三川居酒屋 (Closed)

Sansen Japanese Bar and Restaurant
2019-07-28 2849 views
很久沒有食日本菜啦🇯🇵在銅鑼灣選擇豪食居酒屋順便慶祝過往一個月勤力工作🤪。🥑鰻魚牛油果加州卷 $98食之前有做定功課🤪聽聞是這家的熱門菜式💚當然要點來試試看☺️鰻魚配牛油果係一個幾特別嘅組合🥰冇諗過味道咁夾 而且口感好creamy✨。🍣左口魚裙邊壽司 $44價錢並不便宜哦 一件要$22 今次想試試新口味 小編甚少食呢款魚 入口即融而且魚油溢出是幸福的感覺喔。🍣三文魚壽司 $26每次食日本菜都要點三文魚😚以這個食到質素較高的三文魚 顏色鮮艷而且口感肥美🧡。🍳明太子燒玉子 $88玉子好厚身🤯咬落去見到層層分明😙依家有明太子醬唔會太咸再配上檸檬汁增添了一份清新感🍃推介❤️。🌊吉列兵庫縣生蠔 $98點了我最愛的炸蠔☺️上菜時還熱辣辣炸得香脆 海水味甚濃💙 點埋日本吉列豬扒醬(?)好正😆。🐟燒花魚一夜干 $88這個有驚喜喎🤩魚不會因為燒的關係變乾 反而保持嫩滑 成條魚的份量感覺CP值較高😂

🥑鰻魚牛油果加州卷 $98

🍣左口魚裙邊壽司 $44