【初嚐重慶大廈正宗印度菜🤪】/////行到重慶大廈門口 南亞裔人士即刻超熱情派餐廳傳單圍住大家😳😳只要同佢講你想去或者book左邊間餐廳 就會好似明燈帶你搭lift🤩新德里餐廳環境比想象中乾淨 店員都好有禮貌 食食下飯仲叫大家smile好幽默🤣.👉🏻芝士烤餅 ($25)第二幅圖拉絲拉到超長👻澎湃嘅芝士🤫烤餅好新鮮 食落鬆軟得嚟有少少煙韌度配埋Butter chicken食又香又鹹鹹地(´▽`)對比起蒜蓉烤餅 呢個出色太多 必叫菜式!.👉🏻炸洋葱圈 ($36)呢個價錢有成十幾塊洋葱圈都幾多😽咖喱味炸粉可以厚身少少 洋葱🧅味道幾新鮮.👉🏻新德里炒飯 ($70)飯粒呈條狀 口感似米粉都幾特别~偏重香料味🤧有蘑菇 羊肉等等嘅配料.👉🏻香濃牛油鮮茄烤雞 ($74)上面烤餅提過嘅Butter Chicken😗醬汁小辣 配有少少鮮番茄🍅味道有甜有辣 加埋啲雞都幾嫩滑 好惹味🥰.👉🏻印度瑪莎拉奶茶☕️ ($15)最近養生想飲熱飲就叫左呢杯奶茶😎入口幾驚喜喎🤤少甜帶甘 仲有少少薑味————-📍新德里餐廳 (尖沙咀)尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈C座3樓3室
【初嚐重慶大廈正宗印度菜🤪】
/////

👉🏻芝士烤餅 ($25)
第二幅圖拉絲拉到超長👻澎湃嘅芝士🤫
烤餅好新鮮 食落鬆軟得嚟有少少煙韌度
配埋Butter chicken食又香又鹹鹹地(´▽`)
對比起蒜蓉烤餅 呢個出色太多 必叫菜式!

👉🏻炸洋葱圈 ($36)
呢個價錢有成十幾塊洋葱圈都幾多😽
咖喱味炸粉可以厚身少少 洋葱🧅味道幾新鮮

👉🏻新德里炒飯 ($70)
飯粒呈條狀 口感似米粉都幾特别~
偏重香料味🤧有蘑菇 羊肉等等嘅配料
👉🏻香濃牛油鮮茄烤雞 ($74)
上面烤餅提過嘅Butter Chicken😗
醬汁小辣 配有少少鮮番茄🍅
味道有甜有辣 加埋啲雞都幾嫩滑 好惹味🥰
👉🏻印度瑪莎拉奶茶☕️ ($15)
最近養生想飲熱飲就叫左呢杯奶茶😎
入口幾驚喜喎🤤少甜帶甘 仲有少少薑味

————-
📍新德里餐廳 (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈C座3樓3室
2021-08-28
  • 炸洋蔥圈
有位印度朋友間唔中都會搞飯局老實講印度菜唔係我嘅至愛 不過鍾意食辣嘅我間唔中食下又覺得幾過癮重慶大廈比較龍蛇混集 有相熟朋友帶會比較好啲上到去餐廳好傳統嘅印度裝飾 餐廳有家庭式經營嘅感覺。座位都坐得舒服嘅 我哋四個人叫印度烤雞 咖喱硬芝士 咖喱魚塊 印度薄餅 ~當然唔少得芒果Lassi 雞好香好滑 鐵板咁樣上好惹味 魚塊就稍為硬咗D 似係雪藏貨我以前曾經去過印度多個城市 覺得呢度嘅味道同印度嘅好似 菜式屬於北部新德里嘅菜式 印度朋友話依度係其中一間香港最正宗嘅印度餐廳 咁啱我前排食過高級印度菜Chaat, 老老實實,覺得呢度仲好食啲平均埋單$200鬆啲一個人 間唔中食下都幾唔錯~
有位印度朋友間唔中都會搞飯局

