2021-08-13 805 views
鋪位設計開放式,不過空間細,枱放得好密,坐就一般,又好多新式圓形梳化位,懷舊懷得一半。。。叫左個飛行棋下午茶二人餐,餐飲叫左抹茶同奶茶紅豆杯,甜品剛剛好,紅豆量多,奶茶茶味夠,比抹茶版好飲,抹茶版應該係糖漿做多,飲唔出粉嘅感覺隨餐附送一份想當年嘅飛行棋擺盤好似想做到西式下午茶咁,打卡係一流嘅公司三文治用火腿餐肉做,而唔係雞肉,方包烘過但漏左氣,應該放太耐砵仔糕有黃糖同白糖版,係現成叫貨出品,不過味道都唔錯,質感唔夠煙韌糯米糍都係兩個口味,花生碎同豆沙,花生碎口感層次豐富,豆沙甜啲啲另外仲有芝麻糕同白糖糕,味道同質感都係一般啦,始終唔係糯米糍咁煙韌蝦多士真係多士吸晒油,一咬成口油,蝦味好淡,食唔出。。。而圖中薯條我冇影,中規中矩,始終叫返黎炸,唔會差得去邊。整體麻麻,價錢set太高,搞到期望太大,失望都大,因為茶餐廳下午茶一般$ 3x-4x,兩個人先$ 80,呢個收$138,特飲又加$9 x 2,加一變$172。。。。呢個價唔會有第二次

隨餐附送一份想當年嘅飛行棋

擺盤好似想做到西式下午茶咁,打卡係一流嘅

蝦多士真係
多士吸晒油,一咬成口油,蝦味好淡,食唔出。。。

而圖中薯條我冇影,中規中矩,始終叫返黎炸,唔會差得去邊。

2021-08-10
$86 (Tea)
2021-07-31 812 views
消費卷快到手啦!我和兩位女同事急不及待去shopping,揀定心水物品,1/8立即去買,今日就去到沙田新城市廣場行吓,行到又攰又肚餓,就落去L1食店搵餐廳食飯,見到有間香港永年車仔麵茶冰廳,裝修擺設好有懷舊feel,食物多元化,主打車仔麵和港式特式美食。啱晒我哋口味,大家都同意一同入座用餐。餐廳用手機程式落單,方便快捷又環保。如果唔識都有店員幫手落單。而家重有多種優惠,都好抵食。車仔麵:幼麵、豬腸、豬皮、豬紅、魷魚、雞翼、手工韭菜豬肉餃。每款配料都用不同配方調製,豬腸係用新鮮的,洗得乾淨冇異味,炆得入味唔會韌。豬皮魷魚爽口,雞翼、豬紅入味好嫩滑。自家包製的韭菜餃,餡料飽滿有鮮味。幼麵彈牙,配上清湯和秘製辣汁好惹味!紅豆冰紅豆林甜有奶香味。鐵板巨無霸什扒配黑椒汁和薯菜,鐵板扒分量巨大,豬扒大大塊,肉質很厚實,雞扒厚肉,肉質很軟嫩,還有香腸、煙肉。配上特製的黑椒醬汁,帶有一點點辣味,別有一番風味!鐵板餐奉送餐湯、餐包和餐茶。懷舊蝦多士,呢樣炸得香脆可口,但比較油膩一點。潮式凍烏頭:烏頭魚沒泥味,肉質清甜幼嫩,點些豆醬咸咸哋,味道唔錯!蘋果雪梨豬展燉湯,夠火候又足料嘅老火湯,味道清甜又有益!

