2022-09-03 392 views
呢間雞翼專門店嘅雞翼放題好出名,幾年前已經想嚟試,不過身邊無雞翼控朋友。近年怕肥已經好少食雞翼,所以今次嚟唔係食放題餐廳裝修走工業風,水泥牆配以紅色霓虹燈「一齊叫雞」,一望到就知呢度係Wingman。雞翼口味一共有成二十款咁多,而且各有特色!除咗一般常見嘅口味,例如檸檬、水牛城醬、醉雞之外,仲有啲平時少見嘅,例如wasabi、辣蟹、咖啡味。Netfilx & Chill拼盤包括18隻雞翼(可揀三個口味各6隻)同一個配菜。雞翼口味揀咗Buffalo水牛城醬、Cali Style巴馬臣芝士蒜蓉味同Honey Wasabi日本蜂蜜芥辣,配菜揀咗黑松露薯條。餐牌上有兩款水牛城雞翼,我哋揀咗只有一個🔥嗰款,食落係小辣,就算唔係好食得辣都會接受到。醬汁辣椒味濃郁帶點酸味,非常開胃Cali Style 巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼炸得表皮香脆,而內裡雞肉唔會乾。表面灑滿即刨嘅巴馬臣芝士相當有誠意本身以為只會係芝士粉。芝士夾埋生蒜蓉好惹味Honey Wasabi日本蜂蜜芥辣雞翼,原來係蜜糖雞翼另加wasabi,食嘅時候先搽啲wasabi上去。蜜糖雞翼甜甜地好好味,wasabi好香但唔辣唔會太攻鼻,估唔到蜜糖加
水牛城醬雞翼

巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼
本身以為只會係芝士粉。芝士夾埋生蒜蓉好惹味

Honey Wasabi日本蜂蜜芥辣雞翼,原來係蜜糖雞翼另加wasabi,食嘅時候先搽啲wasabi上去。蜜糖雞翼甜甜地好好味,wasabi好香但唔辣唔會太攻鼻,估唔到蜜糖加埋wasabi咁夾

黑松露薯條
幼身薯條新鮮炸起熱辣辣非常脆
黑松露醬好香黑松露味,非常好味好有驚喜!可以話係食過咁多間最好味嘅黑松露醬!
炸雞漢堡
另外仲嗌咗個炸雞漢堡,麵包鬆軟,炸雞表面炸得乾身香脆,蛋黃醬加埋口感清新嘅青瓜絲同生菜食落感覺無咁膩

總括嚟講食物質素唔錯,而且價錢合理,雞翼同埋配菜都好味
鍾意食雞翼嘅人一定要嚟試下!自問大食嘅更加可以嚟食雞翼放題
Type of Meal