重慶大廈比較龍蛇混集 有相熟朋友帶會比較好啲

上到去餐廳好傳統嘅印度裝飾 餐廳有家庭式經營嘅感覺。

雞好香好滑 鐵板咁樣上好惹味 魚塊就稍為硬咗D 似係雪藏貨

平均埋單$200鬆啲一個人 間唔中食下都幾唔錯~

2021-08-26 72 views
今日同朋友阿爸阿媽一齊去重慶食咖哩 之前食過個啲都好地踎 無咩冷氣🤣今次決定去試間舒服啲既餐廳🍴見 okay 多朋友黎食呢間打卡🤪 位置方面應該多人提過就唔特別講啦!講下我地食左啲咩正野先❤️小菜 x 主餐🤍素咖喱角🌶 $8一隻,唔知係咩餡,塞得滿滿的,有啲似薯蓉,好細滑,食得好滿足🥰🤍蒜蓉烤餅同平時食啲印度🇮🇳烤餅唔一樣🤣好厚實好足料,似係貼係爐邊燒個隻烤餅,大大塊,啱晒點汁。不過聽講芝士烤餅最好食🤩再試!🤍新德里特式燴羊肉🐑This is the best among all!! 羊肉完全無膻味,又燴得夠冧,唔會太老,個汁又香又creamy,點烤餅黎食一流🤍新德里特式炒飯🌶🌶🌶以為印度米會好硬,但食落口感似炒米粉,頗香口,但有少少辣🤪入面啲牛肉都幾好食🤍磨菠菜芝士🌶唔🙊個芝士同平時食既唔同,好似煙韌版既豆腐乾,芝士味唔算出,菠菜汁攪得比較蓉,亦落左較重調味,可能係特式🤣就唔係好食到菠菜味飲品🥤🤍芒果🥭乳酪 Mango Lassi🤍香蕉🍌乳酪 Banana Lassi呢兩款野飲真係大大力推介嘅!唔會飲到任何糖水,飲得返原隻生果,無喳!甜度剛剛好🥰入口又滑 可以話係我飲過最生果既生果 s

小菜 x 主餐
🤍磨菠菜芝士🌶

飲品🥤
🤍芒果🥭乳酪 Mango Lassi
🤍香蕉🍌乳酪 Banana Lassi
呢兩款野飲真係大大力推介嘅!唔會飲到任何糖水,飲得返原隻生果,無喳!甜度剛剛好🥰入口又滑 可以話係我飲過最生果既生果 smoothies

呢間野值得二刷😛😛😛
  • 蒜茸烤餅
  • 新德里特式燴羊肉
相信大家都好少上重慶大廈食咖哩~今次同大家介紹下頗出名嘅新德里咖喱🍛已經是第二次吃了~不過大家都有心理準備,一入重慶大廈就會比人圍,問你食咩,之後就有人帶你去搭lift,一路係重廈大廈行果陣就有感去咗印度咁!不過都建議女仔唔好自己一個上去呀!驚你招架不住!首先會有前菜有幾塊胡椒餅比大家食,枱上分別有薄荷醬同紅色嘅醬比你沾。我加埋醬食感覺都偏咸,所以大家可以調節下食幾多醬。講真,我一開始唔知咩嚟,以為啲薄餅縮咗水😹😹經朋友提醒,哦~係papadum 嚟!✨椰汁咖喱雞🐓(小辣)$74呢盤應該必叫,啲雞都ok亂畫,啲咖喱都幾濃幾香。✨新德里特式燴雞🐓(小辣)$74唔難可接受。✨香濃鮮茄汁燴魚🐟(小辣)$84食落唔似魚,可能因為是鱈魚塊,啲肉比較實同硬少少,多層嘅魚肉~✨瑪莎拉燴羊肉🐏(中辣)$82有少少羊酥味,羊肉比較實。✨瑪沙拉薯仔燴椰菜花🥦(中辣) $67唔係講笑,真係spicy😂😂可能因為我唔食辣。✨燒烤五香雞件 $78酸酸地咸咸地嘅雞塊,用鐵板上熱辣辣,啲配菜好味哈哈🧅!一份有五舊!✨芝士烤餅🧀 $25勁正呢個!一定要試呢隻薄餅!✨蒜蓉烤餅 🧄 $23薄餅排第二,好香都好味!✨牛油烤

✨椰汁咖喱雞🐓(小辣)$74
呢盤應該必叫,啲雞都ok亂畫,啲咖喱都幾濃幾香。

✨新德里特式燴雞🐓(小辣)$74
唔難可接受。

✨香濃鮮茄汁燴魚🐟(小辣)$84

✨瑪莎拉燴羊肉🐏(中辣)$82
有少少羊酥味,羊肉比較實。

✨瑪沙拉薯仔燴椰菜花🥦(中辣) $67
唔係講笑,真係spicy😂😂
可能因為我唔食辣。

✨燒烤五香雞件 $78

✨芝士烤餅🧀 $25
勁正呢個!一定要試呢隻薄餅!

