2024-04-09 63 views
有服務有質數,性價比高,服務員有禮貌,又會介紹食物,下次一定會帶埋朋友再試其他食品,今次食燉湯蒸飯非常之滿意,菜乾豬肺再鳳爪排骨飯排骨味道品質也不錯,蒸飯上的菜心,也很新鮮!100分

2024-04-05
Tea
2023-11-25 504 views
今日行完山揀左去飲茶, 見間餐廳既價錢幾吸引就入左去黑金流沙包流心同餡多, 夠熱夠香秘製牛柏葉有少少辣, 正常味道牛肉球, 咖喱魷魚 正常味道, 無咩特別春風得意腸配塔特別, 香口同脆口, 好好食最後要講下呢間茶樓出名燒賣, 所以我地叫左4款花椒辣燒賣, 芝士墨魚燒賣, 家鄉糯米燒賣, 懷舊燒賣皇除左花椒辣燒賣 係好夾同好食之外, 其他燒賣好普通, 或者唔好食, 大家如果要試, 可以試下其他款式總結呢間性價比係高, 因為佢點心有優惠, 如果平日食會更加平
今日行完山揀左去飲茶, 見間餐廳既價錢幾吸引就入左去

黑金流沙包
流心同餡多, 夠熱夠香

秘製牛柏葉
有少少辣, 正常味道

牛肉球, 咖喱魷魚
正常味道, 無咩特別

春風得意腸
配塔特別, 香口同脆口, 好好食

最後要講下呢間茶樓出名燒賣, 所以我地叫左4款
花椒辣燒賣, 芝士墨魚燒賣, 家鄉糯米燒賣, 懷舊燒賣皇

2023-02-14 1090 views
幫襯過2次,冇食過啲蒸飯係咁難食,外賣連豉油都唔俾。最重要係啲服務態度真係好差,有次我媽媽拖住隻狗唔方面入黎還叉電器,想叫2位男服務員幫手歸還,2個態度好差咁話唔會幫手插返充電寶入去,要還就去第度還 (其他歸還點已經滿哂),我地緊係知有寵物唔可以入店內,都好好禮貌希望佢地幫個忙。呢啲餐廳真係就算好食都唔好去,心地唔好,唔係老馮要你地幫手,但唔想幫都唔需要咁差態度。
幫襯過2次,冇食過啲蒸飯係咁難食,外賣連豉油都唔俾。
2023-02-14
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
2023-02-11 874 views
在香港要找到好味點心難度不大,只不過能談上長期光顧便不容易了,不外乎性價比低、水準不穩定、款式無甚誠意等等。一盅點心有幸在上述各項因素中做得不錯,是我欣賞的。食店開設在長沙灣,由地鐵站慢走需五至十分鐘,不過誠意十足,再多的路程也是值得!下午茶時段提供折扣優惠,食客可以留意一下。今次點吃的以懷舊為主,旦散炸得鬆化,表面有明顯酥香味。就像炸得剛剛熟的炸雲吞表面般,厚厚很富咬口,搭配花蜜味較明顯的內地蜂蜜能額外添上親和感,吃到停不下手。印象中記得當天點了兩碟,自己吃了一碟半!咖哩土尤的咖哩味以香味為主,食味則一般,只是土魷本身較乾,質素未算理想,。不過考慮到價錢便宜且辛香味真的不錯,也是我必推薦的。春風得意腸和虎皮椒都是現製,腸粉裡頭的油條還很香脆。其跟腸粉比例剛好,食用時不論大小和口感都照顧好。虎皮椒跟街頭小食相似,不過炸製時間短,食材的本味被突顯出來,也是我欣賞的。爆汁墨魚燒賣其實是裡頭有海鮮汁的墨魚膠,頂頂用蟹籽提鮮。口感沒有墨魚丸般死硬硬,而是很有彈性像火鍋配料那種,內裡海鮮汁令味道更濃,印象深刻。燉湯即隔水蒸法,所含食療成份都是原汁原味,有見及此我選擇香港較小遇上的食材:鷓鴣,喝下

