網上見有優惠平日 $489 兩位既 tea set 仲要免加一,包埋上 sky 100 入場票,諗住好著數,點知中伏!除左個 view 之外,其他真係零分!唔好以為 cafe 100 由酒店其下餐廳一定好食,食物質素真係想象唔到咁差。首先餐廳係以 open area …類似快餐形式,先購票,後送上食物,完完全全感覺似快餐店!我預先訂位,所以安排左近窗邊位置,所以加返d分。好喇…入座後,職員送上所謂以 ICC 作主題既古銅色下午茶架,標榜呢個全港最高大廈外型的特式,老實講…十分核突,完全冇美感,不過都要打下卡既!食物分別有:鹹甜點各四款;鹹點包括味道濃郁的煙三文魚意大利軟芝士瑞士卷傳統雞蛋松露沙律法式泡芙烤南瓜雞肉迷你漢堡紅菜頭菲達芝士意大利飯球配番紅花蛋黃醬 甜點則包括有櫻花造型的檸檬蛋糕甜味剛好的綠茶朱古力杯香滑的芝士蛋糕和配上果醬奶油忌廉的英式鬆餅食物質素超乎想像地唔好食,好似放左好耐既隔夜口感。呢個 tea set 係唔包飲品,連最簡單既茶或啡都冇,要自己購買,都冇所謂喇,但係職員唔會 serve 你,係要自己去 counter 自己比現金買,仲要係樽裝飲品或好明顯既即飲果汁,盡
除左個 view 之外,其他真係零分!

我預先訂位,所以安排左近窗邊位置,所以加返d分。

食物分別有:

甜點則包括有櫻花造型的檸檬蛋糕
甜味剛好的綠茶朱古力杯
香滑的芝士蛋糕和配上果醬
奶油忌廉的英式鬆餅

食物質素超乎想像地唔好食,好似放左好耐既隔夜口感。

呢個 tea set 係唔包飲品,連最簡單既茶或啡都冇,要自己購買,都冇所謂喇,但係職員唔會 serve 你,係要自己去 counter 自己比現金買,仲要係樽裝飲品或好明顯既即飲果汁,盡顯快餐風格!

由於用餐位置係open area,只係用矮圍欄分隔,而且冇 waiter, 所以就算唔係餐廳顧客(一般遊人)都自出自入地進入用餐範圍除低口罩走近窗邊或食客附近影相,感覺唔係幾好,呢點真係要改善下。