2022-08-10 199 views
第一次聽雞翼放題~~仲要好難bk 位!!我地個日七點到左真係好full想試就早早早d bk 定位啦~~我地揀左最貴個種放題竟然有成19種味😯😯 餐廳已經比定手套同濕紙巾依家疫情甘樣比較安心我地落左第一rd 雞當然順便食d 配菜因為即叫即製既關係,真係等30分鐘可能先上到雞我地就邊食配菜邊等捲心菜沙律好fresh, 夠開胃薯條都係岩岩炸起~~好脆,仲有個黑松露醬點埋超超超超好食既毛豆~~平時食開都係烚依種係炒得勁香,我地食左四兜~~就知有幾好食芝士通心粉估唔到都幾好味等雞既過程中野飲都到埋我地加左$10 有埋檸茶,可以解滯限時90分鐘,我地大約食到15 隻雞翼到某d 味道特別突出既就講下特製水牛城: 比較辣,最好先食淡味d 再食辣口味吉列咖哩:用炸粉炸過,所以係特別脆d, 係似平時吉列feel鹹蛋黃:沾多d 蛋黃碎,鹹蛋黃味就好出巴馬臣芝士蒜蓉: 芝士同蒜蓉味都夠濃呀~新加坡辣蟹: 有少少辣, 但好惹味醉雞: 浸係隻汁入面一齊上,所以都有淡淡既酒味雞煲: 又係連汁上,隻味都出蜂蜜芥辣: 估唔到係面頭比個芥末自己沾,自己控制,幾貼心,雞翼甜甜地有BBQ 風味
第一次聽雞翼放題~~

仲要好難bk 位!!
我地個日七點到左真係好full
想試就早早早d bk 定位啦~~

我地揀左最貴個種放題
竟然有成19種味😯😯

餐廳已經比定手套同濕紙巾
依家疫情甘樣比較安心

捲心菜

我地落左第一rd 雞當然順便食d 配菜
因為即叫即製既關係,真係等30分鐘可能先上到雞
我地就邊食配菜邊等

捲心菜沙律好fresh, 夠開胃

薯條都係岩岩炸起~~好脆
,仲有個黑松露醬點埋

超超超超好食既毛豆~~平時食開都係烚
依種係炒得勁香,我地食左四兜~~

就知有幾好食

芝士通心粉估唔到都幾好味

檸茶

等雞既過程中野飲都到埋
我地加左$10 有埋檸茶,可以解滯

雞煲

限時90分鐘,我地大約食到15 隻雞翼到

某d 味道特別突出既就講下

特製水牛城: 比較辣,最好先食淡味d 再食辣口味

鹹蛋黃:沾多d 蛋黃碎,鹹蛋黃味就好出

巴馬臣芝士蒜蓉: 芝士同蒜蓉味都夠濃呀~

新加坡辣蟹: 有少少辣, 但好惹味

醉雞: 浸係隻汁入面一齊上,所以都有淡淡既酒味

雞煲: 又係連汁上,隻味都出

2022-08-04
Dinner
平時放題就食得多,但雞翼放題🐥就真係第一次食,呢間專食雞翼放題嘅餐廳,雞翼嘅口味有超級多選擇,有啲口味仲要好特別,今次就試咗佢哋嘅🐥咯咯拼盤🐥有三種口味可以選擇🤩三種口味可以試下佢哋嘅乾身、濕身同特製口味😋食完之後好滿足呀💗._.[ SHARING PLATTERS|咯咯拼盤 ](18隻雞翼,3種口味,1個配菜)•/ Dry Rub乾身 /🧀|Cali Style | 巴馬臣芝士蒜蓉味 |🧀(garlic, parsley, parmesan cheese)雞翼鋪滿左滿滿嘅斑馬臣芝士🧀同蒜蓉🧄喺面頭,乾身嘅配料配埋雞翼嘅肉質,好有口感,蒜蓉唔算太重味,唔會蓋過晒芝士嘅香味👍🏻·/ Saucy濕身 /🍯|Hoisin Glazed | 黑芝麻海鮮蜂蜜| 🍯(hoisin, honey, black sesame, spring onion)濕嘅醬汁配埋香口嘅雞翼,甜甜地香口又唔會太乾身,而肉質嫩滑✨·/ Special 特製 / +$19🥚 | Salted Egg Yolk I 白家製鹹蛋黃 | 🥚(homemade shaved salted egg yolk)鹹蛋黃味好吸引
._.
[ SHARING PLATTERS|咯咯拼盤 ]
(18隻雞翼,3種口味,1個配菜)

