2024-02-04 188 views
今次我嘅味蕾就嚟咗個Full House🎉,首先講講個黑金流沙包啦,咬落去,流心嘅金沙就似瀑布咁湧出嚟,一啖咬落去簡直係魔幻好味呀!㊙️ 綿滑嘅麵皮,夾住嘅蛋黃流沙,啖啖都係驚喜!講到驚喜,龍蝦湯鮮竹卷簡直正爆燈💣!湯頭嘅海鮮香濃郁得黎唔會太重手,一滾那種溫潤穿透心扉,食落去既舒服既靈巧。再講講得獎蝦餃之王,真係皇者風範,餃皮透明彈牙,每一啖都品嚐到三隻整隻嘅蝦,夠脆夠爽口,爽!👑 沙嗲金錢肚亦都唔係蓋嘅,帶有點點小驚喜嘅夾心,豆腐皮吸滿咗那種醬香,回味無窮。至於蒜香蝦春卷,咬落去果然脆得出奇,蝦香四溢,個人真係鍾意到不得了。配埋一啲餐桌上暖煦嘅茶水💕,吃飯嘅過程中,肚子同心靈都飽滿咗!每碟點心都做到細緻得黎不失風味,真係夠晒抵食,值得再嚟呀!👍