2023-04-13 219 views
之前係社交平台見到有人介紹已經想黎, 主因係個土耳其咖啡, 因為成日係電視睇整土耳其咖啡但就唔理解個原理, 所以就住呢次特登過黎學下點樣做出個飲品來😊另外, 餐廳每個位置就算後花園都有打卡位置, 風格比較文青同舒適, 而我地就揀左佢地後花園坐😄更加寧靜同悠閑既感覺!1/ 土耳其檸檬小麥蛋糕先講餐具好有古典感覺, 欣賞已經用左一段時間😂 蛋糕非常柔軟, 而檸檬同小麥味道完美地融合左一齊, 而味道又唔會太甜岩岩好!2/ 土耳其茶葉咖啡雪條配咖啡雪條加咖啡對我黎講係件新鮮事😆超有土耳其風人味, 一啖雪條一啖咖啡好過癮!3/ 土耳其地道拉絲小麥餅其實底部好似pancake咁咬落軟淋淋, 好有蛋味加上雪糕係面冷熱交錯😋😋食完我地就去左上整土耳其咖啡堂! 店員仔細說明歷史同做法, 最有趣原來飲咖啡仲可以占卜!👍🏾

1/ 土耳其檸檬小麥蛋糕

2/ 土耳其茶葉咖啡雪條配咖啡