2020-11-08 1677 views
重慶大慶一直都比人唔好嘅印象所以由細到大經過都唔會行入去直至Year 1 先至膽粗粗同fd入去兜一個圈 發現其實冇嘢😂入面嘅咖喱不嬲出名 社運後就更出名了今次嘅新德里餐廳都係最出名嗰幾間嘅其中之一/餐前首先會送兩塊papadamWhich係好脆好薄嘅餅 點薄荷醬同燒烤醬食燒烤五香雞件($78)冇記錯嘅好似有5件鐵板上菜令到成碟嘢望落令人有食慾好多 亦都keep到雞件嘅温度好重香料味 肉都夠入味 肉質偏向似雞胸肉嗰種 ok嫩滑但略嫌燒得有啲乾身 冇乜肉汁喺入面蒜蓉烤餅($23)蒜蓉嘅忠實fans實會狗衝呢個但唔知係咪食完Mother of Pizza嗰個Garlic bread之後有對比覺得呢個唔太夠蒜味...如果齋餅嘅本身係幾香ok好食芒果乳酪/士多啤梨乳酪($32)飲落比較杰身 乳酪味同生果味都好重 但我就suffer唔到芒果味太酸😂所以最後我係飲Strawberry Lassi都係甜少少啱我多啲新德里特色燴羊肉($82)同樣好重香料味 似係打咗薯蓉入去嘅咖哩(?) 所以杰少少羊肉好嫩 完全唔騷 應該係微辣only 好易入口/最後仲嗌咗個新德里雜菜呢個真係...應該係食唔慣陣味...
重慶大慶一直都比人唔好嘅印象
所以由細到大經過都唔會行入去
入面嘅咖喱不嬲出名 社運後就更出名了
今次嘅新德里餐廳都係最出名嗰幾間嘅其中之一
餐前首先會送兩塊papadam
Which係好脆好薄嘅餅 點薄荷醬同燒烤醬食

燒烤五香雞件($78)
冇記錯嘅好似有5件
好重香料味 肉都夠入味 肉質偏向似雞胸肉嗰種 ok嫩滑
但略嫌燒得有啲乾身 冇乜肉汁喺入面

蒜蓉烤餅($23)
蒜蓉嘅忠實fans實會狗衝呢個
覺得呢個唔太夠蒜味...
如果齋餅嘅本身係幾香ok好食

芒果乳酪/士多啤梨乳酪($32)
飲落比較杰身 乳酪味同生果味都好重
但我就suffer唔到芒果味太酸😂
所以最後我係飲Strawberry Lassi
都係甜少少啱我多啲

新德里特色燴羊肉($82)
同樣好重香料味 似係打咗薯蓉入去嘅咖哩(?) 所以杰少少
羊肉好嫩 完全唔騷
應該係微辣only 好易入口
最後仲嗌咗個新德里雜菜
呢個真係...應該係食唔慣陣味...同fd每人淨係撩咗兩啖...
整體感覺環境算幾乾淨企理 食物算中等6.98/10 服務幾好 啲店員都好nice!