2017-01-09 786 views
平日星期一至四,無乜特別我一般都係自己帶飯返公司食。咁今個星期五同同事出街食lunch,有同事建議食板長,好啦,平時好少食板長午餐,心諗試下啦,日本個啲珍珠米我都幾鍾意食。好喇一去到竟然唔使等位,認真上一次係沙田板長食lunch已經係講緊三年幾前,個時我記得食板長係要特登早啲偷走出來等位架要,遲啲去都唔使食。依家竟然有好多空位!真心見到都覺得幾奇怪。嗌左個肥牛飯餐,包一碟劣食沙律,就係一細碟生菜加粟米再加好很多芝麻醬。大佬,伐沙律為健康,你加咁多芝麻醬,咪越食越肥!同食沙律目的背道而馳。然後就仲有個味增湯,唔好聽就味粉湯味精湯,飲唔飲都罷。最嬲就呢個肥牛飯,勁乾。肥牛似係用平價肥牛,肥肉多過瘦肉。仲要啲米唔係珍珠米!係普通米!!好嬲呀!究竟呢間係唔係食日本野架!點解會唔係用珍珠米!唔怪得之坐唔滿啦!越做越cheap!勝惠58再加一,64蚊!我下次寧願食茶記都唔會再來。茶記都高水準過佢。
依家竟然有好多空位!真心見到都覺得幾奇怪。
然後就仲有個味增湯,唔好聽就味粉湯味精湯,飲唔飲都罷。
最嬲就呢個肥牛飯,勁乾。肥牛似係用平價肥牛,肥肉多過瘦肉。
勝惠58再加一,64蚊!
我下次寧願食茶記都唔會再來。茶記都高水準過佢。

2017-01-06
$60 (Lunch)