2020-12-23 1067 views
老公生日,原本安排咗去迪士尼酒店加樂園玩,但由於疫情嘅關係,樂園關閉,所以最終取消咗去迪士尼呢一個行程!冇得去staycation ,所以要重新安排過晚餐的地點!當重新安排晚餐的時候安排了這間先后餐廳,如果是疫症前,這間餐廳是很難預訂,不是說這間餐廳很出名,食物非常之好食,而是這間餐廳從佈置到食物都很精緻,而最重要的一點令這間餐廳出名就是因為他的老闆!而且喺疫情之前,這間餐廳的食物貴很多,而疫症之後,取消咗平同貴兩邊嘅分別,只出一個餐牌,另外晚上的表演也取消了!如果是周年紀念,生日,也值得來打卡,但不要對食物期望太高,這裏的水準只屬一般水平!我想如果要食精緻嘅法國菜,要等疫症過後,才有機會試試!同埋如果要叫set dinner ,就一定要兩個一齊點set dinner,不能一個點 set dinner ,另一個散叫!所以flexibility 唔高!不過如果你係鍾意飲紅酒、白酒、餐酒,點set dinner 叫一支就會有優惠!不過就我所見,有點餐酒的客人,我見侍應係服侍得頻密點,因為侍應常常去倒酒!🌀水: 揀左distilled water ,杯上放左檸蜜!通常食fine dining

🌀水: 揀左distilled water ,杯上放左檸蜜!通常食fine dining 都係咁,水都會收錢! 唔記得$65定係$68一支水
🌀餐包:真係不值一提

🌀叫晚餐可以加$190要4隻生蠔!💸🈳我食嗰兩隻就帶子位好甜,一啲都唔腥,但我老公說他食個兩舊都有少少腥味!但我老公係比較敏感少少,佢係連魚都嫌腥唔食嘅人😓

🌀餐湯

Starter方面,由於我老公係唔食魚嘅,因此我們三揀二,揀左另外果兩樣!

🌀凱撒雞沙律:蔬菜很爽脆,雞肉也不會太鞋,作為前菜,真的很開胃

🌀香脆蝦春卷:得兩件春卷,但炸得很脆,裏面的蝦也很彈牙 🧡

主菜,我哋揀咗龍蝦同埋牛肉!

🌀龍蝦配辣肉腸繪白豆,雞髀菇配海鮮汁
龍蝦很爽口彈牙,味道也好好!辣肉腸被切到成粒狀,白豆就煮到爛晒,很容易入口!不過份量有點少,因為得一隻龍蝦鉗!得半隻龍蝦嘅份量🧡

🌀香煎牛柳配薯條
牛柳嘅味道也不俗,雖然未至於令人眼前一亮,但肉汁豐富,牛味亦很重!切開後你會見到還是粉紅色,很吸引人!但薯條相對來講就比較失色好普通!

甜品了🍮

🌀焦糖燉蛋配馬德蓮蛋糕
焦糖燉蛋就不過不失,但馬德蓮蛋糕就有少少失望!通常高級法國菜嘅馬德蓮蛋糕都係熱烘烘咁上枱,而唔會係好似呢個咁,係唔知放咗幾耐凍冰冰咁!

🌀朱古力慕絲
寫上生日祝福語🧡🧡🧡

其實最後都食得好飽!未嚟過嘅可以試一試,環境優美,復古嘅裝飾,細緻到連洗手間亦係可以打卡嘅地方!
2020-12-09
Type of Meal