紅豆冰紅豆林甜有奶香味。

鐵板餐奉送餐湯、餐包和餐茶。
懷舊蝦多士,呢樣炸得香脆可口,但比較油膩一點。
蘋果雪梨豬展燉湯,夠火候又足料嘅老火湯,味道清甜又有益!
2021-07-22
Dinner
2021-05-16 1979 views
難得放假到沙田,當然要找美食,在沙田新城市內見到香港永年車仔麵茶冰廳,好像跟永年士多有點不同,於是就試試看。沒想到選擇非常多,車仔麵當然少不了,更有懷舊鐵板餐,港式意炒/飯和冰室小食。蛋撻雖然不是新鮮出爐,但是我喜愛的曲奇底,撻底鬆化。女神麵我選了蕃茄湯底配粗麵,有花膠、酸齋、枝竹球、冬菇、蘿蔔、紫菜和菜心。養顏的花膠配上燜到好腍好入味的冬菇和蘿蔔,而我最喜歡就是充滿濃郁豆香的枝竹球 ,由豆片卷成厚厚一卷,充滿口感。韭菜豬紅因為選了車仔麵組合,可配蔬菜小食一碟,我選了韭菜豬紅,覺得這兒的豬紅好吃。口感夠滑,而且味道甜甜地,沒有內臟的怪味,一定要吃。懷舊鐵板餐可選雜、牛扒、雞扒、豬扒,可選黑椒汁、洋蔥汁。可配飯、意粉或薯菜。我真的沒想到份量如此大,竟然有兩塊厚厚的雞扒,最喜歡雞扒煎得外皮焦脆,但內裡肉嫰,不錯。 抹茶紅豆冰、菠蘿冰紅豆好軟腍,加上抹茶香就是絕配。菠蘿冰則清甜解暑。地方寬闊,坐得舒服,而且食物份量超大,好滿足。

蛋撻
雖然不是新鮮出爐,但是我喜愛的曲奇底,撻底鬆化。

抹茶紅豆冰、菠蘿冰
紅豆好軟腍,加上抹茶香就是絕配。菠蘿冰則清甜解暑。

地方寬闊,坐得舒服,而且食物份量超大,好滿足。
2021-04-13 4150 views
今日媽咪返晏, 起身同佢落樓食少少野。係沙田市中心內一間港式餐廳--香港永年車仔麵。原本想食碗車仔麵, 坐低先知車仔麵由11:30 lunch hour 先開始供應, 唯有食個早餐等lunch。叫左個菠蘿油、蛋撻 同埋 樽仔奶茶樽仔奶茶 好滑, 奶跟茶味比例岩岩好菠蘿油、蛋撻 雖不是新鮮出爐, 只係常溫, 蛋撻撻底鬆化, 蛋味偏淡菠蘿油 賣相還是脹卜卜, 面層還是微微酥脆, 橫向切開夾著一塊牛油片, 麵包柔軟, 跟牛油一起咬落, 食落不單調。終於等到11:30 LUNCH-time, 即時order兩碗車仔麵。媽咪就揀左最豐富嘅 永年大碗麵, 樣樣有d, 包括有豬腸、蘿蔔、豬紅、豬皮、雞翼、雞翼尖、魷魚、紅腸、菜心, d餸多到整整覆蓋了麵底, 揀左清湯+幼麵底, 原來麵嘅份量都幾多, 較易索左個清清地嘅湯底; 至於d餸大部份都好林又入味, 雞翼被鹵水過, 味道唔會太濃郁, 整體食完都好夠飽!我就揀左永年車仔麵自選4餸自選湯底+永年辣汁BB辣, 辣度果真好bb, 下次都係叫小辣。自選4餸揀左豬紅、豬腸、魷魚、墨魚丸, 額外追加要埋牛柏葉, 豬腸忟得林而且入味, 魷魚爽口, 墨魚丸都幾彈,

叫左個菠蘿油、蛋撻 同埋 樽仔奶茶

樽仔奶茶 好滑, 奶跟茶味比例岩岩好

媽咪就揀左最豐富嘅 永年大碗麵, 樣樣有d,

我就揀左永年車仔麵自選4餸
自選4餸揀左豬紅、豬腸、魷魚、墨魚丸, 額外追加要埋牛柏葉, 豬腸忟得林而且入味, 魷魚爽口, 墨魚丸都幾彈, 有墨魚碎粒。配上油麵, 滿足~~

