2020-03-02 1978 views
住在長沙灣附近,都有不同餐廳,甘岩無人排隊,就入去食lunch set,我們叫了兩套,用qr code 睇餐牌,然後叫人落單。牛肝菌忌廉湯牛肝菌打成碎狀,亦食到細細粒薯仔,個湯很香,而且很creamy,份量都夠大,飲得出真材實料,因為餐湯質感很濃郁燒澳洲肉眼扒配雜菌汁配薯菜澳洲肉眼扒很高質素,唔算多筋,容易切開,肉質鮮嫩,燒至七成熟,用牛油汁煎封過,很香,薯菜加上雜菌汁燒豚肉配蘋果蓉燒汁配薯菜豚肉肉味濃郁,每一口都充滿肉汁,沒有燒至失去水份,因為啖啖肉,沾上蘋果蓉汁,去左油膩感。薯菜很美味,份量足夠。Bailey's caffe latte酒精飲品,本身我喜歡奶味酒,加上latte 跟bailey 很夾,另外杯上忌廉拌勻後,增加了latte 的幼滑感水蜜桃梳打老公中意凍飲,很清甜,帶有桃香味,加上梳打水很清新,所以呢個配搭也不錯藍莓芝士蛋糕每日精選,因為自家製,值得加$10品嚐,芝士味濃,亦有粒粒藍莓,微甜。

牛肝菌忌廉湯

燒澳洲肉眼扒配雜菌汁配薯菜