/ Dry Rub乾身 /
🧀|Cali Style | 巴馬臣芝士蒜蓉味 |🧀
/ Saucy濕身 /
🍯|Hoisin Glazed | 黑芝麻海鮮蜂蜜| 🍯
/ Special 特製 / +$19
鹹蛋黃味好吸引💛雖然唔算起沙,但係炸到金黃色,香脆可口,唔會好漏👍🏻

/ 配菜 /
🥑|Wingman Avo|火燒牛油果|🥑
(charred avocado, soy sauce, fresh lime)
牛油果大大舊,微微烤焦,帶出香味,第一次點鼓油同檸檬🍋食,味道又好夾👍🏻

/ Mocktails /
💙 | Blue Cloud | 💙
成杯都係藍色,好靚,味道唔算太甜💕
._.
📍Wingman MK
📍旺角彌敦道594-596號旺角新城17樓
Lunch
2022-08-03 270 views
同事介紹這家Wingman 的雞翼超~ 好~吃, 一定要試, 令卡米拉想起一直想到這間店而最後沒有成事。Wingman 本來有3家分店, 現在只剩下中環店及旺角店。今次到訪的是旺角店。旺角店位於信和中心附近,  門口有點小的樓上鋪。一出電梯門就聽到強勁的音樂, 燈光也比較暗,  很有美式風情。打著19款口味雞翼專門店的名稱的Wingman, 收費有分單點及放題。店內有提供手套,不用擔心吃到一手都是油。雖然餐牌沒有圖片,但是餐紙上印上了每款雞翼的圖片以供參考。今晚我們只點了3 款雞翼及2杯飲品。雞翼每款$69 / 6隻乾身Cali Style | 巴馬臣芝士蒜蓉味巴馬臣芝士蒜蓉味是3款中最普通的,不過吃後最喜歡這個。濕身Hoisin Glazed | 黑芝麻海鮮蜂蜜醬汁有點像李錦記海鮮醬的味道,如果喜歡甜味可選這個。Singapore Zing | 星加坡辣蟹喜歡星加坡辣蟹的一定會喜歡,味道很像。飲品Passion Mango Soda | Mango, passionfruit, soda, mint ($60)Passionfruit Lemonade ($60)兩款熱情果飲品味道清

今晚我們只點了3 款雞翼及2杯飲品。

雞翼每款$69 / 6隻
乾身
Cali Style | 巴馬臣芝士蒜蓉味
巴馬臣芝士蒜蓉味是3款中最普通的,不過吃後最喜歡這個。
濕身
Hoisin Glazed | 黑芝麻海鮮蜂蜜
醬汁有點像李錦記海鮮醬的味道,如果喜歡甜味可選這個。
Singapore Zing | 星加坡辣蟹
喜歡星加坡辣蟹的一定會喜歡,味道很像。
飲品

