹、令人流晒口水o既醬汁;帶子份量唔多,但係充滿bbq o

食物

黑蒜.鳴 ($78)

叉燒
黑蒜.鳴

呢間拉麵店唔只得拉麵食,仲有炸物、串燒玉子燒等等,試o左份汁燒帆立貝($38) 同埋汁燒雞翼($28)。個雞翼o既外層塗滿甜甜鹹鹹、令人流晒口水o既醬汁;帶子份量唔多,但係充滿bbq o既氣息,裙邊部份尤其脆口。
(前) 汁燒雞翼 ($28),(後) 汁燒帆立貝 ($38)
汁燒雞翼
汁燒帆立貝

飲品點o左士多啤梨一千零一夜($32),有住優雅o既名字。好大杯,亦落o左好多青檸同薄荷葉,再加入鮮甜、含真正果肉o既士多啤梨汁,巧妙咁衝擊你o既味蕾。
士多啤梨一千零一夜 ($32)
食物
黑蒜.鳴 ($78)
汁燒帆立貝
士多啤梨一千零一夜 ($32)
2020-07-23 3 views
今日襯著放假就與媽媽去了大埔探朋友,然後行咗陣街,行行下好肚餓就同媽媽食晚餐,我地選擇簡單地食拉麵🍜入到去餐廳雖然細細間坐位都舒服😌焰鳴平時都食開原味的我,今次想有啲突破食辛辣湯底😋😋😋拉麵個麵質感爽口彈牙,配料多多有紫菜、高質流心蛋同大量櫻花蝦tim 😍😍😍好多料相當豐富👍🏻一鳴另外一款就是原味豬骨湯底,湯底不錯麵質都是選擇了普通,入口很爽飲一啖湯再食更加滋味可口,而且配料同樣豐富,相當滿足的拉麵🍜 🍜 🍜

焰鳴

一鳴
2020-07-01 75 views
大埔食肆林立,不過非連鎖日式食店不算多,太和火車站附近有幾間質素不錯,以大埔墟站附近來說,一鳴拉麵也是個不錯的選擇。交通婆為方便,距離大埔墟站大約10分鐘路程。食物的選擇也不少,並非只有拉麵。最後個朋友兩人分別叫了一碗拉麵,以及三個小食。先來黑蒜拉麵。滿滿的青蔥鋪在黑蒜油上,叉燒肥瘦適中,糖心蛋正常水準。一鳴炒雜菜( $42 )經常外食很多時候都缺乏蔬菜,所以冇朋友叫了一個炒雜菜。雖然份量不是太多,兩人可輕鬆解決,但是也不會炒得太淋,味道不錯。玉子燒( $62 )玉子燒整條分量足夠,火候控制不錯,上面鋪想一塵柴魚片,柴魚片隨着熱力擺動,樣子療癒。最後追加了一個唐楊雞軟骨( $38 )雞軟骨炸得很香口,吃完製是滿足。

食物的選擇也不少,並非只有拉麵。

最後個朋友兩人分別叫了一碗拉麵,以及三個小食。

2020-04-06
2020-06-20 96 views
黑蒜.鳴 拉麵 ($78)豬骨濃湯配自家制黑蒜油 有得比你揀唔同配料嘅喜好我就揀左正常麵質嘅太麵配叉燒 同埋加少少唐辛子醬碗拉麵一嚟到 見到個湯底已經有啲驚喜係真.黑蒜湯底 哈哈 全個湯底都係黑色~但唔會太over 太濃嘅黑蒜味比起平時食開嘅淨豬骨濃湯,黑蒜油令到聞落更加香 同叉燒真是絕配湯頭!太麵麵質真係同order嘅一樣剛剛好 唔會太軟身 煙韌緊實 口感麵條掛湯能力都唔錯 食到香濃湯底之餘 亦食到麵本身嘅味道土佐豆腐 ($28)係用日本豆腐炸成,好柔軟~~個炸皮好薄身 每粒豆腐上面都有唔同配料 一啖連配料放入口
黑蒜.鳴 拉麵 ($78)
豬骨濃湯配自家制黑蒜油
有得比你揀唔同配料嘅喜好
我就揀左正常麵質嘅太麵配叉燒 同埋加少少唐辛子醬

