2019-11-27 886 views
深井燒鵝做到遠近馳名,最近發覺自己愛上了吃中式野,一於就係由荃灣搭十幾分鐘巴士就到嘅哂既陳記晚膳,貪佢又正宗又好食!入到去覺得非常之舒服,整潔企理,仲見到佢十分之旺場。打開餐牌,應有盡有,一於樣樣都叫啲先!花生雞腳湯其實老火湯系一樣非常難預備的菜式,估不到佢可以準備到咁足料同好味,調味又剛剛好,吃得出老火湯的鮮味,足足有六大碗同埋一大碟湯渣,正!馳名燒鵝來到梗系要叫一碟遠近馳名嘅深井燒鵝,鮮鵝汁絕對非常之好,又入味之餘又無味精的感覺。深井燒鵝味道夠香濃及有口感,令人有一吃再吃的衝動。果然係香港美食星級之選!配以瀨粉,令味道更為昇華!蒸聖子聖子非常鮮甜味美,加上特製嘅調味,令人胃口大增,比人一股很Fresh的感覺,推介!黃金蝦估唔到佢嘅黃金蝦一樣認真不錯。份量絕對唔少,啖啖金黃味美。相信啲一度嘅海鮮係另一個好選擇。

花生雞腳湯

馳名燒鵝