✨蒜蓉烤餅 🧄 $23
薄餅排第二,好香都好味!

✨牛油烤餅🧈 $23
對比其他薄餅較普通。

✨新德里特色炒飯 $70
大雜燴,咩肉都有,有舊羊肉都有雞肉,是印度啲長條飯,有好多雜香料,我自己唔中意食😂😂

✨Mango Lassi $32
✨Strawberry Lassi $32
✨Banana Lassi $32
好飲好濃但一啖都好甜了🥶

老細幾好人嘅,不過打算未人齊果陣叫嘢食,佢叫我唔好住,話餐廳依家少人,啲food會come in 1min,所以人齊再呃。結果…呃人嘅!等咗都十幾分鐘,肚餓咖嘛T_T

呀印度是唔吃牛同豬的,所以得羊雞魚蝦~

2021-08-21
2021-08-12 248 views
因工作關係,去過印度不同的城市無數次,進入重慶大廈深處,已經重拾那種感覺。升降機門一打開,踏進餐廳的一瞬間,那股傳來的味道就是印度呀! 非常地道!大力推介Cheese Nan! Nan bread 外脆內煙韌,芝士餡豐富到由nan bread 漏出來!! 鹹香芝士味中,又帶一點奶香甜美。主菜推介最合香港人口味的Butter Chicken 和 Chicken Tikka。Butter Chicken並不是咖哩,而是印度香料蕃茄忌廉醬汁,蕃茄味香濃,加了大量忌廉烹調,入口順滑。Chicken Tikka 外面烤得非常香口,但裏面雞肉仍保持嫩滑,而且雞肉醃很入味。值得一提的是Lemon Soda,並不是一般餐廳的梳打水加幾片檸檬,他們加入了青檸再加青檸汁,清新止渴,驚喜之作。不過店員都只幫下巴戴口罩,到最後索性不戴,上菜時又會一直說話,請帶備一顆強大心臟去進食。• Lemon Soda $25• Mango Lassi $30• Butter Chicken $74• Chicken Tikka $78• Fish Masala $84• Aloo Gobi $67• Cheese Nan
鹹香芝士味中,又帶一點奶香甜美。

• Lemon Soda $25
• Garlic Nan $23
  • Lemon  Soda
  • 燒烤五香雞件
2021-07-15 508 views
👉🏻特色印度小食 💰10🌜好驚喜!!👧🏻🍼同友人食完一碟再叫多一碟🤤 個到既老闆都話我地識食✨小食係一塊好大既薄脆餅 上面鋪滿左印度香料 同埋番茄、洋蔥等既材料 小小辣 但係非常好食😋$10黎講 佢既性價比好高 叫幾多份都唔心痛!👉🏻蒜蓉烤餅💰23🌜口感厚薄適中,每份烤餅都有三大塊🤤兩個人都食唔晒 熱辣辣食好香口 蒜蓉味好出 鋪滿香脆既蒜蓉粒 鹹香油香 再配埋咖喱食👍🏻👍🏻👍🏻👉🏻新德里特色燴羊肉💰82👉🏻印式薯仔沙律 💰32❌千奇唔好叫 好伏 我哋食咗一兩啖就冇食 明明薯仔沙律係啲唔會錯既食物 但係呢個真係好難食🌟環境唔輸出邊啲餐廳 坐得都幾舒服 食物價錢中等 👧🏻🍼認為燴羊肉唔抵食 冇羊肉味 同埋比較韌 但係蒜蓉烤餅同埋個特色小食真系好好食 好抵 份量十足👍🏻👍🏻如果你哋去 一定要叫呢兩樣嘢!!其他就自由選擇啦 我見到隔離枱食烤雞個啲 好香🤤🌟佢哋舖頭會送餐前小食 印度脆餅咁既樣 脆餅好薄身 當小食咁食 無乜特別😂🙌🏻 每枱都會配兩碟醬 一碟似薄荷醬 另一碟食唔出 餐廳老闆都識講少少中文餐廳 不過同佢哋講英文都唔成問題👍🏻 免收加一 所以總括嚟講 都抵食既!值得一試
👉🏻特色印度小食 💰10
👉🏻蒜蓉烤餅💰23
👉🏻新德里特色燴羊肉💰82
👉🏻印式薯仔沙律 💰32