碗拉麵一嚟到 見到個湯底已經有啲驚喜
係真.黑蒜湯底 哈哈 全個湯底都係黑色~

但唔會太over 太濃嘅黑蒜味

麵條掛湯能力都唔錯 食到香濃湯底之餘 亦食到麵本身嘅味道

土佐豆腐 ($28)
係用日本豆腐炸成,好柔軟~~
個炸皮好薄身 每粒豆腐上面都有唔同配料 一啖連配料放入口

2020-06-15 103 views
呢間拉麵店真係由中學食到而家價錢都冇乜點變 非常親民學生喺午市時段仲有優惠所有配料(e.g 蔥)都可以揀多或少麵亦可以選擇曲麵或直麵麵嘅軟硬程度都可以揀同埋佢哋嘅午市真係好抵食!!⭐️黑蒜一鳴拉麵 ($58)喺四款拉麵之中呢款最重蒜味🤤湯底由豬骨濃湯配以自家製黑蒜油熬製 味道非常濃郁 絕對冇味精⭐️一鳴拉麵 ($58)湯底由豬骨濃湯熬製而成同樣味道非常濃郁跟拉麵嘅仲有溏心蛋同埋紫菜呢個價錢來講性價比絕對非常高!⭐️總括而言 呢間拉麵店真係親民至極無論價錢定質素都冇得輸喺大埔來講真係數一數二🌟
呢間拉麵店真係由中學食到而家
價錢都冇乜點變 非常親民
學生喺午市時段仲有優惠
所有配料(e.g 蔥)都可以揀多或少
麵亦可以選擇曲麵或直麵
麵嘅軟硬程度都可以揀
同埋佢哋嘅午市真係好抵食!!

⭐️黑蒜一鳴拉麵 ($58)
黑蒜一鳴拉麵

喺四款拉麵之中呢款最重蒜味🤤
湯底由豬骨濃湯配以自家製黑蒜油熬製
味道非常濃郁 絕對冇味精

⭐️一鳴拉麵 ($58)
一鳴拉麵

Lunch
黑蒜一鳴拉麵
一鳴拉麵
2020-05-26 303 views
一段時間無經過呢頭,今日路過呢條小巷,不自覺地被門口散發住柔和燈光嘅小小拉麵店吸引,令我忍唔住即刻想食番碗好喜歡呢間小店有一種懷舊溫暖嘅感覺,坐低咗喺吧枱,拎咗張拉麵點餐紙,揀番碗啱口味嘅拉麵。黑蒜。鳴幾乎係每次都會點嘅口味。好濃厚嘅黑蒜豚骨湯,加咗少少辣,味道更豐富。大大的兩片叉燒,偏瘦但唔鞋口,連湯食好好味。我揀嘅太麵比較粗身,掛湯一流。焰。鳴朋友食嘅焰。鳴都幾辣,豬軟骨煮得好腍好入味,充滿骨膠原,正!唐揚雞軟骨份量不少,調味偏向重口味,炸得香脆,配埋沙律醬食就更邪惡更滋味喇巨峰士多啤梨乳酸梳打食拉麵要配凍飲!估唔到又幾好飲,味道豐富又唔會太甜。呢間拉麵店一直保持水準,會繼續幫襯呀!

