2017-02-25 334 views
一向唔中意幫襯d集團式餐廳,可能有d返霸權主意吧.... 但半夜成十點幾人在裕民坊,都唔知食咩好,老婆話中意食佢個豬扒飯,咪上去試一試。雖然沙嗲王開左好耐,但我係第一次幫襯,叫左客白咖哩香茅豬扒飯,日式蟹粉豆腐鍋配印度薄餅加蒜蓉牛油雞翼,首先個白湯好特別用個杯裝住,夠濃,但湯同沙律份量都偏細,豬扒飯個汁唔辣偏甜,豬扒炸得唔乾身夠肉汁,驚喜!日式蟹粉豆腐當然唔會好重蟹味,但味道好特別,豆腐好滑,個鍋亦夠熱,蒜蓉牛油雞翼蒜蓉味比牛油味重,三個食品都對啱我胃口,係咩無預期之下食到咁出色嘅食品,驚喜!唯一不滿嘅係當晚幫襯時,有位男員工係到發脾氣,影響左d食欲。