2019-05-20 945 views
Apm商場間間食野都好多人,今日好想食片皮鴨,所以就嚟咗依間鋪頭。鋪頭裝修帶古典味,牆上印有古典人物,具中國色彩。依間鋪頭主要食寧波菜,但係上海、北京菜式都有得揀。好可惜,我最想食嘅片皮鴨冇得叫半隻,只能夠叫一隻,所以如果兩個人去食依間鋪頭,就冇得食片皮鴨,因為一定食唔晒一隻坐咗入嚟,唯有叫其他嘢食啦,我哋先叫做銀絲卷、花雕醉雞做前菜。銀絲卷夾落去有啲散亂,一般一般。花雕醉雞唔算入味,同普通鋪頭差唔多。反而北京水餃唔錯,配上醬汁,水餃看似乾身,但內裏有湯汁,值得一試!北京炸醬麵比想像中好食,服務員會幫你溝埋一齊,亦都可以要求自己撈,唔想食太鹹嘅就自己動手啦,不過我落晒炸漿入麵到,味道適中,唔算太鹹。最後梗係要叫個甜品,每次食上海野我都會叫個高力豆沙,今次都唔例外,食物即叫即整,甜度適中,仲有糖霜放在旁邊,相當貼心,啱晒啲最鍾意食甜野嘅食客

銀絲卷
花雕醉雞
花雕醉雞唔算入味,同普通鋪頭差唔多。
北京水餃
北京炸醬麵