黑蒜。鳴

焰。鳴

唐揚雞軟骨

巨峰士多啤梨乳酸梳打
食拉麵要配凍飲!估唔到又幾好飲,味道豐富又唔會太甜。

呢間拉麵店一直保持水準,會繼續幫襯呀!
2020-05-20
Dinner
  • 黑蒜。鳴
2020-05-24 194 views
看openrice好評如潮,好想去試下對於拉麵來說,麵同湯係最重要,但麵完全無麵味,又無麥味,像公仔麵一樣,豬骨湯好濃味,偏鹹唐心蛋應該醃左三日先俾人食 鹹死炸雞又係鹹,幾粒鹽咁放入口,但比碗拉麵好食叉燒係唯一一樣我覺得真係幾好👍Good既我只能說它好味,係好濃味果種好有味道,而唔係口感味道既好味另一個優點係堅抵,一碗拉麵$58,加$20有4件厚肉炸雞,仲有杯烏龍茶,呢個時勢真係好抵自己買餸都知,食材都好貴希望廚師唔會因為生意好就唔再理,如果可以唸唸如何可以令味道既質素程度提昇就更好了
看openrice好評如潮,好想去試下
唐心蛋應該醃左三日先俾人食 鹹死
炸雞又係鹹,幾粒鹽咁放入口,但比碗拉麵好食
叉燒係唯一一樣我覺得真係幾好👍Good既

我只能說它好味,係好濃味果種好有味道,而唔係口感味道既好味
自己買餸都知,食材都好貴
豬骨湯拉麵
2020-05-24
$78 (Lunch)
豬骨湯拉麵
2020-05-21 159 views
近排無得去旅行,真係好想好想回味下旅行嘅美食呀!無諗過係呢間拉麵鋪,俾我感受到旅行嘅感覺。外面可能唔太起眼,但一入到去你就會覺得去左日本嘅居酒屋咁。牆上面貼左唔少畫,好有氣氛!Menu都有好多選擇,除左拉麵仲有小食同飲品。拉麵都有5款仲有都好多仔細嘅分類,令到碗拉麵最岩口味,唔錯!仲有小食menu同廚師推介都真係好多選擇。聽講玉子蛋都好出名,都可以試下,但我地就揀左廚師推介,試試佢地是日推介嘅野。拉麵方面我地試左一鳴($75)同香菜。鳴($78),兩款都好味,睇得出廚師嘅用心。一鳴嘅湯底係豬骨濃湯,配嘅係太麵同叉燒,湯底真係幾濃,仲見到有骨膠原,正呀!太麵真係軟硬度岩岩好,好味!仲有個叉燒,真係有用心,好入味,而且選材唔錯,一D都唔肥,值得一讚。至於香菜。鳴,其實係芫茜,仲意食嘅真係唔錯,因為個湯嘅香味一定滿足到你!廚師推介我地就揀左岩鹽燒三文魚鮫($58),唔錯呀,三文魚都好新鮮。飲品方面,係呢杯百香果荔枝梳打,好refresh,唔錯呀!

外面可能唔太起眼,但一入到去你就會覺得去左日本嘅居酒屋咁。

牆上面貼左唔少畫,好有氣氛!

Menu都有好多選擇,除左拉麵仲有小食同飲品。

飲品方面,係呢杯百香果荔枝梳打,好refresh,唔錯呀!
2020-05-14
  • 一鳴拉麵
2020-04-28 402 views
星期六天氣不錯 特地和朋友來了大埔走走碰巧經過這一間 — 一鳴拉麵感覺不錯 於是便決定進來試一試每一款湯底都以鳴為名款款都好吸引 和朋友選擇了不同的口味一人一碗拉麵一鳴炒雜菜翠玉瓜、椰菜、豆芽、木耳和菌菇等一起炒薑汁底 日式風味 有營養又好味黑蒜 鳴豬骨濃湯底配以自家製黑蒜油選擇了直麵 軟麵質 普通蔥 配豬軟骨 一粒唐辛醬濃濃豬骨香湯底加上黑蒜 口感細膩卻不會很油膩味道多層次有豬軟骨和叉燒可以選 多個選擇配合不同喜好還配有紫菜、木耳絲和溫泉多 豐盛又滿足香菜 鳴清新芫荽醬混入豬骨湯底選擇了直麵 軟麵質 普通蔥 配叉燒 一粒唐辛醬湯底滿滿芫荽加上香蔥 令濃稠的豬骨湯底更香 挺特別的一款 適合芫荽迷這碗選了配日式叉燒 半肥瘦叉燒肉質彈牙 不錯不錯同樣選配有紫菜、木耳絲和溫泉蛋 拉麵必備

