又黎到尖沙咀韓國街覓食୧(* ˃◡˂ *)୨ 呢間「韓屋」由韓國人親自下廚 主打地道又健康嘅家常便菜 有唔同款式嘅湯品、鍋飯同餃子選擇 啱曬想食韓國野 又唔想咁熱氣嘅人😌‎♡‧₊˚ 蔘 雞 湯 $148 (⭐7.8/10)經熬煮嘅雞肉十分嫩滑軟腍😋 連骨食都👌🏻🤣 人蓼味唔重 所以個湯味道偏鮮甜 唔苦澀 仲索曬雞嘅精華入去😋 內有唔少滋補食材 例如松子仁、紅棗、糯米等等 另外可以+$20蕎麥麵/ 紅米飯 我地就揀咗爽口嘅蕎麥麵🥢‎♡‧₊˚ BIBIMBAP 醬 炒 牛 肉 拌 飯 $98 (⭐️6.8/10)以紅米飯做底嘅拌飯 牛肉肉質軟嫩彈牙 可惜得幾片🥺 飯同牛肉嘅份量都唔多 CP值唔算高‎♡‧₊˚ 餃 子 王 $16 (⭐️6.5/10)有一隻拳頭咁大嘅招牌餃子王🥟 以小蒸籠裝住幾cute😆 外皮厚度適中帶微微煙韌口感 內餡飽滿 但肉嘅比例較少 感覺似食緊素菜餃多啲🤣‎♡‧₊˚ 牛 小 排 煎 餃 $78 (⭐️7.2/10)用牛肉整嘅餃子餡😆 出面微脆香口 內裡肉味濃郁😋

‎♡‧₊˚ 蔘 雞 湯 $148 (⭐7.8/10)

‎♡‧₊˚ 餃 子 王 $16 (⭐️6.5/10)

用牛肉整嘅餃子餡😆 出面微脆香口 內裡肉味濃郁😋