2019-07-13 292 views
自從HeSheEat開左以黎,都唔知食左幾多次了,間間分店都長期係人頭湧湧,今日我同朋友放工就衝左去銅鑼灣既分店,好彩早到唔洗等太耐就入到座。小食點了炸雞翼韓式辛辣醬(HK$52)同蟹肉蕃茄牛油果沙律(HK$95):炸雞翼有種麥記既感覺,我是幾喜歡的~呢個沙律意外地高質,大家都好surprise呢,蟹肉同蕃茄牛油果幾match,夾埋好鮮甜又開胃,配埋餐包一齊食減少左油膩感,讚。主菜是黑松露大蘑菇蘆筍意大利飯 (HK$118)和墨魚汁魷魚扁意粉(HK$108):朋友最愛既意大利飯,每次黎佢都必食的!黑松露味夠哂重,非常香口。雖然是Risotto,但口感不會太油膩,還是可以多吃幾口。每次食墨魚汁既菜都要鼓起好大勇力呢,因為食完一定會成咀都黑哂,一唔小心就GG了。不過HeSheEat既呢個意粉都是值得一戰的,味道帶少少辣,幾開胃的。黎到HeSheEat點會放過佢地既甜品呢~揀了檸檬忌廉班戟卷(HK$58)同埋拖肥果仁心太軟(HK$62):個人很喜歡上面的蜜糖脆脆,就咁當甜品食都好OK呢!雖然叫拖肥,但唔算太heavy,飯後食都OK。其實呢個價錢同質素真係非常抵食,難怪成日都咁多人排隊的。

炸雞翼韓式辛辣醬
炸雞翼有種麥記既感覺,我是幾喜歡的~
蟹肉蕃茄牛油果沙律

黑松露大蘑菇蘆筍意大利飯

墨魚汁魷魚扁意粉

檸檬忌廉班戟卷
個人很喜歡上面的蜜糖脆脆,就咁當甜品食都好OK呢!
拖肥果仁心太軟
雖然叫拖肥,但唔算太heavy,飯後食都OK。

其實呢個價錢同質素真係非常抵食,難怪成日都咁多人排隊的。
炸雞翼韓式辛辣醬
蟹肉蕃茄牛油果沙律