抹茶紅豆冰: 紅豆好棉, 陣陣抹茶香, 估唔到呢個配搭都幾好飲
2021-04-13
$110 (Lunch)
1K
2021-04-03 2662 views
心血來潮,呢日請咗半日假,陪個 #朋友仔 入 #沙田 追星,咪以為我哋去搵 #Oppa 呀... 其實我哋只不過想嚟同 #Apeach 同 #Ryan 嚟個 #合照 啫🤣 本來諗住15分鐘之內完成嘅任務,點知大家都太過投入,最終影咗成粒鐘先走得😬 連本來book咗枱食飯嘅餐廳都過晒時👉🏻👈🏻 唯有改變策略,改咗去附近嘅 香港永年 Hong Kong Wing Nin 車仔麵茶冰廳,諗住簡簡單單食個 #車仔麵 就再四圍行吓。#食米真係唔知米貴,依家原來食個 #車仔麵 加杯 #飲品,已經要過百蚊😅 我朋友揀咗個 #女神車仔麵,有 #花膠、有 #豬手... 仲有 #雞翼 同 #麻辣萵筍 做 #小食,雖然 #重口味,但係我可以理解🤪 但係我叫佢 #大碗麵,都係啲普普通通嘅 #魚蛋、#豬皮、#雞翼... 款式係多嘅,不過以佢哋嘅 #服務態度 同 #食材質料,相比其他 #街坊食店,我又唔覺得特別出色囉😅 #湯底 我覺得同以往喺 永年士多 wingninnoodle 食到嘅明顯味精重手咗,而廚師推介嘅 #抹茶紅豆冰,真心覺得唔好飲,碎冰嘅份量過多,搞到面嗰層

#食米真係唔知米貴,依家原來食個 #車仔麵 加杯 #飲品,已經要過百蚊😅 我朋友揀咗個 #女神車仔麵,有 #花膠、有 #豬手... 仲有 #雞翼 同 #麻辣萵筍 做 #小食,雖然 #重口味,但係我可以理解🤪 但係我叫佢 #大碗麵,都係啲普普通通嘅 #魚蛋、#豬皮、#雞翼... 款式係多嘅,不過以佢哋嘅 #服務態度 同 #食材質料,相比其他 #街坊食店,我又唔覺得特別出色囉😅 #湯底 我覺得同以往喺 永年士多 wingninnoodle 食到嘅明顯味精重手咗,而廚師推介嘅 #抹茶紅豆冰,真心覺得唔好飲,碎冰嘅份量過多,搞到面嗰層 #綠茶 根本冇味,隔得啲冰嚟... 幾乎冇嘢飲咁滯,最終就只係食到底下嘅 #紅豆蓉,早知要支 #可樂 好過😅

入嚟嘅時候,阿姐明明話埋單出示 #員工証 / #卡片 嘅就會打個八五折俾我哋,我仲專登問佢需唔需要係 New Town Plaza 新城市廣場 嘅 #員工 先有優惠,阿姐仲答我總之有是但一張員工証 / 卡片 就可以☺️ 點知到埋單嘅時候,佢又唔係咁講👉🏻👈🏻 到我哋面懵懵向佢求證嘅時候,佢又話「是但啦、俾埋個折你」... 哎呀!搞到我哋好似成個白撞咁😅
2021-03-31
Tea
2021-09-05 0 views
相信呢間車仔麵大家都聽過,今次就去左試下 🔸男神車仔麵配料有牛柏葉、牛肚、豬腸、牛丸、牛腩、蘿蔔、時菜,叫左清湯BB辣,湯底濃郁,BB辣都唔惹少,蘿蔔好清甜無渣勁多汁,牛柏葉爽口牛肚濃牛味,牛丸彈牙豬腸唔係勁肥個種,牛腩夠軟腍,份量幾足料下,配上最愛既油麵,好滿足~☺️🔸自選撈粗配料揀左魚蛋、貢丸、芝士丸,墨魚春卷,麵上到黎個時已經係凍ge痴埋哂,好似已經擺左好耐咁,撈汁加左蝦籽幾夠味,個人覺得車仔麵比較出色😋🔸樽仔奶茶茶味香濃夠滑甜度適中,係水準之上,中意奶茶既要試下👍🏻🔸紅豆奶茶冰奶茶都算滑紅豆稍硬,味道唔會太甜,中規中矩啦😬
相信呢間車仔麵大家都聽過,今次就去左試下