Passionfruit Lemonade ($60)
兩款熱情果飲品味道清新,是很好的消暑飲品。
2022-07-28
Dinner
我好仲意食雞翼,炸雞翼、鹵水雞翼、煎雞翼、燒雞翼,點整既雞翼都仲意食,Wingman既雞翼放題我又點會放過?😋有唔同放題plan揀,可以揀3隻/10隻/19隻口味雞翼任食而我就想試盡不同口味,所以就揀左19隻口味雞翼放題!19隻口味雞翼放題 $278/位我就試左11隻口味,然後真係飽到食唔到la😂試左醉雞、新加坡辣蟹味、四川甜辣醬、印度唐杜里烤雞、雞煲味、自家製咸蛋黃、日本吉列咖哩味、日本蜂蜜芥辣、田園風味、巴馬臣芝士蒜蓉味、死神醬、特製水牛城醬,我最仲意既口味就係自家製咸蛋黃、日本蜂蜜芥辣、四川甜辣醬依三隻,咸蛋黃味咸香好惹味,蜂蜜芥辣甜甜地又有芥辣香,四川甜辣醬辣度我接受到又有d刺激味蕾既感覺,好正!死神醬我真係辣到食唔到,喜歡食大辣既朋友可以挑戰一下!而free-flow仲有薯條炸蕃薯條椰菜花沙律香炒毛豆松露芝士通心粉同飲品可以任叫任食任飲,松露芝心通心粉真係必叫,芝士mix松露味道無得頂,好好味啊!雪糕球 $40/球雖然食到好飽,但係總要食個甜品做下總結,叫左個曲奇雪糕球,曲奇好足料牛奶味香濃,好滿足!

而我就想試盡不同口味,所以就揀左19隻口味雞翼放題

19隻口味雞翼放題 $278/位

炸蕃薯條

椰菜花沙律

雪糕球 $40/球

2022-07-14
  • 日本蜂蜜芥辣
  • 自家製咸蛋黃
Happy hour 唔一定係食pizza fish&chips 可以係🍻❌雞翼🤤呢間仲可以選擇90mins 雞翼放題 或者散叫都得就睇你打算慢慢食著吹水 定嚟個食量嘅考驗啦😏小篇就一於考驗吓 睇吓佢賺定我賺🤣🤣由於好多款想試口味都要19款果個先有得揀見係平日價錢平啲 「好啦 食最貴果個📢」由於雞翼係 #即叫即整 所以order之後要15-20分鐘先上枱好在一開始叫咗個#黑松露薯條 粗薯條 配上松露沙律醬 好香👍🏻 #值得推介雞翼就真係試唔哂19款啦~最後我地兩個人 叫得兩轉咋😅每轉5-6款 試咗11款口味主要都係烤雞翼 再表面加上不同調味即係兩個人食咗44隻雞翼😂😂今次真係 #食雞翼都飽 仲試咗個 #松露芝士通心粉呢個可以做 #必食推介 芝士多到有拉絲效果 而且不論味蕾同鼻蕾都feel 到強烈松露味🤤🤤🤤不過就真心heavy 所以唔好咁快encore著呀😅😅飲品就有兩款可樂+雪碧 再加一款啤酒同梳打水#黃色經濟圈 #旺角美食 #旺角放題 #香港美食 #雞翼放題 #hkig #hongkongfoodie #hkfoodbloggers #hongkongfoodbloggers
可以係🍻❌雞翼🤤

