2021-04-30 114 views
✨香港人既味道⁉️呢間[香港永年車仔麵茶冰廳]以特色懷舊港味為主,有車仔麵、雞蛋仔、菠蘿包...等等😌!茶餐廳黎講佢地鋪頭空間算闊落,比傳統茶餐廳坐得較舒服!本來想試佢地既雪糕雞蛋仔,點知去嗰日無,無計🤷🏼‍♀️‼️.💬冰火菠蘿包 $18唔知係天氣關係定係我影相耐咗少少🤔?入口時已經唔熱,不過菠蘿包面仍然幾香脆,同牛油口感成一對比,整體上ok既祇係個包唔熱😉!.💬懷舊蝦多士 $28呢個估唔到好有驚喜❗️夠熱!多士好香脆!蝦膠彈牙足料味道夠!記住襯熱食🥳!推薦!.💬永年大碗麵 $88足料!但配料味道無咩特別🤷🏼‍♀️,整體上味道唔錯,我仲要叫咗BB辣算惹味!不過唔算有驚喜,但好食既!係覺得價錢定位貴咗少少🤔!.💬抹茶紅豆冰 套餐加$9我本身好鍾意食紅豆冰🥳!呢杯紅豆冰整體無咩特別算中規中矩,可能抹茶味唔算出,不過係茶餐廳飲予咗!..📍 香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖..
💬冰火菠蘿包 $18
💬懷舊蝦多士 $28
💬永年大碗麵 $88
💬抹茶紅豆冰 套餐加$9
📍 香港永年車仔麵茶冰廳 (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場L1樓113號舖
永年大碗麵