2021-07-07
  • 烤餅
2021-07-02 379 views
重慶大廈同樣人氣爆燈的新德里餐廳,網友評價高,普遍讚賞其芝士烤餅,餅裡包著大量濃郁的芝士,有著豐富的奶香,其他口味的烤餅同樣出色。至於其他必推介菜式還有炒印度黃飯、新德里特式燴羊肉和瑪沙拉燴雞等。
2021-07-01 298 views
Foodiesa 帶你走入重慶大厦 衝破南亞裔人士重重包圍和推銷直入大厦盡頭- block 3 電梯大堂體驗充滿印度風情的盛宴 (+享受幽默熱情waiter的款待😂) 💛💛CHEESE NAAN💛💛God knows how much I love the cheese naan hereeeee即叫即製 所以上碟時甚至冒著熱煙 每一片cheese naan 之間都是澎湃的mozzarella cheese 那是誇張的拉絲🤤而且用料絕不馬虎 是奶酪味極濃的mozzarella cheese 難以置信的是這4大片cheese naan $25?!?!單是所用之cheese 成本也不止吧??😱澱粉控絕對會喜歡這厚實的naan 單吃則有烤過的焦香味 麵體也本有調味 真的很過癮🤎瑪莎拉特色烤雞醬汁出色 加入蕃茄醬 帶出酸甜在極度重口味的一餐中和膩度份量亦足以配一整份naan🤎椰汁咖哩雞現實和預期中頗大落差椰汁味欠奉 而且真的太鹹不太建議選這口味💛💛Mango Lassi💛💛可以說是印度餐廳必叫的酸甜解膩飲品!!其實就是芒果yogurt 質地稠稠 酸度很足 喝完胃口大開 亦減低這邪惡之餐對腸胃的
Foodiesa 帶你走入重慶大厦
衝破南亞裔人士重重包圍和推銷
直入大厦盡頭- block 3 電梯大堂

💛💛CHEESE NAAN💛💛
即叫即製 所以上碟時甚至冒著熱煙
難以置信的是這4大片cheese naan $25?!?!
單是所用之cheese 成本也不止吧??😱

現實和預期中頗大落差
椰汁味欠奉 而且真的太鹹
不太建議選這口味

💛💛Mango Lassi💛💛
可以說是印度餐廳必叫的酸甜解膩飲品!!
其實就是芒果yogurt
質地稠稠 酸度很足 喝完胃口大開
亦減低這邪惡之餐對腸胃的負擔😹
  • 瑪莎拉烤雞
2021-04-04 1102 views
- 今次黎左重慶大廈,為大家揭開神秘面紗🤣🤣😂!- 先講下入餐廳既流程俾大家知,如果想去都唔會咁緊張啦😆。首先,重慶大廈門口要先量度體溫,然後當你探完熱之後就會有好多人Sell你入佢餐廳,真係超級熱情🤣❤️!但呢個時候你要堅定啊,你要同佢地講去邊間餐廳,佢地就會指路俾你嫁啦,唔係就問保安叔叔都得嫁!- 而我今次想介紹俾大家既就係重慶大慶其中一間 #黃店 —新德里餐廳。呢間餐廳係一入重慶大廈之後,直行去到盡頭既𨋢口,再上3樓。- 呢間餐廳裝潢雖然唔係華麗型,但都充滿印度風情同乾淨寬敞。而且美食性價比好高,亦都夠哂實在。- 上餐之前,店員會免費送上印度特色既胡椒脆餅Papadam,同樣配有酸酸甜甜既羅望子醬同薄荷乳酪醬🌿。但呢款胡椒脆餅真係好鹹🥴,食完都要飲好多水。- 今次我地同樣叫左素食既Samosa,佢地既咖哩角係正常Size,但真係好平好抵食。味道方面,我覺得佢相對有香料味,但唔會好似平日街邊買果啲咁濃味,都容易接受,不過不失。- 之後,我地叫左薄荷雞肉咖哩炒飯。呢個炒飯唔太食得出薄荷味,但咖哩味好重,都有啲辣🌶,但好惹味,我覺得好好食😍。而且佢地用既係印度長米,食落乾身啲,但配上咖哩
- 今次黎左重慶大廈,為大家揭開神秘面紗🤣🤣😂!

