去葵廣行街前,要食飽飽先😂~⁡朋友帶我食好西😋,位於新都會的一鍋堂,係偏台式🇹🇼的任食火鍋店!⁡⁡位置好方便呢👍🏻,假日2點多去到,都滿座呢!⁡裝修木系色調,有啲日式feel~令人感覺舒適☺⁡全場座位大部分都係卡位,令人感覺私隱度高👏🏻⁡湯底挑選了養生藥膳鍋🥘,藥材味道濃郁,好補好滋潤🥰⁡B餐【特選安格斯牛】⁡🐮肉類款式多多⁡有我喜歡的安格斯牛肉😍~⁡雪花分佈均勻,肉味濃郁,柔軟油脂豐腴😋~⁡牛脷托爽脆可口💓,亦不能錯過!⁡封門柳肉味更濃,帶少許內臟的味道😻⁡⁡除了牛肉,西班牙粟飼豬梅肉🐷都好正!! ⁡肉質軟腍細緻,連脂肪一齊食,帶點爽口❤~⁡🍥手打滑⁡最愛墨魚滑🦑⁡爽口彈牙有鮮味,蟹子增添口感,而黑松露添香氣!!!⁡⁡🥟自家製餃子⁡有水準👍🏻👍🏻⁡🥬韮菜餃味道濃郁,🌶麻辣豬肉餃惹味香口,好過癮~⁡🥗自助食品區⁡有涼拌菜式,薯絲同泡椒鳳爪都好惹味🤤。⁡火鍋料都有不少丸類提供🍡⁡🥬蔬菜區竟然有羽衣甘藍呢樣superfood🥳,好少有呢~⁡仲有麻辣豆腐,炸燒賣同炒飯等熟食👍🏻。⁡🥤自助飲品區⁡選擇非常多,真係花多眼亂呢~⁡自家製的茶品有冰糖燉檸檬,洛神花茶,蝶豆花茶及薄荷烏龍茶。每款都好特
去葵廣行街前,要食飽飽先😂~⁡

位置好方便呢👍🏻,假日2點多去到,都滿座呢!⁡
裝修木系色調,有啲日式feel~令人感覺舒適☺⁡
全場座位大部分都係卡位,令人感覺私隱度高👏🏻⁡
湯底挑選了養生藥膳鍋🥘,藥材味道濃郁,好補好滋潤🥰⁡
B餐【特選安格斯牛】⁡

🐮肉類款式多多⁡
有我喜歡的安格斯牛肉😍~⁡
雪花分佈均勻,肉味濃郁,柔軟油脂豐腴😋~⁡
牛脷托爽脆可口💓,亦不能錯過!⁡
封門柳肉味更濃,帶少許內臟的味道😻⁡

除了牛肉,西班牙粟飼豬梅肉🐷都好正!! ⁡
肉質軟腍細緻,連脂肪一齊食,帶點爽口❤~⁡
🍥手打滑⁡
最愛墨魚滑🦑⁡
爽口彈牙有鮮味,蟹子增添口感,而黑松露添香氣!!!⁡

🥟自家製餃子⁡
有水準👍🏻👍🏻⁡
🥬韮菜餃味道濃郁,🌶麻辣豬肉餃惹味香口,好過癮~⁡
🥗自助食品區⁡
有涼拌菜式,薯絲同泡椒鳳爪都好惹味🤤。⁡
火鍋料都有不少丸類提供🍡⁡
仲有麻辣豆腐,炸燒賣同炒飯等熟食👍🏻。⁡
🥤自助飲品區⁡
選擇非常多,真係花多眼亂呢~⁡
自家製的茶品有冰糖燉檸檬,洛神花茶,蝶豆花茶及薄荷烏龍茶。每款都好特別,最鍾意係洛神花茶,⁡
味道酸甜可口😋,仲可以降血脂,啱哂打邊爐飲!!⁡
一鍋堂竟然有🍦軟雪糕機同☕咖啡機,可惜已經食唔落喇🥲,唯有下次再試喇!⁡