2017-04-01 207 views
近期蒸氣火鍋愈開愈多間, 係朋友介紹下終於試左第一次食呢樣野~由於時間尚早, 佢比左張卡位比我地兩個坐~非常闊落睇完之後再考慮埋兩人食量, 我地叫左兩個498 B 餐~ 順手like 埋佢地fb 拎多十隻蜆落完單等食物就出去拎醬料, 真係估佢唔到咁多款! 基本上火鍋常唔常見既都有提供, 任君選擇準備好晒等多陣終於有食物盤龍蝦同蟹仲會輕微移動下, 好生猛侍應幫我地放左d 蜆同蛤入去蒸, 再禁左幾分鐘既timer, 夠鐘就開蓋分蜆聖子皇好大條, d 汁其實係少少燈籠椒味既醬, 加埋底既粉絲非常match扇貝好新鮮, 黑松露醬好濃好大舊我唔想佢搶晒扇貝既鮮味分左一半同粉絲一齊食重頭戲南非龍蝦食到呢度放入去果陣仲識郁下, 真係好新鮮肉身鮮嫩, 就咁食都好鮮味肉都好多冇呃秤一開始見佢每人兩片覺得份量少左d不過真係好重牛味又嫩加上都唔係薄切, 絕對係令你想再食既高質牛肉侍應開始時問左我地要咩菜, 我就揀左娃娃菜, 佢加左台式肉燥黎蒸, 菜鮮之餘會有d 肉香, 調味一流最後一味...係蒸所有野前就放係底先既大豬骨, 南瓜同埋粥煲左咁耐, 加埋之前蒸海鮮既精華, 呢鍋粥真係鮮味到難以形容南瓜食落令成個
由於時間尚早, 佢比左張卡位比我地兩個坐~非常闊落
醬料自助吧
落完單等食物就出去拎醬料, 真係估佢唔到咁多款!
基本上火鍋常唔常見既都有提供, 任君選擇
498餐兩份
準備好晒等多陣終於有食物盤

龍蝦同蟹仲會輕微移動下, 好生猛
海黃蜆與花蛤皇
黃金汁聖子皇
黑松露蒸扇貝
扇貝好新鮮, 黑松露醬好濃好大舊
我唔想佢搶晒扇貝既鮮味分左一半同粉絲一齊食
南非龍蝦
重頭戲南非龍蝦
食到呢度放入去果陣仲識郁下, 真係好新鮮
肉身鮮嫩, 就咁食都好鮮味
肉都好多冇呃秤
雪花和牛
一開始見佢每人兩片覺得份量少左d
不過真係好重牛味又嫩
加上都唔係薄切, 絕對係令你想再食既高質牛肉
肉燥娃娃菜
最後一味...
南瓜豬骨粥
係蒸所有野前就放係底先既大豬骨, 南瓜同埋粥

南瓜食落令成個粥冇咁油膩, 豬骨d 味就煲到出晒黎, 好正

總括黎講, 以呢個價錢食到咁多新鮮海鮮, 又全程有人服侍你蒸食物及分配好, 絕對對得住個價
2017-03-30
醬料自助吧