星期六天氣不錯 特地和朋友來了大埔走走
碰巧經過這一間 — 一鳴拉麵
感覺不錯 於是便決定進來試一試

每一款湯底都以鳴為名
款款都好吸引 和朋友選擇了不同的口味
一人一碗拉麵

一鳴炒雜菜
翠玉瓜、椰菜、豆芽、木耳和菌菇等一起炒
薑汁底 日式風味 有營養又好味

黑蒜 鳴
豬骨濃湯底配以自家製黑蒜油

選擇了直麵 軟麵質 普通蔥 配豬軟骨 一粒唐辛醬
濃濃豬骨香湯底加上黑蒜 口感細膩卻不會很油膩味道多層次
有豬軟骨和叉燒可以選 多個選擇配合不同喜好
還配有紫菜、木耳絲和溫泉多 豐盛又滿足

香菜 鳴
清新芫荽醬混入豬骨湯底

選擇了直麵 軟麵質 普通蔥 配叉燒 一粒唐辛醬
這碗選了配日式叉燒 半肥瘦叉燒肉質彈牙 不錯不錯
同樣選配有紫菜、木耳絲和溫泉蛋 拉麵必備

2020-04-25 197 views
Quality always consistent, tasty and rich both. Been many times for both dine-in and takeaway. Service good but depends on the server. Kudos to the chefs.
三五知己一齊去食✨訂左位就唔洗等太耐了。但提提大家,只會留枱5-10分鐘架咋!為個人衛生,餐廳門口和洗手間外都設有消毒搓手機供客人消毒,十分貼心!!成間舖格局都係乾淨企理,師傅店員有禮貌拉麵我就咁就試返基本款麵底係直身細麵,個人鐘意食偏硬口感,師傳煮得剛剛好啱我合味。半熟溏心蛋出色,無得輸。叉燒有幾片 肥瘦均勻 焦香味可以再重啲 溏心蛋流心效果不錯 值得大家一試!食左咁多年 依然保留到水準 值得讚賞!區內有間咁正嘅拉麵,其實真係唔想話比人知呀!><

成間舖格局都係乾淨企理,師傅店員有禮貌

拉麵我就咁就試返基本款

叉燒有幾片 肥瘦均勻 焦香味可以再重啲 溏心蛋流心效果不錯

2020-04-22 160 views
好耐都冇得去日本,呢晚勁想食拉麵,所以特登搵下大埔有咩搵麵鋪唔錯,搵搵下搵到一鳴拉麵,食落又真係非常之唔錯!!!成日都想搵番係日本食拉都既味道,呢晚就真係搵到Lu! 我地叫左拉麵、玉子燒、炸雞同埋一d串燒~拉麵方面我地揀左秘製地獄醬豬骨湯底同埋黑蒜油豬骨湯底!麵可以揀軟硬度,蔥可以揀多、少、普通,配料可以揀叉燒或者豬軟骨,我中意食辣唐辛醬就揀左第3隻辣度haha兩款拉麵既湯底都好濃郁!係絕對會想飲哂成碗湯!焰鳴拉麵即係辣個款有埋櫻花蝦係入面,食落口感十足!又夠哂辣味!食落勁過癮!麵底都好好食! 成個感覺超正!另一款黑蒜油拉麵都好正!湯底足滿蒜油香,叉燒又夠哂大塊,流心蛋亦係拉麵既靈魂之一!我地仲有叫到明太子玉子燒!即叫即製,玉子燒上面鋪上滿滿既木魚碎同明太子!玉子入面就包住左芝士,切開夾上黎都有拉絲既效果!炸雞夠哂香脆同炸到入面都仲有勁多汁!份量都好多! 串燒方面我地就叫左豬腩肉、雞腎同雞心,樣樣都好好食,燒到岩岩好,唔會太老~下次要想食拉麵一定要encore!