🔸男神車仔麵
🔸自選撈粗

🔸樽仔奶茶
茶味香濃夠滑甜度適中,係水準之上,中意奶茶既要試下👍🏻
🔸紅豆奶茶冰
奶茶都算滑紅豆稍硬,味道唔會太甜,中規中矩啦😬
2021-08-30 15 views
今日番半日工,約左媽媽係沙田食野。大家都唔太想食飯,我就帶媽媽試下永年車仔麵😆呢間永年都開左一段時間,但都係未有機會試。我第一次年永年係元朗-元祖店!知道沙田開左時已經好開心,不過今次都終於試下啦❤️平時經過都見到永年設計懷舊風,感覺都好特別!門口出面仲可以買包,d 包睇落都好大舊。我同媽媽下午時間去,不多人,好快入座👍🏻食麵都有幾款組合,以往都係食自選,見到女神麵都想試下😂食完會唔會變女神,haha🤣媽媽就揀左永年大碗麵,感覺咩都有得食。因為都比較肚餓,所以叫埋左個南乳雞翼試埋😆呢度上菜速度好快,一陣都就有了👍🏻女神麵,勁大碗😂我揀左清湯配辣汁,最鐘意呢度既辣汁,因為夠晒辣😝特登close up 下塊花膠 勁大塊😂怪不知叫女神麵,食完花膠會靚d! 我自己仲加左我的最愛-豬紅,而咋外餸入面既豆片卷,索晒汁好yum👍🏻媽媽既大碗麵都係好大碗,而餸真係好足料,對得住佢既價錢!我媽都勁震驚😂原來係咁大多料。南乳雞翼都係正常水準👍🏻炸得好香😁野飲都係叫凍檸茶☺️媽媽就是熱飲。以佢咁大碗咁多份量,呢個價錢都是接受!我都會再黎幫襯🥰

平時經過都見到永年設計懷舊風,感覺都好特別!

門口出面仲可以買包,d 包睇落都好大舊。

我同媽媽下午時間去,不多人,好快入座👍🏻

呢度上菜速度好快,一陣都就有了👍🏻

永年大碗麵

南乳雞翼

南乳雞翼都係正常水準👍🏻炸得好香😁

野飲都係叫凍檸茶☺️媽媽就是熱飲。

以佢咁大碗咁多份量,呢個價錢都是接受!我都會再黎幫襯🥰
2021-08-24
Tea
永年大碗麵
南乳雞翼
2021-08-28 10 views
我一向大愛港式小食,但自從疫情就少左好多掃街機會,呢日心血來潮同朋友嚟到永年食返個港式小食放題!沙田呢間永年開左好一段日子,但人流一直不減,雖然要排隊但都算好快有得入座,我地被安排到坐最入嘅彎形卡枱,私隱度十足。女神麵 ($97)永遠車仔麵揀餸都心大心細嘅我決定豪叫個女神麵,除左搶眼嘅大大片花膠,仲有腐皮卷、酸齋、冬菇、蘿蔔等等嘅餸,花膠有成兩三片仲要夠厚身,酸齋酸甜度適中,餸菜嘅份量同質素都算對得住呢個價錢男神麵 ($110)男神麵就比較多內臟,包括牛柏葉、牛肚、大腸等等,餸菜煮得入味,而且内臟新鮮食落對板韮菜豬紅 ($26)韮菜豬紅我地叫左小辣,點知已經好辣!食開十小辣嘅我下次都係叫返bb辣好啲… 韮菜難得煮得嫩冧唔老,豬紅亦都夠新鮮紅油萵荀 ($28)呢個紅油調味相當不錯,辣得夠晒惹味,作為開胃小菜最適合不過腐乳通菜 ($26)煎釀三寶 ($28)懷舊蝦多士 ($28)冰火菠蘿油 ($18)特別一讚呢個菠蘿油有意外驚喜,菠蘿皮脆口,麵包熱辣辣而且軟棉棉,加上冰凍嘅牛油,就算邪惡都要食返幾啖!蛋撻 ($6)樽仔奶茶樽仔烏龍茶

女神麵 ($97)

男神麵 ($110)

韮菜豬紅 ($26)

紅油萵荀 ($28)
呢個紅油調味相當不錯,辣得夠晒惹味,作為開胃小菜最適合不過

腐乳通菜 ($26)

煎釀三寶 ($28)

懷舊蝦多士 ($28)

冰火菠蘿油 ($18)

蛋撻 ($6)

樽仔烏龍茶
2021-08-27 19 views
永年好多分店, 之前係尖沙咀都食過, 原來沙田呢間係咁大間, 坐得好舒服!宜家除左車仔麵, 仲有牛排食, 仲有小菜, 潮洲打冷等等幾多選擇喎!唔怪得咁多一家大細黎食飯不過我地只有2人, 每人叫左1份就算, 車仔麵價位黎講算高, 叫左個女神麵黎試, 原來片花膠頭咁大塊, 唔怪得收呢個價錢, 即刻覺得抵食左!!花膠都算入味, 有d咬口, 再軟身d相信更好食!!除此之外女神麵仲有酸齋, 羅白, 冬菇等等, 好豐富既一個車仔麵~另外叫左份西冷, 百幾蚊都算合理, 包埋餐湯同餐包, 忌廉湯有粟米同肉粒, 正常港式白湯~牛排叫左7成熟, 岩岩好, 調味恰到好處, 加埋黑椒汁very good!另外跟既意粉估唔到係咁好食, 彈牙得黎仲有蒜香, 唔係白烚!紅豆冰既紅豆大大粒, 好大杯, 正!得意既係, 呢到叫既炸魚皮係一袋袋咁上, 食唔晒可以拎走, 配車仔麵一流呀

