2015-12-12 1135 views
小新同愛麗絲成日都話想試下啲大大的漢堡,不過又驚食完,返唔到轉頭,食唔番啲快餐漢堡。我地見到好多身邊既朋友都力握我地去試,就搵左日閒日去趁人少少試下係咪真係咁好食先大約7點鐘左右去到,都仲未要排隊,可惜係個日咁岩落緊雨,所以坐唔到出面既露天茶座 不過,入面雖然係坐得比較迫,但都有濃濃美國既感覺,而且裝修俾人有休閒既感覺睇一睇個餐牌,真係嚇左一嚇,估唔到漢堡居然有咁多既配搭,有基本既牛肉,魚,而且仲有海鮮、雞/鴨肉、素菜類.... 有選擇困難既朋友可能要加油啦愛麗絲就叫左個 煙肉芝士牛肉漢堡 ,牛肉牛味濃郁,而且好juicy,唔會煮到熟晒,軟軟的,咬完一啖就會忍唔住咬多兩啖 煙肉,芝士既味道相對比較淡,不過夾埋啲菜和蕃茄,就可以好好中和啲鹹味,少少甜,大啖咬落去更加吸引小新最近鐘意食魚,所以就要左個鱈魚柳漢堡,配料有芝士,鱈魚,沙律醬,蕃茄和菜。鱈魚真係遠比小新食慣既魚柳好~~ 魚柳炸得呈金黃色,但食落口唔會有絲絲既油膩,反而好重魚味,夾埋沙律醬和芝士,真係絕對係值回票價。薯條係即叫即炸既,質地炸完之後都仲係好結實,好有口感,仲要好粗身,沾埋啲芝士醬真係好好食芝士薯角相對就較為遜色,不過

煙肉芝士牛肉漢堡
小新最近鐘意食魚
,夾埋沙律醬和芝士,真係絕對係值回票價。
鱈魚柳漢堡
粗薯條
芝士薯角相對就較為遜色,不過就真係有好重既薯仔味,而且炸得好脆身
芝士薯角
兩杯的味道都好鮮甜,不會太多人工既甜味,感覺好清新味美,有淡淡既果甜,可以中和漢堡既濃味,真係相當唔錯
Iced Peach Fruit Tea; Iced Pineapple Fruit Tea
2015-12-04
煙肉芝士牛肉漢堡