2021-07-31 762 views
平時好少嚟石門呢區,咁岩喺附近staycation 一於試吓發掘呢區嘅美食 一search 見到呢間Su Casa 餐廳係最多like 即管試吓 😼一嚟到負責接待同帶位嘅侍應非常親切,男女都很溫柔,加上餐廳綠色配白色的佈置 令人感覺很溫暖舒服😍當我哋睇餐牌嘅時候,面頭的是set lunch 不過我哋想食晚餐,就問吓店員 原來佢哋忘了反轉返餐牌 不過都係好小事 反而因為咁會不自覺對比lunch和晚餐吃嘅東西 原來是一樣的,只是晚餐較貴 個人覺得如果兩餐唔同嘅食物感覺會較划算點了餐後,我們先喝南瓜忌廉湯和吃沙律、蒜蓉包等 禮物沙律夠晒健康,蒜蓉包很香脆,南瓜湯亦十分濃郁,感覺很健康 最值得一讚的是菠蘿有機奇亞籽綠茶 有凍有熱可以選擇 我哋叫咗一凍一熱 最初會有啲擔心熱飲會唔會好酸但係飲落菠蘿嘅味道好清新,無論凍飲熱飲都唔會好酸,加埋奇亞籽有助腸道消化,只是前菜已經非常有益健康🥰主菜我們先叫了蟹籽煙三文魚忌廉扁意粉 意粉很creamy 煙三文魚切成薄薄的一片片好易入口,又唔會因為煙燻過而有焦味 都幾好味另外亦都叫咗帶子龍蝦汁意大利飯 帶子size都OK 龍蝦汁意大利飯味道OK,又唔會好大驚喜

主菜我們先叫了蟹籽煙三文魚忌廉扁意粉 意粉很creamy

另外亦都叫咗帶子龍蝦汁意大利飯 帶子size都OK 龍蝦汁意大利飯味道OK,又唔會好大驚喜 如果係海鮮意大利飯覺得會更加好,可以食下唔同海鮮

整體來講我哋覺得呢間餐廳都可以再幫襯,最深刻都係佢哋好有禮貌親切嘅服務態度😬😙👍🏻👍🏻👍🏻