花膠都算入味, 有d咬口, 再軟身d相信更好食!!
紅豆冰既紅豆大大粒, 好大杯, 正!
平時係元朗食得多嘅永年車仔麵,突然係沙田開一間咁大嘅餐廳。依家已經唔係平時嘅車仔麵,係一間大餐廳。改寫左世人對車仔麵嘅認知。咁大嘅門面,好明顯係比人打卡影相有氣勢成件事高級左,價錢冇點加。人都係照舊多,要等位。不過坐得舒服好多影左幾張menu , 小菜果d 冇影。下次試左再寫食評。男神麵,豬腸,牛柏葉,牛腩,豬紅,牛肚,牛丸,時菜,蘿蔔聽到咁多餸,真係怕怕。食餸都飽。個汁小辣,開胃。特別要講嘅係豬腸,唔臭,洗得乾淨。水準同元朗總店一樣。朋友就醒,叫淨餸,唔要麵。花膠,牛腩,蘿蔔,牛根,冬菇,雞肉都好飽,一個男人食一定飽。d 餸冇野可以挑剔,花膠要加$48, 不過比左起碼3大舊,同高汁。建議大家要加。想食菜就叫左個菜食,水準正常蝦多士,新鮮炸出黎比你。好熱,同好飽滿,比足料你。個湯,唔係普通嘅例湯,飲得出足料,同好夠味。飲完唔口渴試下d 特色野奶茶紅豆冰同綠茶紅豆冰唔會太甜,用細冰,所以可以飲得哂,唔會飲淨好多冰用綠茶同奶茶夠新鮮,相信好多茶就都會抄佢地。永年奶茶咁出名,一定要叫樽仔奶茶,夠哂濃咪。一個完尾嘅句號。

咁大嘅門面,好明顯係比人打卡影相
有氣勢

成件事高級左,價錢冇點加。人都係照舊多,要等位。
不過坐得舒服好多

影左幾張menu , 小菜果d 冇影。下次試左再寫食評。

男神麵

男神麵,豬腸,牛柏葉,牛腩,豬紅,牛肚,牛丸,時菜,蘿蔔
聽到咁多餸,真係怕怕。食餸都飽。

車仔麵淨餸

朋友就醒,叫淨餸,唔要麵。
花膠,牛腩,蘿蔔,牛根,冬菇,雞肉
都好飽,一個男人食一定飽。
腐乳通菜
想食菜就叫左個菜食,水準正常
蝦多士
蝦多士,新鮮炸出黎比你。
好熱,同好飽滿,比足料你。

蘋果雪梨燉豬𦟌雞腳湯
個湯,唔係普通嘅例湯,飲得出足料,同好夠味。飲完唔口渴

奶茶紅豆冰,綠茶紅豆冰
試下d 特色野
奶茶紅豆冰同綠茶紅豆冰
唔會太甜,用細冰,所以可以飲得哂,唔會飲淨好多冰
用綠茶同奶茶夠新鮮,相信好多茶就都會抄佢地。

2021-08-24
奶茶紅豆冰,綠茶紅豆冰
  • 抹茶紅豆冰
  • 奶茶紅豆冰
2021-08-25 11 views
入到沙田,諗唔到食咩,就黎左著名既永年車仔麵!懷舊既裝修!佢比舊式既永年多左啲焗飯茶餐廳野。車仔麵選擇依然咁多。不過佢變左set餐!我就咩都想試下,同朋友叫左一個a同f!裝飾好地道😝😝車仔麵cushion!紅油萵荀!煎釀三寶,有豆卜苦瓜同青椒🫑幾脆口唔錯!腐乳通菜!我個大碗麵黎啦!經典配菜!豬紅豬皮紅腸豬腸雞翼雞翼尖水魷魚魚蛋菜粗麵!其實經典野真係無得輸!豬腸蘿蔔好食😆😆個套餐超多野食!朋友仔道4餸麵,多左個酸齋,好食wo!配搭好得意😎生菜魚肉。仲叫左個蛋撻。估唔到沙田市中心都食到車仔麵,雖然價錢小貴,但都好足料!平日下晝3點左右去到都要排一陣,算係市中心比較多人既鋪頭!大家不妨一試呀!
入到沙田,諗唔到食咩,就黎左著名既永年車仔麵!

