2021-01-14 44 views
朋友相約下午茶聚一聚, 介紹呢間印尼餐廳, 樓上鋪好近佐敦地鐵站, 地方寬敞, 寧靜舒適, 價錢唔貴, 嘢食有特色, 確係唔錯。印尼咖哩牛筋腩飯印尼咖哩感覺比較稠身, 味道香濃, 不算太辣, 惹味容易入口, 牛筋腩炆得淋身入味, 配珍珠香飯, 米粒粒粒分明, 味道清新口感軟熟!嘴刁小食拼盤有蝦丸、魚餅、素春卷、蝦片。蝦丸爽口彈牙, 魚餅魚味濃郁, 蝦片卜卜脆, 我最鍾意素春卷, 外皮香脆唔油膩, 包裏著素菜, 感覺清新健康!巴東牛肉A.O.P牛角包Fusion創意特色包點, 有雙色咖央多、燒豬肉bage等等, 我就揀咗巴東牛肉牛角包。巴東牛肉係印尼招牌菜, 軟熟煙韌十分惹味, 名副其實食到停唔到口!藍花之伯爵茶(熱)聚餐點飲料半價優惠。天氣凍凍地, 就點個熱嘅伯爵茶, 消滯減膩, 仲可以暖一暖個胃!

印尼咖哩牛筋腩飯

嘴刁小食拼盤

巴東牛肉A.O.P牛角包

藍花之伯爵茶(熱)