2021-04-23 565 views
自己本身就好鍾意食台灣嘢,諗起台灣就會聯想到滷肉飯,真係好掛住,所以有日食lunch ,就同朋友去咗阿元來了食返碗滷肉飯。同有友人都係一齊叫左招牌阿元滷肉飯,滷肉飯呢上面嘅滷肉係偏肥嘅,邪惡一次冇所謂啦,滷汁配飯真係一流,另外飯上面都有白菜同雞蛋做返個配搭嘅,加上有醃蘿蔔係飯上面,如果真係覺得油膩嘅話就可以食返一啖醃蘿蔔中和下。另外仲叫咗個小食-炸蛋黃芋頭卷,斧頭嘅甜加上蛋黃嘅鹹香唔知道食落去係如何嘅呢,不過似乎就芋頭味道就蓋過住蛋黃,識落蛋黃嘅香味就唔足,驚喜就似乎不太大。加上食完個滷肉飯真係超級飽。阿元來了依間餐廳cp 值都幾高,唔單止好食加上真係好抵食。阿元來了 (鴻圖道) (觀塘)觀塘鴻圖道28號地下後座分店:堅尼地城(西環)

阿元來了依間餐廳cp 值都幾高,唔單止好食加上真係好抵食。

阿元來了 (鴻圖道) (觀塘)
觀塘鴻圖道28號地下後座

分店:
堅尼地城(西環)