1K
2021-06-22 58 views
今日同屋企人經過長沙灣,原來有間點心店叫一盅點心,裡面主要吃像茶樓的點心和精美點心,感覺餐廳還不錯,就進去試試。老闆很熱情,聊聊說說特別有老字號餐廳的感覺,讓人覺得很親切和賓至如歸。這裡有好多選擇,有甜有鹹還有湯,我們點了兩盅燉湯,有藥膳鲍片燉雞腳和淮杞螺頭燉竹絲雞,兩個湯超級足料,而且夠滋潤進補,味道真係覺得好棒。點了過章魚肉餅飯,章魚肉餅做得夠大塊又厚肉,遮曬整籠飯,味道又香又易送飯,份量也足夠兩人share. 再點了香茜馬蹄牛肉腸同秘制牛柏葉,腸粉夠滑就已經好出色,牛柏葉簡直入味夠香夠彈牙,我覺得個呢兩個都係必點。仲有一個必點當然係拔絲蛋散皇,大大塊蛋散,甜甜的新鮮做出,真係超級好食,作為晚餐甜品是最後的點綴。這裡還有好多菜式,下次真係要再來試試。
這裡還有好多菜式,下次真係要再來試試。
2021-06-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Dinner)