咖哩魷魚

煎釀虎皮椒

黨參黃芪燉鷓鴣

燉湯即隔水蒸法,所含食療成份都是原汁原味,有見及此我選擇香港較小遇上的食材:鷓鴣,喝下去有清晰回甘,剩下的瘦肉輕按下去都自然散開了,燉製時間相當有誠意。
2023-02-07
$147 (Lunch)
咖哩魷魚
煎釀虎皮椒
黨參黃芪燉鷓鴣
2022-11-14 1307 views
本來睇中一間泰國菜,可惜滿座要轉場,咁啱轉角燈位見到呢間點心有位,而兩老都鍾意飲茶,所以就唔理咁多衝左入去價位同我諗嘅有出入,以為長沙灣老區定價低!?佢都廿幾三十幾蚊一籠點心。。。同酒樓有得揮😅 不過茶錢比較平,同時免收加一蒸飯套餐跟點心$58,跟燉湯$68,比茶記收得更貴潮州粉果 $ 23調味剛剛好,外皮厚左啲,餡料夠,但食到果內有啲粉粉地,唔知係咪未熟透?爆餡叉燒包 $ 23正常發揮,味道正常古法陳皮牛肉球 $ 23有驚喜,陳皮味雖淡,但牛肉新鮮彈滑,非常高質,而且大大粒鵪鶉蛋燒賣 $ 跟餐一籠得三粒,大大粒,有咬口,鵪鶉蛋過火有啲硬,但係點心紙上燒賣嘅種類、口味最多款式,相信係主打花膠鮮竹卷 $ 35花膠以為係做餡,點知只係一細塊浸喺湯度,不過上湯清甜,鮮竹卷餡多軟彈鳳爪排骨飯餐 $ 58份量大,唔係一般酒樓嘅盅頭飯一人份,二至三人份都有,以佢嘅碗係可以分到至少 5 碗。飯粒算分明,仲加兩條菜心,排骨粒都新鮮滑,加少少豉油已經好好味服務一流,環境則麻麻,食物中上,價錢中上,不過少左加一已經當打9折,另茶錢$ 5位係可接受,間唔中一餐係唔錯

蒸飯套餐跟點心$58,跟燉湯$68,比茶記收得更貴

潮州粉果 $ 23

爆餡叉燒包 $ 23
正常發揮,味道正常

古法陳皮牛肉球 $ 23
有驚喜,陳皮味雖淡,但牛肉新鮮彈滑,非常高質,而且大大粒

鵪鶉蛋燒賣 $ 跟餐

花膠鮮竹卷 $ 35

鳳爪排骨飯餐 $ 58

2022-11-11
$59 (Lunch)
鋪頭係長沙灣青山道同東沙烏街交界,長沙灣站A2步行只需4分鐘,夜嗎嗎心血來潮想食點心,於是揀咗呢間。🔴懷舊燒賣皇 $33熱辣辣大大粒嘅傳統燒賣,豬肉實淨一啲粉笛笛嘅感覺都無,蝦肉彈牙有咬口,一路咀嚼一路品嚐到胡椒香。呢間舖頭有非常多不同燒賣選擇,睇嚟鎮店之作落足心機。🔴甜蜜蜜叉燒腸 $28唯一值得一提喺叉燒份量唔孤寒,但粉皮非常厚說不上嫩滑,亦冇名稱講嘅甜味。🔴黑金流沙包 $33外貌確係做得唔錯,包本身質地普通,但流沙餡喺唔少,如果個餡多啲鹹蛋黃味會更好,而家嘅定位只會喺打卡用。不過呢間舖頭晚市做緊全單八折,價錢比想像中親民,如果去開長沙灣附近嘅朋友又鍾意夜晚有熱辣辣點心食的話,可以一試。🏠 一盅點心Dim Sum Gathering 📍 長沙灣青山道152號地舖

