2023-02-05 1397 views
朋友同我慶祝生日,揀左呢間大家都第一次食嘅日本菜,餐廳唔算大,大大嘅落地玻璃望到好靚嘅海景,食物選擇都好多,有刺身、壽司、串燒、燒物、天婦羅、火鍋、丼飯,係冇乜甜品😆🐟原條油甘魚刺身我不太鐘意食魚生,只會食三文魚刺身🫢覺得其他魚質地好怪又腥,原來係我冇食過好食嘅魚生🥹呢條油甘魚真係好好食,唔腥,有魚鮮味,肉質彈牙,原來靚嘅刺身係好食嘅😙🦪熊本生蠔朋友叫嘅生蠔,佢話又大隻又好食🐡炙烤魔鬼魚魚翅烤魚翅唔會太乾,有脆脆口感,有魚香味🍳煎蛋卷淨係得蛋嘅蛋卷,出奇地好食,熟晒嘅蛋但好滑,蛋味香濃,質地鬆軟🐣炭燒天草大王雞肉成個烤爐上枱,燒住燒住咁好香,雞肉份量好多,肉質外脆內軟,肉汁豐富,好食🍛吉列熊本黑毛和牛「和王」丼呢個丼又係超好食,又係之前食過一次唔好食嘅吉列牛就怕左唔敢再食🤪原來我又係未食過好食嘅吉列牛,呢個和牛好好食,好淋,好香油花,一啖一舊好快就食晒總結食物質素高,環境靚,服務好,又多款式揀,可以再黎食🤤
朋友同我慶祝生日,揀左呢間大家都第一次食嘅日本菜,餐廳唔算大,大大嘅落地玻璃望到好靚嘅海景,食物選擇都好多,有刺身壽司、串燒、燒物、天婦羅、火鍋、丼飯,係冇乜甜品😆

🐟原條油甘魚刺身

🦪熊本生蠔
朋友叫嘅生蠔,佢話又大隻又好食

🐡炙烤魔鬼魚魚翅
烤魚翅唔會太乾,有脆脆口感,有魚香味

🍳煎蛋卷

🐣炭燒天草大王雞肉

🍛吉列熊本黑毛和牛「和王」丼

總結食物質素高,環境靚,服務好,又多款式揀,可以再黎食🤤