- 之後,我地叫左薄荷雞肉咖哩炒飯。呢個炒飯唔太食得出薄荷味,但咖哩味好重,都有啲辣🌶,但好惹味,我覺得好好食😍。而且佢地用既係印度長米,食落乾身啲,但配上咖哩醬又出奇地平衡,唔會好難入口。雞肉方面,個飯都有6粒無骨既雞肉,唔會好柴同有雪味❄️!

- 跟住我地叫左菠菜咖哩燴雞食,我本來對菠菜咖哩期待值好高,因為雖然菠菜咖哩一向賣相唔討好,但以往食開印度菠菜咖哩芝士都好香好好食。而呢款就有啲唔同,比較油膩同味道較重,味道唔差,夾埋Naan食都可以接受,但單食就不了🤫🤭。

- 最後,我地叫左免治羊肉烤餅同芝士烤餅。先講Cheese Naan,佢同我之前食既Naan唔同,雖然同樣用左淡味既芝士,但佢地呢款一上檯都好熱辣辣🔥,而且較厚身,一定食得飽。仲有最最最重要既係,佢可以拉絲嫁😍😍😍,簡直係 #芝士迷 同 #芝士控 最愛啊,岩哂香港人口味。

- 至於免治羊肉Naan,佢平過芝士款少少,超級抵食! #大件夾抵食 ?! #大食夾抵件 🤣?!同時,呢個餅味道超出左我預期,佢肉碎完全唔姑寒,唔單止足料,而且一啲都唔羶,真心誠意推薦俾大家啊❤️👍🏻!

- 飲品方面,因為同行未飲過印度拉茶,所以佢想叫黎飲。但好搞笑既係,個店員叔叔都問我地真係要叫?佢話熱嫁喎,仲用純正廣東話講杯野麻麻地🤔。雖然佢好似食左誠實豆沙包咁老實,但我地都依然叫左試。我覺得呢杯茶無佢講到咁差,只係有些微香料味,個人就接受到啦。如果你地唔敢飲,就叫Mango Lassi啦,比較大路同易接受。

- P.S 餐廳有中文Menu同有人識廣東話嫁,唔洗擔心啊❤️!如果你地食唔哂,可以叫Take Away,盒同袋都唔洗加錢。 #尊重多元文化 #捍衛廣東話

2021-03-28 620 views
有時都會諗下 日式泰式同印式咖喱有咩唔同??我覺得印式咖喱明顯比前兩者剛烈D, 尤其是鐵板上果d菜式。已經唔係第一次黎呢度, 試過好幾款既Naan, 根本好屈機 😍 芝士、洋蔥必試架!好鐘意呢度既鐵板炸芝士, 試過 Lunch time 佢地本來唔供應,我都成功說服廚房,專登整俾我,實在太有層次感喇!Chicken Masala個人認為係必食既,而幾款既燴羊肉都好正,好鐘意呢度既奶茶,回甘到呢。。。一路飲一路唔捨得吞!
有時都會諗下 日式泰式同印式咖喱有咩唔同??

