2018-04-27 1908 views
星期六為慶祝友人生日,預先經Openrice訂咗張五人枱食晚餐四個朋友先到攞枱,當晚餐廳客人唔多,但被安排坐喺張四人枱,主動要求下先幫我哋轉返張大啲嘅枱我哋嗌咗個火腿芝士拼盤,火腿同芝士都各有3款,仲有啲沙律菜、杏脯同酸瓜兩款白色嘅軟芝士比較羶,黃色Cheddar Cheese易入口火腿方面味道都好好,但最大塊嘅嗰款火腿非常厚切,太韌,好難切主菜我哋嗌咗3份牛扒、1份他他牛同1份sea bass牛扒要求medium rare上菜速度都幾快,等咗十分鐘左右就來齊啦鱸魚嘅肉質唔錯,都好入味,而且賣相吸引3份牛扒之中,兩份都overcooked,其中一份連牛扒個芯都已經唔係粉紅色,medium都過埋跟牛扒嘅薯條同麥當勞出品有幾分相似,但脆口,好味他他牛係朋友嗌嘅,份量好多,味道都唔錯另外飲品方面,酒有買一送一優惠,好抵,飲咗1杯Passion Fruit Mojito同1杯Wild Berries Margarita,甜酸度啱啱好,鍾意酸嘅話,十分推薦Wild Berries Margarita最後,甜品我哋嗌咗朱古力心太軟賣相唔錯,個雲呢嗱雪糕可以見到雲呢嗱籽,濃郁足料個朱古力心太軟就爭啲
火腿芝士拼盤
主菜我哋嗌咗3份牛扒、1份他他牛同1份sea bass
牛扒要求medium rare
上菜速度都幾快,等咗十分鐘左右就來齊啦
Seabass
鱸魚嘅肉質唔錯,都好入味,而且賣相吸引
牛扒
跟牛扒嘅薯條同麥當勞出品有幾分相似,但脆口,好味
他他牛係朋友嗌嘅,份量好多,味道都唔錯
最後,甜品我哋嗌咗朱古力心太軟
朱古力心太軟
賣相唔錯,個雲呢嗱雪糕可以見到雲呢嗱籽,濃郁足料
個朱古力心太軟就爭啲,切開之後入面啲朱古力都無流出來
不過味道微苦,唔太甜,係好味嘅
總括今次經驗,就質素同價錢來講,唔太抵食,有機會可以試下午餐先再作考慮
Other Info. : 一開始食野嘅時候,侍應有行埋來問下我哋啲食物o唔ok,都幾欣賞佢哋殷勤服務,但之後佢哋不斷行過來睇下我哋食飯進度,覺得有啲煩。 我哋仲未嗌甜品,啲侍應就開始執鋪,將啲枱櫈移來移去,好似想趕走我哋快啲收鋪咁。
2018-04-21
Celebration