2019-12-27 434 views
因為平時自己係屋企唔知食咩既時候都經常煮灣仔碼頭水餃既關係,平時出街食野都好少會食餃子。但由於有無數個朋友不斷向我推介過無數次荃灣呢間餃子屋,當同朋友約食飯唔知食咩既時候就終於試左呢間餃子屋。慕名而來到呢間隱世小店座落於一間小商場一樓,由荃灣地鐵站有天橋連結到達,行10分鐘左右。我地到達時間係12點左右,尚有少量空位,但坐低一陣之後lunch time 開始就開始現排隊人龍了。必食餃子係芝士,咖喱,同紫菜。芝士味餃子真係第一次試,但芝士味濃郁,餃子超級大隻足料,啖啖滿足。而咖喱餃除左咖喱味微辣恰到好處外,仲有小籠包一樣的湯汁,雙重滿足!如果唔係離屋企遠,應該係每個禮拜必食之選!

如果唔係離屋企遠,應該係每個禮拜必食之選!
2019-11-27