我覺得印式咖喱明顯比前兩者剛烈D, 尤其是鐵板上果d菜式。

2020-11-08 1474 views
重慶大慶一直都比人唔好嘅印象所以由細到大經過都唔會行入去直至Year 1 先至膽粗粗同fd入去兜一個圈 發現其實冇嘢😂入面嘅咖喱不嬲出名 社運後就更出名了今次嘅新德里餐廳都係最出名嗰幾間嘅其中之一/餐前首先會送兩塊papadamWhich係好脆好薄嘅餅 點薄荷醬同燒烤醬食燒烤五香雞件($78)冇記錯嘅好似有5件鐵板上菜令到成碟嘢望落令人有食慾好多 亦都keep到雞件嘅温度好重香料味 肉都夠入味 肉質偏向似雞胸肉嗰種 ok嫩滑但略嫌燒得有啲乾身 冇乜肉汁喺入面蒜蓉烤餅($23)蒜蓉嘅忠實fans實會狗衝呢個但唔知係咪食完Mother of Pizza嗰個Garlic bread之後有對比覺得呢個唔太夠蒜味...如果齋餅嘅本身係幾香ok好食芒果乳酪/士多啤梨乳酪($32)飲落比較杰身 乳酪味同生果味都好重 但我就suffer唔到芒果味太酸😂所以最後我係飲Strawberry Lassi都係甜少少啱我多啲新德里特色燴羊肉($82)同樣好重香料味 似係打咗薯蓉入去嘅咖哩(?) 所以杰少少羊肉好嫩 完全唔騷 應該係微辣only 好易入口/最後仲嗌咗個新德里雜菜呢個真係...應該係食唔慣陣味...
重慶大慶一直都比人唔好嘅印象
所以由細到大經過都唔會行入去
入面嘅咖喱不嬲出名 社運後就更出名了
今次嘅新德里餐廳都係最出名嗰幾間嘅其中之一
餐前首先會送兩塊papadam
Which係好脆好薄嘅餅 點薄荷醬同燒烤醬食

燒烤五香雞件($78)
冇記錯嘅好似有5件
好重香料味 肉都夠入味 肉質偏向似雞胸肉嗰種 ok嫩滑
但略嫌燒得有啲乾身 冇乜肉汁喺入面

蒜蓉烤餅($23)
蒜蓉嘅忠實fans實會狗衝呢個
覺得呢個唔太夠蒜味...
如果齋餅嘅本身係幾香ok好食

芒果乳酪/士多啤梨乳酪($32)
飲落比較杰身 乳酪味同生果味都好重
但我就suffer唔到芒果味太酸😂
所以最後我係飲Strawberry Lassi
都係甜少少啱我多啲

新德里特色燴羊肉($82)
同樣好重香料味 似係打咗薯蓉入去嘅咖哩(?) 所以杰少少
羊肉好嫩 完全唔騷
應該係微辣only 好易入口
最後仲嗌咗個新德里雜菜
呢個真係...應該係食唔慣陣味...同fd每人淨係撩咗兩啖...
整體感覺環境算幾乾淨企理 食物算中等6.98/10 服務幾好 啲店員都好nice!
2020-10-13 1083 views
都有三四年無去重慶大廈食印度咖哩,去左尖沙咀重慶大廈新德里餐廳,印式薯仔沙律,薯仔配上特別醬汁加上蔬菜一齊食,估唔到都幾好食呀﹗素咖哩角,餡料有薯仔粒同茸少許青豆,皮好香脆同好香咖哩味道,印度炸洋蒽圈,食得是用新洋蒽做,薄薄炸醬,炸得好香脆,好好食﹗燒烤五香雞件,用左鐵板上枱,保留雞件溫度,香氣十足,充滿香料味道,雞味十足,肉身不太乾身,印度烤餅,牛油烤餅同蒜茸烤餅,再叫左香濃牛油鮮茄烤雞,牛油烤餅,好重牛油香味,蒜茸烤餅中夾有蒜茸,烤餅點香濃牛油鮮茄烤雞一齊食,好好味,好重鮮茄味,烤雞嫩滑,新德里炒飯,好香香料味道,炒飯有少許辣,飯炒乾身,好味
印式薯仔沙律
印度炸洋蒽
燒烤五香雞件
牛油烤餅同香濃牛油鮮茄烤雞
2020-09-26 1006 views
Letus_eattheworld🇭🇰<< 新德里餐廳 >> 重慶大廈名店💰 [ $ <100 ]👯‍♀ [ <10 mins ]📍 [ 尖沙咀彌敦道36-44號重慶大廈C座3樓3室]⏰ Mon-Sun ( 12:30-15:30 | 18:00-23:30)☎️ 2368 1628———————————————1️⃣ [ 香濃牛油鮮茄烤雞Butter Chicken🥘 ] ʜᴋᴅ74嚟到呢度唔食咖喱簡直對唔住自己Butter Chicken因為加左鮮蕃嘅關係顏色比起平時食嘅更鮮艷🥫入口帶甜,辣味温和,非常惹味烤雞好入味,肉質嫩滑🐣份量亦足夠2人配烤餅食係小編最愛🙆🏻‍♀️🌟味道 7.5/102️⃣ ʜᴋᴅ10成餐最驚喜係嚟個!🤩脆香薄餅配上蕃茄、洋蔥、芫荽等材料加上店家特調的青檸汁每一啖都好清爽😛作為開胃菜一流!🌟味道 9/103️⃣ [ 芝士烤餅 Cheese Nan | 蒜茸烤餅 Garlic Nan 🥞 ] ʜᴋᴅ23 each每份烤餅都各有4大塊口感厚薄適中,鬆軟帶韌芝士烤餅一定要先食!😜熱辣辣食好香口而且芝士會拉絲😍蒜蓉烤餅佈滿香脆嘅蒜蓉粒
Letus_eattheworld
香濃牛油鮮茄烤雞butter  chicken
嚟到呢度唔食咖喱簡直對唔住自己
Butter Chicken因為加左鮮蕃嘅關係
顏色比起平時食嘅更鮮艷🥫
入口帶甜,辣味温和,非常惹味
烤雞好入味,肉質嫩滑🐣
份量亦足夠2人配烤餅食
係小編最愛🙆🏻‍♀️
🌟味道 7.5/10
特色印度小食masala  papad
2️⃣ [特色印度小食 Masala Papad 🌮] ʜᴋᴅ10
成餐最驚喜係嚟個!🤩
脆香薄餅配上蕃茄、洋蔥、芫荽等材料
加上店家特調的青檸汁
每一啖都好清爽😛
作為開胃菜一流!
🌟味道 9/10
Garlic  naan

