第三站

Station 3 Cafe
今日同frd晏晝泥坐低傾野,環境幾舒服,地方寬敞,而且有board game可以挽下。另外,店員服務態度非常好,又有禮貌。呢兩點已經加唔少分,試埋啲野就更肯定會再戰。因為都坐得耐,所以兩條友都嗌咗幾多野:D餐 蟹肉雜菌忌廉闊條麵G餐 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯跟田園沙律加蛋糕,藍莓同法國朱古力味各一一杯西班牙咖啡一杯朱古力奶昔一杯Oreo奶昔一杯熱latte一個BBQ單骨雞翼一個墨西哥雞翼逐個講,先講飲品,因為難得嗌左4杯野,竟然係全部都非常好!個人最鐘意朱古力奶昔,個朱古力味幾濃,但係又唔係個種加好多糖水或者人工調味嘅味,所以真心推介。個oreo奶昔本身預想同出面個啲無咩分別,點知又有啲唔同。佢個味比較係近Oreo中間個餡嘅味。Spanish Coffee 更加係唔駛講,個人覺得香港比較少地方有,不過大家唔好搞錯,以為係Affogato,兩樣野係唔同嘅。個雪糕溶落個凍Latte,一苦一甜個味夾埋真係一流,雪糕嘅味出到又未至於會蓋過咖啡味,可以話係恰到好處!個熱latte正常發揮,但係幾欣賞個師傅拉咗隻鬼出泥,哈哈 勁得意!至於嘢食方面,我覺得啲小食係一流。超級推介個單骨雞翼,又香又勁入

因為都坐得耐,所以兩條友都嗌咗幾多野:
D餐 蟹肉雜菌忌廉闊條麵
G餐 黑松露帶子鮮菌燴意大利飯
跟田園沙律加蛋糕,藍莓同法國朱古力味各一
一杯西班牙咖啡
一杯朱古力奶昔
一杯Oreo奶昔
一杯熱latte
一個BBQ單骨雞翼
一個墨西哥雞翼

逐個講,先講飲品,因為難得嗌左4杯野,竟然係全部都非常好!

至於嘢食方面,我覺得啲小食係一流。超級推介個單骨雞翼,又香又勁入味!
個墨西哥雞翼唔算太辣,應該大部份人都食到,都係幾不錯,不過個人嫌有啲甜。

至於主食,我覺得帶子同菇搭意大利飯個口感好正,本身啲飯比較黏,而帶子同菇就比較有咬口,再加埋芝士,個人幾鍾意呢個配搭。雖然啲醬整得唔錯,不過個飯好似太多水,搞到黏得唔太好。
可能係偶有失手,但整體來講都不錯。至於忌廉闊條麵,個人覺得都係嗰醬整得唔錯,係個面本身太厚身,食落唔係好夾,有改善嘅空間。

總結係 :值得再戰!

環境舒服,服務態度好,仲係黃店!飲品係清一色好評!食物就一啲幾好,一啲有改善嘅空間。過泥tea下或者嗌杯嘢飲傾proj,簡直係一流!
2020-11-11
Type of Meal