2012-08-01 90 views
今日睇完戲經過康怡廣場,口痕,心思思想食D野。本來諗住去食杯雪糕,但呀媽話唔健康,叫我諗過第二樣。經過Jubi,見到個menu話D froyo係low fat同埋non fat,當然再加D口水,呀媽就特準我去食。我一向鐘情咖啡,見到有expresso味梗係唔會放過,仲要係nonfat嘅添。於是要左個regular size,再加左D原味mochi、低脂穀物、oreo碎等等。$25.5,唔太貴。試左啖,咖啡味認真好濃,質地好軟身好滑,唔錯。D mochi細細粒,唔太「un」好易入口,諗住下次試埋其他味。呀媽見我食得咁過癮,最後都把持唔住叫番杯。佢叫嘅係Italian Original,加左all burn、芒果星星、朱古力碎等等,放得多過我仲係$24。Italian Original嘅口感比較似雪芭但都好滑,而且酸酸地,真係好啱消暑。芒果星星爽爽地又有D咬口,幾得意。個杯都設計得好特別,好有夏日氣氛。應該「tum」到唔少細路哥。順帶一提,環境方面亦好舒服,店入面播緊D流行曲做background music,唔會太大聲好似鬧交咁。個到仲有紙巾提供,食完抹完嘴再走。而且因為加料區個到有D配
Expresso
Italian Original
精緻可愛嘅杯
順帶一提,環境方面亦好舒服,店入面播緊D流行曲做background music,唔會太大聲好似鬧交咁。個到仲有紙巾提供,食完抹完嘴再走。而且因為加料區個到有D配料擺得較遠,有張凳仔比人企係上面去reach到佢地,相信另一方面係為小朋友而設,所以叫做「增高凳」。個名怪怪地,不過就好貼心喇。

食物同環境講完就到D staff喇。D staff全部都係D後生女,對住D客好有笑容同禮貌,但私底下就有D內哄咁。不過可能係佢地嘅溝通方式,都要夠friend先得嘅。

總體黎講,D froyo 味道唔錯,但係配料嘅choice其實可以再多D。可能因為係平日,所以唔係太多人,唔會迫同唔駛等。D staff同環境都好nice,價錢正常,幫襯得過。
2012-08-01
$25 (Tea)
Italian Original
Expresso
精緻可愛嘅杯
  • mochi,expresso,italian original