2020-06-02 120 views
本人係魚火鍋愛好者,之前知道有間新開餐廳,叫左朋友一齊試。餐廳個格局幾得意,下面酒吧可以一路等人一路飲野,上面就係餐廳。餐廳闊落正路,無平時中式火鍋個種地mao味,仲有小小日本style(唔知你明唔明我講咩)。anyway,我地叫做個斑嘅煲,魚肉有質感,滑得黎小小彈牙,仲有新鮮魚嘅甜味,d staff 會好好提左你食左魚先費時煮過龍。其他大路邊爐材料相比外面賣相精緻,值得一提墨魚滑,超級好味!除左打碎嘅滑之外,佢裡面撈埋一件件墨魚粒仔,成件事有口感左;另外好高深地墨魚滑上菜時會有一隻蛋係上面,d staff 會建議你撈撈撈,如果覺得你蠢會幫埋你撈😂...坦白講,個滑除左之前多左嘅口感,係真係滑左嘅。那價錢方面我唔會話係以平行先,但材料同質素對的住佢嘅價錢,尤其依家封關(well 封關後雖然都未必會過去神舟大地),但的確佢做到個種正宗口味,可以頂到癮。
本人係魚火鍋愛好者,之前知道有間新開餐廳,叫左朋友一齊試。