朋友好想食吉列牛,我就同佢黎左呢間琥酌,有九龍塘同尖沙咀分店,尖沙咀比較就腳我地就選擇呢度。<頂級安格斯牛吉列御膳>($368)首先侍應點起個熱石,跟住放吉列牛係上面燒大約半分鐘就食得,雖然如果想食medium rare都可以早少少攞起。一放落去就開始沙沙聲,好吸引哦。呢度用既牛比其他吉列牛店更高質,所以價錢亦比較高。食落果然好有牛味,肉汁滿滿。<原條錦鰻御膳>($218)鰻魚勁大條,有我地兩隻手掌咁長!食落軟腍,蒲燒醬汁亦夠濃郁,配飯一流。唔怪得知下面有咁多飯哈哈,應該有兩大碗!呢個跟餐豚肉湯既豚肉超嫩滑,因為係西冷部位,脂肪比例好,配合高麗菜做湯真係正!<火龍卷> ($98)呢個賣相真係成條龍咁,打卡一流!上面係厚切三文魚刺身,中間卷左我最愛既忌廉芝士,仲有青瓜同吉列炸蝦。口感超級豐富啊,由三文魚既軟腍到吉列蝦既酥脆,再到青瓜既爽脆,仲有忌廉芝士既creamy,簡直口腔既大滿足!

<頂級安格斯牛吉列御膳>($368)
一放落去就開始沙沙聲,好吸引哦。

<原條錦鰻御膳>($218)

<火龍卷> ($98)

2019-11-26