今日喺荃灣附近行街 行到好肚餓😩又唔知食咩好🧐咁岩經過見到 一間有懷舊裝修嘅港式茶餐廳 食物價錢親民 而且選擇又多 所以決定入去坐低 嘆番個下午茶先😉望下望下 見到隔離左右嘅食客🤔都點咗 招牌瑞士雞髀😌我心諗應該好好食啦🧐咁多人叫 所以我都唔執輸😅叫返一客先😏咁大食嘅我 點會食一隻雞髀就飽啊🙄所以另外加點咗一客 火腿奄列配蒜蓉多士🤫 再跟餐+($10)叫咗杯凍華田脆脆🤤。招牌瑞士雞髀配粟米雜果沙律 (HK $42)雞髀好大隻 咬落去啖啖肉😊而且超入味 濃濃嘅瑞士汁完全滲透咗落隻雞髀到🤤瑞士汁甜味適中 但偏鹹 缺乏香味🧐另外可能烹調 雞髀嘅時間長咗少少🤔所以肉質唔夠嫩滑😐 有待改進💪 至於雜果沙律 感覺非常衛生😅因為每份都係獨立用膠兜裝起😉沙律醬酸甜度適中 酸酸味好開胃😙。 火腿奄列配蒜蓉多士(HK $32)火腿奄列好有份量🤤上面擺放著4塊蒜蓉多士😉每塊都搽滿蒜蓉牛油😏多士鬆軟香脆 口感非常好🥳 火腿奄列炒得好滑 唔會過熟入面仲有小量蛋漿流出嚟😊仲好有蛋香味道添👍呢個配搭簡單得嚟又好食😍 絕對係下午茶首選😂。 華田脆脆 跟餐+(HK $10)華田味濃 唔會淡茂茂😉凍華田上面仲加咗好多華
今日喺荃灣附近行街 行到好肚餓😩又唔知食咩好🧐
咁岩經過見到 一間有懷舊裝修嘅港式茶餐廳 食物價錢親民
而且選擇又多 所以決定入去坐低 嘆番個下午茶先😉
望下望下 見到隔離左右嘅食客🤔都點咗 招牌瑞士雞髀😌
我心諗應該好好食啦🧐咁多人叫 所以我都唔執輸😅叫返一客先😏
咁大食嘅我 點會食一隻雞髀就飽啊🙄所以另外加點咗一客
火腿奄列配蒜蓉多士🤫 再跟餐+($10)叫咗杯凍華田脆脆🤤

招牌瑞士雞髀配粟米雜果沙律 (HK $42)
雞髀好大隻 咬落去啖啖肉😊而且超入味
濃濃嘅瑞士汁完全滲透咗落隻雞髀到🤤瑞士汁甜味適中
但偏鹹 缺乏香味🧐另外可能烹調 雞髀嘅時間長咗少少🤔
所以肉質唔夠嫩滑😐 有待改進💪
至於雜果沙律 感覺非常衛生😅因為每份都係獨立用膠兜裝起😉
沙律醬酸甜度適中 酸酸味好開胃😙

火腿奄列配蒜蓉多士(HK $32)
火腿奄列好有份量🤤上面擺放著4塊蒜蓉多士😉
每塊都搽滿蒜蓉牛油😏多士鬆軟香脆 口感非常好🥳
火腿奄列炒得好滑 唔會過熟入面仲有小量蛋漿流出嚟😊
仲好有蛋香味道添👍呢個配搭簡單得嚟又好食😍
絕對係下午茶首選😂

華田脆脆 跟餐+(HK $10)
華田味濃 唔會淡茂茂😉凍華田上面仲加咗好多華田脆脆粒
脆脆卜卜 口感味道非常好👍