🔴懷舊燒賣皇 $33

🔴甜蜜蜜叉燒腸 $28

🔴黑金流沙包 $33

🏠 一盅點心Dim Sum Gathering
📍 長沙灣青山道152號地舖
2022-09-10 858 views
下午茶時間入嚟,  店內並不多客, 只有三數枱.一坐低嗌左壼普洱後不久,  侍應就俾了個洗杯筷子的兜,  不過我見到個兜有一滴豉油! 霎時感覺不好,  衛生整潔要扣分,   我也冇倒水落個兜用茶洗,  改為直接倒茶落個碗同杯到洗了.anyway,  去這些點心店總好過去一些防疫衛生條件好差既茶樓,  我試過去一間裝修比呢度好既茶樓,  個酒樓阿姐容許冇隔屏擋板下,  指示個陌生人搭枱,  嗰時壼茶都未嚟,  我即刻起身走人, blacklist 埋酒樓.講番呢度啲點心,  食物質素冇其他食評講得咁好,  可能我嗌既, 吾係佢地食嗰啲, 或者吾係招牌點心啦.牛肉腸,  魚肚雞札,  冇乜特別,  係合格既.螺片燉竹絲雞湯,  味道係ok 的 , 冇煲到過火 , 亦足料,  比起地鐵沿線開的某連鎖店 所賣既湯水,  冇配料都賣幾十蚊包,  呢度呢個係抵飲.至於牛肉球,  就整得比較實,  所以裡面就冇乜肉汁,  吾係我鍾意既做法.蝦春卷,  應該係各師各法啦,   今次裡面有粟米粒,   自己就覺得奇怪, 並吾鍾意呢個配搭.鳳爪,  偏硬身, 你鍾意有咬口就ok,  但我偏好再腍身啲.整體
下午茶時間入嚟,  店內並不多客, 只有三數枱.

牛肉腸,  魚肚雞札,  冇乜特別,  係合格既.

整體嚟講, 吾覺得特別好食,  當然未至於要彈佢難食,   只係覺得佢係一間好普通既點心店.

如果吾係住係附近,  吾會特別嚟試.   如果住附近,  只會係求其嗌個外賣蒸飯 + 湯草草食一餐只求飽肚那種餐廳. 如果想去點心店吃好一點,  應有其他選擇.

另外, 下午茶時間只係點心八折,  茶介和燉湯係冇折架,  所以雖絕不能話誤導,  但埋單時, 張單只寫20 % OFF , 係吾夠清楚, 容易有爭拗,  店家可考慮帳單項目折扣上表達清楚啲.
2022-09-08
$100 (Tea)
2022-08-12 511 views
在李鄭屋泳池游泳,完後。經過長沙灣青山道152號地鋪,見這間藍色門面【一盅點心】店,進去見地方面積不大,才兩排枱櫈,座位是藍色軟皮,座下蠻舒服,環境給人一種海洋氣息的感覺、清新。在這想説一説這里的蒸蘢我覺得很不一般,和酒樓的完全不一樣,正方形木框,不是用釘子合成正方形,而是木與木之間互相銜接,構成一個正方形蒸蘢,看上去挺精致,手工巧妙,很特別。點心也相當不錯,熱呼呼。【懷舊燒買皇】,蝦肉猪肉切碎混合,鮮甜有咬口。【筍尖蝦餃皇】,蝦粒加上筍尖非常夾,爽滑彈牙絶配。【醬爆叉燒包》,果真爆醬,個人反而覺得醬太厚,叉燒反而偏少,味道尚可。【潮州粉果】,一籠三粒,餡料豐富,飽滿,材料也很新鮮,味道鮮甜多汁。懷舊燒買皇$33筍尖蝦餃皇$33醬爆叉燒包$23潮州粉果$23地方幹淨企理,服務員和藹可親,點心蒸蘢特別有創意,下午2點後全單8折,價格實惠味道不錯。
點心也相當不錯,熱呼呼。
【懷舊燒買皇】,蝦肉猪肉切碎混合,鮮甜有咬口。
【筍尖蝦餃皇】,蝦粒加上筍尖非常夾,爽滑彈牙絶配。
懷舊燒買皇$33

