HANA Korean Restaurant

2023-11-11 43 views
尖沙咀金巴利街有好多韓食餐廳,所以都有韓國街之稱,不過之前去過一間中咗伏,睇食評都麻麻就無點再去,不過有次想食韓國野又唔想食炸雞咁熱氣,見到呢間有韓國粥就去咗試下~ 同埋有睇開我哋嘅食評都應該知我哋有幾鍾意食餃子😍 其實都有掛住之前喺韓國食過嘅蒸餃子!呢間主要得3大類別嘅選擇:粥、烏冬同餃子,選擇唔多,但如果想食下韓國粥同餃子都有幾多味道可以選擇😌前菜有兩款,一款係泡菜魷魚,一款係醃甜蘿蔔,兩款都幾好食,泡菜魷魚都幾辣,但辣得好過癮🤪•🥢 泡菜章魚粥 $128呢個粥一啲都唔寡!呢間嘅韓國粥比我哋一般食嘅中式粥杰啲,啲米無煮到咁爛,有啲似飯仔,而且泡菜味啱啱好,唔會覺得太辣/太搶,而且入面仲有啲紅蘿蔔粒、西芹粒同章魚粒!•🥢 蒸泡菜餃子 $78/5呢款係韓國常見嘅蒸圓形餃子,好鍾意呢款半透明嘅皮,咬落有啲煙韌,包住滿滿嘅餡料,泡菜餡就係想像到嘅味道,但個餃子皮超加分!•🥢 煎韓牛餃子 $823款餃子入面呢款最有驚喜!本身以為係普通牛肉餃子,點知食落牛味好濃,牛肉餡料好滿,餃子皮兩邊煎到好脆!只係略嫌油啲啲,但配粥嚟食,唔怕啦🤭

🥢 泡菜章魚粥 $128

🥢 蒸泡菜餃子 $78/5