2021-11-17 176 views
兩個人夜麻麻行完街食咩好?泰國嘢嘅份量太多❌ 茶餐廳又有啲悶❌ "越南嘢"就啱啱好喇😋今次我哋兩個就竄咗去位於廟街嘅越萊,距離美麗華都唔使10分鐘路程。門口嘅裝潢一睇就已經好有越南風味喇,隱約仲見到店內擺放咗充滿越南特色嘅竹製品🎍同香料等等。雖然係平日嘅夜晚,但都坐滿人咁濟,好彩啱啱好有幾枱客人用完餐就,即刻有位叫嘢食!坐低見到餐廳除咗有越南粉面之外,仲有唔少小食同拼盤,但我哋得兩個人就食唔到咁多喇,所以嗌咗一個越萊經典撈檬、一個牛萊了🍜同一款蒜香牛油雞翼🐔就夠晒喇~相信大家好多時食嘢都會試過"圖文不符"嘅情況,啲配料碎濕濕又細份,但係越萊完全無呢個問題,分量大大碗、配料又多唔使擔心唔夠飽,而且餐廳十分細心,香料例如辣椒、檸檬同埋其他香葉都係另上,由客人自己加入去,唔會擔心因為調味過晒龍,影響到主食本身嘅風味。越萊經典撈檬方面,見到牛肉、豬扒、豬頸肉嘅份量十足,厚切得嚟又唔會太乾,本身嘅醬汁配埋撈檬嘅湯料甜中帶酸,非常開胃。嚟到個樣好吸引嘅小食 - 蒜香牛油雞翼🐔,除咗隻隻都新鮮炸起,大大隻又炸到金黃色之外,一啲都唔會乾身,咬落去啲雞油同肉汁滴到周圍都係😂而家閑閑哋搵間茶記、食碗粉麵都

蒜香牛油雞翼

而家閑閑哋搵間茶記、食碗粉麵都成50蚊,仲要細細碗又唔好食,呢度啲餸食都食唔完,食到最尾我哋兩個都捧住個肚走,真係足料!大件!抵食!經過佐敦嘅朋友不妨嚟到試試啦!😋

喜愛程度: 😋😋😋😋😋
2021-11-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)