筍尖蝦餃皇$33

醬爆叉燒包$23

潮州粉果$23

2022-08-10
好耐都冇去飲茶啦,仲記得以前都會同屋企人去茶樓嘆返杯茶,一盅兩件,真係諗起都開心阿!😋到左而家就算想嘆下茶食盅點心都只可以叫外賣,不過放心,今次俾小編搵到間就算外賣叫返屋企食味道都唔會變既一間小店。有機會大家都可以去試下阿!😉🍽 一盅點心 🫖🍞 黑金流沙包外表黑色既包帶俾人一種神秘感,咬開流出香甜既奶黃餡料,味道夠香夠濃仲帶點鹹蛋香味,勁邪惡阿!🤨🍙 經典糥米雞($35)糥米雞夠大隻,餡料仲有豬肉蝦米冬菇雞翼,仲帶有荷葉香氣,唯獨有小小美中不足既係餡料太少,顯得好似啖啖都食緊糥米咁,不過味道上就中規中矩既。💡小知識:糥米雞大大隻,除左餡料有好多種之外仲夠哂飽肚,但係整既時候除左部驟多仲要花好多功夫,每一隻都係心機之作黎嫁,;所以小編每次去親飲茶都一定會叫黎食嫁!🥟 五柳鮮蝦炸雲吞($28)雲吞大大隻仲炸到卜卜脆,入面蝦肉夠彈牙,配埋酸汁食夠哂開胃啦。🥢 黑椒金錢肚($35)金錢肚既size 大細適中,黑椒味夠香帶少少辣而且咬落夠腍,不錯不錯。👍🏻🥣 皮蛋瘦肉粥($28)粥底火侯足夠而且食落唔會好稀,瘦肉拆成一絲絲幾好,加埋皮蛋一齊食幾易入口,不過味道上覺得有少少淡,如果唔夠味既加返少少

🍽 一盅點心 🫖

🍞 黑金流沙包

🍙 經典糥米雞($35)

🥟 五柳鮮蝦炸雲吞($28)

🥢 黑椒金錢肚($35)

🥣 皮蛋瘦肉粥($28)
粥底火侯足夠而且食落唔會好稀,瘦肉拆成一絲絲幾好,加埋皮蛋一齊食幾易入口,不過味道上覺得有少少淡,如果唔夠味既加返少少胡椒粉就夠哂啦! 🔊其實呢個粥都係每次小編既必點之選!!

🍽 一盅點心 @dim.sum.gathering
🏡 長沙灣青山道152號地舖

推介指數:👫🏼👫🏼👫🏼
餵食指數 :🤤🤤🤤
Encore指數:⭐️⭐️⭐️⭐️

#feed_your_friend #調教朋友#調教你朋友個胃 #foodie #hkfoodie #foodiehk #foodporn #foodstagram #foodgasm #foodblogger #hkfoodblogger #相機食先
2022-03-08
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$70 (Lunch)
  • 黑金流沙包
  • 蝦餃
  • 一盅燒賣拼盤
第一次食呢間,平時都好鍾意食點心,見啲人評價又好好,所以想試下,但係唔會再嚟🥲唔明點解咁多人話好食,可能我嗌嗰啲全部唔係佢做得好食嗰啲掛兩個人嗌咗5樣點心~個千島醬同蘿蔔糕完全唔夾,口感係幾好嘅,但係當千島醬同蘿蔔糕嘅味道同時出現嘅時候,會皺晒眉頭唔知點解要擺埋一齊無椰香嘅椰香黃金糕🥲一啲椰味都無,無香味,連甜味都欠奉,唔知食緊咩唔流沙嘅流沙包😩個包偏細,餡料仲要唔多,咁樣三個都要$33,個餡食到鹹蛋黃味,但係唔濃,同埋餡比較杰,一啲都唔流心,似係嗰啲假奶黃嘅質地成餐最好味係哩個🤣不過不失,正常鹹水角味道豆腐味好出,但係唔係好食到奶味,似豆腐凍多啲,口感我ok,偏淋嘅,唔係啫喱嘅口感最後最後,佢嘅環境🥲咁啱我張檯附近嘅地面比較污糟,仲要有蟲飛嚟飛去,之後有隻蟲飛咗落黃金糕度🥲🥲🥲🥲
兩個人嗌咗5樣點心~

