2020-09-22 1542 views
唔知點解最近好多隱世文青cafe都開起遠離市區地方,而ʙᴏʜᴏʟɪᴄ都算係近地鐵站🚉之選!由於落住大雨去到餐廳,到左門口個打卡勝地都無mood影相,淨係想快d食野😛<新鮮時令生蠔>好有鮮味,唔會只有冰凍雪藏味👍🏻<香煎帶子西瓜沙律配黑醋>帶子嫩口不在話下,配西瓜好少見好特別,成個口感一d都唔膩<黑松露露筍燒大啡菇溫泉蛋>中啡菇簡直係至愛😍佢仲好好幫我地砌開左,不過諗極都諗唔到個汁有咩,真係好好味😋可以飲哂所有汁🙈<甘筍蟹肉湯&自製香草蒜蓉包>是日餐湯無記錯就係咁筍蟹肉,好足料👍🏻飲到好多粒粒甘筍同蟹肉<黑松露野菌忌廉意大利飯>Risotto 好高質👍🏻唔會太乾太濕,忌廉汁都配得好好味😌高水準<慢煮美國豬鞍架配茴香燒汁>豬超厚!又大件!可惜少少乾同韌😔<鮮果芒果泡沫>分子料理💁🏻‍♀️<Strawberry avocado 🥑 smoothie >個smoothie 好好味😋好match唔會好酸或者膩👍🏻我係睇到好多相所以揀佢,果然無錯😍不得不讚<紅絲絨蛋

<新鮮時令生蠔>
好有鮮味,唔會只有冰凍雪藏味👍🏻
新鮮時令生蠔

<香煎帶子西瓜沙律配黑醋>
帶子嫩口不在話下,配西瓜好少見好特別,成個口感一d都唔膩
香煎帶子西瓜沙律配黑醋汁

<鮮果芒果泡沫>
分子料理💁🏻‍♀️
鮮果芒果泡沫

Strawberry  Avocado  Smoothie

不得不讚<紅絲絨蛋糕>,好味!口感豐富!值得一選🤗

黎食飯打卡嘅9成都係慶祝生日,所以黎嘅話可以打扮靚靚之餘再享受美食😋
2020-09-21
Celebration