尖沙咀美食: 新德里餐廳 (印度菜)食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌘-係香港人既都知道重慶大廈係邊架啦!但相信唔係個個都入過去,一於由我帶大家去(利申都係我朋友帶我去xd)發掘下嗰度啲地道印度菜啦(о´∀`о) -🔥芝士烤餅 Cheese Nan: 🌕🌕🌕🌕🌕呢種並非普通個隻印度薄餅,因為佢係厚厚既,而且中間夾住好多芝士,一搣開就拉到絲,所以如果你係芝士既忠粉真係要試下!口感方面呢就似翻厚版既印度薄餅,再加埋芝士真係絕配!🔥瑪莎拉燴雞Chicken Masala ($74): 🌕🌕🌕🌕🌑個人覺得幾好食,有啲似咖喱汁嘅,用嚟配返個烤餅或者飯都幾開胃!再加上有啲雞肉,雖然唔算話好Juicy個隻,但係成碟嘢加埋一齊唔錯唔錯的!🔥咖喱雞肉炒飯Chicken Biryani($68): 🌕🌕🌕🌗🌑呢個炒飯係比較乾身,啲飯係粒粒鮮明,係長幼身個隻,簡單來講係typical個隻東南飯🤔口感會硬硬地,係幾有咖喱味,但都係乾乾地,我自己就唔太prefer既~ 不過味道都唔錯!-整體來講:份量上其實唔算話大份,我地四個人都叫左兩份Cheese Nan,所以多人食既就叫多啲啦!仲有得叫多啲種類添(๑˃̵ᴗ˂̵) 我今
尖沙咀美食: 新德里餐廳 (印度菜)
食佢老味指數: 🌕🌕🌕🌕🌘
🔥芝士烤餅 Cheese Nan: 🌕🌕🌕🌕🌕

整體來講:份量上其實唔算話大份,我地四個人都叫左兩份Cheese Nan,所以多人食既就叫多啲啦!仲有得叫多啲種類添(๑˃̵ᴗ˂̵) 我今次都係第一次入重慶,希望遲下omicron 唔會再六點後出動既時候會再入去5678次去覓好野食😚 Anw 大家要身體健康!平平安安!🤞🏻