千島醬脆炸蘿蔔糕

椰香黃金糕

黑金流沙包

家鄉鹹水角

成餐最好味係哩個🤣不過不失,正常鹹水角味道

日式豆腐鮮奶凍

2022-07-11
$72.5 (Lunch)
2022-05-24 389 views
<鵪鶉蛋燒賣>💰$28回頭率:🐣🐣🐣🐣/5幸福感:🐣🐣🐣/5飽肚感:🐣🐣/5👉🏻簡而精咁形容:大大粒,蝦都算多-<XO醬菜苗餃>💰$23回頭率:🥬🥬🥬🥬🥬/5幸福感:🥬🥬🥬🥬/5飽肚感:🥬🥬/5👉🏻簡而精咁形容:個外觀好靚,不過咁樣包入面冇乜汁。加埋XO醬幾特別,整體味道中上。-<黑椒金錢肚>💰$28回頭率:🏅🏅🏅🏅🏅/5幸福感:🏅🏅🏅🏅/5飽肚感:🏅/5👉🏻簡而精咁形容:幾淋😍出乎意料之外好食!分量比出邊酒樓力少👍🏻-<古法陳皮蒸牛肉球>💰$19回頭率:🧆🧆🧆🧆/5幸福感:🧆🧆🧆/5飽肚感:🧆🧆🧆/5👉🏻簡而精咁形容:味度中上,對比出邊酒樓來講,佢算大大粒!-<千島醬脆炸蘿蔔糕>💰$19回頭率:🧈🧈🧈🧈/5幸福感:🧈🧈🧈🧈/5飽肚感:🧈/5👉🏻簡而精咁形容:雖然蘿蔔糕入面發現唔到任何臘腸嘅蹤影😂但熱辣辣又好脆口!千島醬同任何炸嘢都好match,有啲fusion嘅感覺~可以一試!-<甜蜜蜜叉燒腸>💰$28回頭率:……/5(俾唔落🙈)幸福感:🫔/5(for自己本身對叉燒腸嘅喜愛)飽肚感:🫔🫔🫔
<鵪鶉蛋燒賣>💰$28
回頭率:🐣🐣🐣🐣/5
幸福感:🐣🐣🐣/5
飽肚感:🐣🐣/5
👉🏻簡而精咁形容:大大粒,蝦都算多

<XO醬菜苗餃>💰$23

<古法陳皮蒸牛肉球>💰$19
回頭率:🧆🧆🧆🧆/5
幸福感:🧆🧆🧆/5
飽肚感:🧆🧆🧆/5
👉🏻簡而精咁形容:味度中上,對比出邊酒樓來講,佢算大大粒!
牛肉球

<千島醬脆炸蘿蔔糕>💰$19
回頭率:🧈🧈🧈🧈/5
幸福感:🧈🧈🧈🧈/5
飽肚感:🧈/5
炸蘿蔔
炸蘿蔔糕

<甜蜜蜜叉燒腸>💰$28
回頭率:……/5(俾唔落🙈)
幸福感:🫔/5(for自己本身對叉燒腸嘅喜愛)
飽肚感:🫔🫔🫔🫔/5
👉🏻簡而精咁形容:上枱嘅時候唔係熱辣辣嗰隻,叉燒餡份量唔算多。重點係d皮直頭係硬嘅,一啲彈性都冇,可以媲美叮叮點心d腸粉…………🫠🥲🥲🥲食咗一啖已經決定係為咗唔浪費先食埋佢🫠
叉燒腸
叉燒腸

<茶介x1>💰$8
👉🏻簡而精咁形容:都算濃~姐姐加水勁快
Ps本身再叫咗個粥、鹹水角、流沙包,但個姐姐驚我哋食唔晒叫我哋唔好叫咁多😂(雖然其實我哋應該食得晒xdddd)姐姐service幾好,幾有人情味咁,仲成日R d食客吹水xdd
Pps雖然呢度裝修舊dd,但值得一讚嘅係呢度有廁所🚽
2022-05-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Tea
炸蘿蔔
  • XO醬菜苗餃
2022-03-26 1072 views
< 一盅點心 >小編好耐無飲茶🫖食點心🙈 經過見到呢間點心店幾多人食就幫襯下!話說呢到既staff對d公公婆婆幾好😆————————————- 春風得意腸 $35 -呢個超級推介!味道口感好豐富好好食🤤 薄薄既腸粉包裹住🦐蝦春卷!連埋脆網同上面既蟹籽真係好脆口又足料!必試🥰————————————- 蒜蓉鮮蝦春卷 $28 -蝦春卷係小編最愛!呢間蝦肉幾多幾飽滿😀 炸得香口唔油膩!蒜蓉味係超級濃郁!如果你係愛蒜🧄人士必點😇 ————————————小編見佢以前有一人餐,不過依家暫時無🤔連燒賣拼盤都暫停🥲 本身小編係想試燒賣,唯有下次啦~————————————評分:7.3/10地址:長沙灣青山道152號營業時間:7:00-1:30#一盅點心 #長沙灣點心 #香港點心 #長沙灣美食 #長沙灣必食 #長沙灣餐廳 #美食博客 #香港美食 #hkfood #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodporn #hkfoodstagram #🐷🐤點心 #🐷🐤中菜 #🐷🐤長沙灣
< 一盅點心 >

