2019-12-14 447 views
上次同朋友慶祝生日,就諗住食餐好嘅啦,機緣巧合之下就見到呢間鐵板燒啦,既然都係要慶祝就不如食餐好嘅啦呢間餐廳位於銅鑼灣嘅心臟地帶,上到去已經見到有幾張枱坐滿左客人,同埋見到師傅已經喺度整緊嘢食我哋坐低左之後就喺Menu度揀想食嘅套餐,佢嘅套餐都已經包括沙律前菜海鮮和牛同甜品等等,只係分別在於唔同嘅海鮮,我哋就揀咗有龍蝦嘅set首先就有個好開胃嘅沙律,一粒粒嘅藜麥非常之開胃跟住就見到師傅開始準備頭盤白汁銀雪魚,真係睇到師傅嘅煮食手法已經嘆為觀止個食物嘅擺盤都好有心思,食落去當然好好食啦,銀雪魚再加埋嗰塊燒到脆脆嘅皮好好食呀跟住就到主角龍蝦喇睇住原隻好大嘅龍蝦係鐵板到燒到渣渣聲,真係急不及待要放佢落口呀食落味道當然正啦,師傅煮到個肉非常之嫩,timing啱啱好仲有梗係唔少得個A5和牛啦雖然份量唔係好大但睇到個啲雪花分布得非常之靚食落就當然係入口即溶啦食完唔使驚唔夠飽,因為最後仲有個好正嘅炒飯同埋一個好清嘅雞湯做結尾食飽飽嘅時候仲有甜品,有水果或者雪糕揀,真係好正呀,有機想食餐好嘅一定要黎呢度試吓

首先就有個好開胃嘅沙律,一粒粒嘅藜麥非常之開胃

跟住就到主角龍蝦喇
食落味道當然正啦,師傅煮到個肉非常之嫩,timing啱啱好

食落就當然係入口即溶啦
食完唔使驚唔夠飽,因為最後仲有個好正嘅炒飯
同埋一個好清嘅雞湯做結尾
2019-10-16