每份烤餅都各有4大塊
口感厚薄適中,鬆軟帶韌
芝士烤餅一定要先食!😜

餐廳環境有印度特色
每張枱都有特殊印花💐
配合輕鬆嘅印度音樂
好似已經置身這異國🗺
食物價錢中等,份量十足
抵佢一直咁受歡迎👏🏻🥰

好味指數:8/10
🏃‍♀️回頭指數:7/10
2020-08-29
$70 (Lunch)
香濃牛油鮮茄烤雞butter  chicken
  • 芝士烤餅 Cheese Naan
  • 蒜茸烤餅 Garlic Naan
  • 芝士烤餅 Cheese Nan
2020-09-26 609 views
餐廳地方大, 同其他枱嘅坐得唔太近岩哂人多一齊食叫左好多款咖喱同naan, 都唔記得佢地叫咩名最深刻係蕃茄咖哩, 味道比其他咖哩特別, 蕃茄味好突出!!只係有叫小辣同中辣咖喱, 一d都唔辣!所有咖哩都好惹味, 值得再返黎食

餐廳地方大, 同其他枱嘅坐得唔太近
岩哂人多一齊食
叫左好多款咖喱同naan, 都唔記得佢地叫咩名

最深刻係蕃茄咖哩, 味道比其他咖哩特別, 蕃茄味好突出!!
只係有叫小辣同中辣咖喱, 一d都唔辣!
所有咖哩都好惹味, 值得再返黎食

• 蒜茸烤餅
  • 新德里特式燴羊肉
2020-09-21 481 views
shoutout to my favorite indian restaurant in Hong Kong - The Delhi Club/New Delhi Restaurant at Chungking Mansion! first time trying this restaurant few years ago with my professors, one of the best Indian food I’ve ever tried in my life. It’s true that Chungking Mansions looks a bit sketchy but the people are all good and nice as long as you don’t actively being super talkative LOL The restaurant is totally affordable, around $120HKD per person (we have 4 ppl): 3 portions of cheese naan, 1 butt

The restaurant is totally affordable, around $120HKD per person (we have 4 ppl): 3 portions of cheese naan, 1 butter chicken, 1 chicken tikka masala, some eggplants which I forgot the name and chicken tikka. They were all so gooooood, just stay away from the tempting cheese naan if you’re doing keto diet, the other foods are all keto-friendly. CHICKEN TIKKA IS A MUST!
Butter  chicken
Chicken  Tikka