- 春風得意腸 $35 -

- 蒜蓉鮮蝦春卷 $28 -

評分:7.3/10
地址:長沙灣青山道152號
營業時間:7:00-1:30

Lunch
2022-03-03 521 views
第二次幫襯呢間點心店。依家想搵個地方飲啖茶食個包唔係一件容易嘅事!所以只能夠去呢啲小店~今次唔係一個人黎,可以試多啲啦!黑糖糕$23意外地咁好味😋口感少少煙韌,黑糖味濃!原籠馬拉糕$23正常,唔太甜,但我覺得唔夠香!古法陳皮牛肉球$23牛肉食落新鮮,味道好!鵪鶉蛋燒賣$35呢個同我上一次食到嘅爭好遠,今次食落酸酸地變左咁呀!拔絲蛋散皇$19蛋散炸得唔錯,如果再多啲蜜糖就好啦!!鳳爪排骨飯$40好食!份量足!春風得意腸$35呢個真係幾得意呀!同平時出面食到嘅料唔同!
第二次幫襯呢間點心店。
今次唔係一個人黎,可以試多啲啦!

黑糖糕$23
意外地咁好味😋口感少少煙韌,黑糖味濃!
原籠馬拉糕$23
正常,唔太甜,但我覺得唔夠香!
古法陳皮牛肉球$23
牛肉食落新鮮,味道好!
鵪鶉蛋燒賣$35
呢個同我上一次食到嘅爭好遠,今次食落酸酸地變左咁呀!
拔絲蛋散皇$19
蛋散炸得唔錯,如果再多啲蜜糖就好啦!!
鳳爪排骨飯$40
好食!份量足!
春風得意腸$35
呢個真係幾得意呀!同平時出面食到嘅料唔同!

黑糖糕
原籠馬拉糕
古法陳皮牛肉球
鳳爪排骨飯
2022-02-22
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
黑糖糕
古法陳皮牛肉球
鳳爪排骨飯
2022-02-23 314 views
幾乎每日都係到買個蒸飯..試過外賣平台落單先再去拎.. 次次都例遲.. 我都唔緊要.. 最多我再預輕鬆啲時間..因為要泵奶胡早要食飯.. 唔係真係食茶記好過.. 呢排唔知係咪因為疫情品質愈來愈差😢😢😢啲飯愈來愈濕..簡單係差差差差差差.. 今日仲要小左隻鳳爪😔😔😔點搞?
幾乎每日都係到買個蒸飯..
試過外賣平台落單先再去拎..
次次都例遲.. 我都唔緊要.. 最多我再預輕鬆啲時間..
因為要泵奶胡早要食飯.. 唔係真係食茶記好過..
呢排唔知係咪因為疫情品質愈來愈差😢😢😢
啲飯愈來愈濕..簡單係差差差差差差..

今日仲要小左隻鳳爪😔😔😔點搞?
2022-02-22 206 views
午餐,好想食點心嘅一日!去左試呢間係長沙灣嘅小店~比佢個好似幾好食嘅燒賣吸引😗我好似好耐冇飲過茶咁,咩都想食😬呢間野睇落地茂,但有啲驚喜!先係六款唔同口味嘅燒賣,賣相靚、睇落好好食咁🧐味道有驚喜!值得試試😂皮蛋瘦肉粥-味道算幾好!足料!蝦餃-蝦食落爽口,皮嘅厚度適中,唔錯呀!粉果-呢個就麻麻地啦~叉燒包-正正常常XO醬菜苗餃-普通,唔算特別出眾整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️
午餐,好想食點心嘅一日!
去左試呢間係長沙灣嘅小店~
比佢個好似幾好食嘅燒賣吸引😗

我好似好耐冇飲過茶咁,咩都想食😬

呢間野睇落地茂,但有啲驚喜!

皮蛋瘦肉粥-味道算幾好!足料!
蝦餃-蝦食落爽口,皮嘅厚度適中,唔錯呀!
粉果-呢個就麻麻地啦~
叉燒包-正正常常
XO醬菜苗餃-普通,唔算特別出眾

整體評分:⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-02-10
$50 (Lunch)
  • 一盅燒賣拼盤