懷舊既裝修!

佢比舊式既永年多左啲焗飯茶餐廳野。
車仔麵選擇依然咁多。
不過佢變左set餐!
我就咩都想試下,同朋友叫左一個a同f!

裝飾好地道😝😝
車仔麵cushion!

紅油萵荀!

煎釀三寶,有豆卜苦瓜同青椒🫑
幾脆口唔錯!

腐乳通菜!

我個大碗麵黎啦!
經典配菜!豬紅豬皮紅腸豬腸雞翼雞翼尖水魷魚魚蛋菜粗麵!

其實經典野真係無得輸!
豬腸蘿蔔好食😆😆
個套餐超多野食!

朋友仔道4餸麵,多左個酸齋,好食wo!配搭好得意😎

生菜魚肉。

仲叫左個蛋撻。

估唔到沙田市中心都食到車仔麵,雖然價錢小貴,但都好足料!

平日下晝3點左右去到都要排一陣,算係市中心比較多人既鋪頭!

大家不妨一試呀!
2021-08-24 12 views
初時認識「永年」係因為元朗店,而家有分店喺沙田,交通比較方便!仲要多元化到有埋麵包、蛋撻⋯⋯等港式食品添!車仔麵比較多選擇,麵底、餸、湯底⋯只要選自己喜歡嘅item,就會非常滿足!除咗車仔麵之外,仲有特色下午茶餐,絕對係花心思之作!可惜實在太肚餓,下次先嚟食下午茶餐啦!另外,係用QR code落單,非常方便快捷!椰汁紅豆冰(右)、奶茶紅豆冰(左)~紅豆冰係冰室嘅至愛、但竟然Crossover奶茶,真係非常有噱頭,而且味道亦相當夾!女神車仔麵~已經包含咗一啲女仔該鍾意食嘅餸,只要加自己特別喜歡嘅餸,就唔需要諗太多,啱晒選擇困難症嘅女生!永年車仔麵~由於係自選嘅餸,所以全部都好啱胃口,特別驚喜嘅係超大花膠!足足有一隻碗嘅直徑,真係非常吸睛!煎釀三寶~採用左苦瓜、青椒同埋豆腐卜,有別於坊間所用嘅食材!味道非常不俗!炸雞翼~雞翼size屬於最大嗰一種,外脆內嫰,而且非常夠味!腐乳通菜~通菜一啲都冇黑,保持到青嫰嘅顏色,加上濃郁嘅腐乳醬汁,簡直完美!

仲要多元化到有埋麵包、蛋撻⋯⋯等港式食品添!

另外,係用QR code落單,非常方便快捷!

2021-08-20 33 views
今次黎到沙田呢間好有特色風味既港式茶餐廳,裝修好有香港風味,80年代既裝修風格,好有情懷,而且仲好多圓枱,岩曬一家大細黎食。頭盤叫左個牛油麵包配白湯,個湯味道好濃郁,而且麵包夠曬熱同新鮮,而且牛油都幾高級。豬手夠曬大份,而且皮都算幾多,好唸好入味,食豬手梗係要夠大件,先有口感喇。腐乳生菜,生菜夠新鮮脆綠,食落好fresh,好好味,又夠曬健康凍烏頭係本人最愛,啖啖肉,又夠新鮮,正式潮式既做法黎。之後就到非常邪惡既蝦多士,夠曬香脆,又好熱,一上枱就食,就係最好味既,蝦同多士好配合,味道好夾,依家好少茶餐廳有呢樣叫了。牛扒夠曬大份,而且啖啖肉,食唔出有鬆肉粉既味道,好厚實d肉,幾有牛味。最後值得一提既係,本人最鐘意找南乳雞翼,醃得夠曬入味,而且炸得好香脆。特別推介大家可以黎懷舊懷舊一下。

凍烏頭係本人最愛,啖啖肉,又夠新鮮,正式潮式既做法黎。