呢間仲可以選擇90mins 雞翼放題 或者散叫都得
就睇你打算慢慢食著吹水 定嚟個食量嘅考驗啦😏

小篇就一於考驗吓 睇吓佢賺定我賺🤣🤣
由於好多款想試口味都要19款果個先有得揀
見係平日價錢平啲 「好啦 食最貴果個📢」

好在一開始叫咗個

#黑松露薯條
粗薯條 配上松露沙律醬 好香👍🏻 #值得推介
黑松露薯條

雞翼就真係試唔哂19款啦~
最後我地兩個人 叫得兩轉咋😅

飲品就有兩款可樂+雪碧 再加一款啤酒同梳打水

2022-07-14
黑松露薯條
松露芝士通心粉
雞翼就食得多,雞翼放題都真係第一次食!見佢278可以食到19種口味嘅雞翼再加freeflow小食同啤酒,決定食盡佢(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)估唔到全場mvp竟然係sweet potato fries! 唔係講笑,係版主近年食過最外皮酥脆又內裏軟糯嘅蕃薯條!之前食過幾間,油膩到似抽曬中東大油田嘅油去炸,仲要係唔新鮮唔熱辣咁上俾我… 好心你唔識整就唔好serve, 嘥曬啲蕃薯呀ಥ_ಥ好Suprise地,佢地嘅小食全部都唔馬虎,味道同份量都好有誠意!個人認為小食出色啲,edamame同coleslaw都好正,encore 咗幾round 雞翼啲調味冇我想像中咁distinctive,雖然叫咗好多隻味,但有幾款啲調味料好似有啲相似印象深刻嘅係雞煲雞翼!個人認為幾得意,有少少似炆雞翼,但係已經煮到化曬咁(*☻-☻*) 最令我失望嘅係咖啡味,本身以為好特別,點知咖啡粉太strong,得陣苦味,失望了Overall黎講,saucy系列嘅雞翼會冇咁乾身,食落口會juicy啲,自我感覺冇咁熱氣

甜蕃薯條
甜蕃薯條
  • 蕃薯條
2022-08-10 0 views
招牌主打雞翼既Wingman,連burger都好出色😋 好好食!!!🍔Thunder bird其實就係炸雞漢堡,睇相都見到炸雞扒好大件,突出哂個包,本身既醬汁好夾,所以食落好juicy,啖啖肉,而且仲有唔少生菜同洋蔥,口感脆卜卜! 漢堡包既包都好好味,有烘過,好香!..🍗Expresso BBQ咖啡味雞翼,真係第一次聽,質感係乾身,食到面頭有咖啡粉,帶有濃咖啡既澀味,都唔錯!..🍗Hoisin Glazed呢個質感就係濕身既,黑芝麻海鮮蜂蜜醬搽滿每件雞翼,味道鹹香得來帶點微甜,好特別!🥑Wingman Avo呢個比想像中驚喜! 真係俾成個牛油果你,用火烤過下,帶焦香,本身配有豉油,點埋一齊食就係三文魚既味道!! 好食!!..🍸Blue Cloud用左Blue Curacao、荔枝、青檸汁、薄荷同梳打炮製而成,成杯都係藍色漸層,好靚! 飲落去酸酸甜甜咁好開胃!

🍔Thunder bird
🍗Expresso BBQ
🍗Hoisin Glazed

🥑Wingman Avo
🍸Blue Cloud
2022-07-28
  • Thunderbird
2022-08-10 0 views
打3風波都要照食飯,出到旺角搵到呢間樓上鋪~專食雞既專門店,西餐美式CAFE估唔到打風都坐滿曬人,先黎一個小食加通粉,再加個炸雞漢堡呢度D野食都係即制,要等15分鐘左右原來呢度仲好出名食雞翼放題幾十款炸雞口味任選 下次再試通粉細碗,但個黑松露忌廉香氣十足,醬汁太少,但味道係OK即炸薯條配忌廉松露醬,脆香咸,小吃一流,吹下水食住等~最後係20分鐘先有既炸雞包,炸雞扒原件不切直接上超大超厚身既雞扒,咬開好有肉汁之餘味道好夾麵包$消費$333,飲品一罐$30,要加一服務快,味道OK
打3風波都要照食飯,出到旺角搵到呢間樓上鋪~
專食雞既專門店,西餐美式CAFE
估唔到打風都坐滿曬人,先黎一個小食加通粉,再加個炸雞漢堡
呢度D野食都係即制,要等15分鐘左右
原來呢度仲好出名食雞翼放題
幾十款炸雞口味任選 下次再試
通粉細碗,但個黑松露忌廉香氣十足,醬汁太少,但味道係OK
即炸薯條配忌廉松露醬,脆香咸,小吃一流,吹下水食住等~
最後係20分鐘先有既炸雞包,炸雞扒原件不切直接上
超大超厚身既雞扒,咬開好有肉汁之餘味道好夾麵包
$消費$333,飲品一罐$30,要加一
服務快,味道OK
2022-08-09 3 views
🥢雞翼放題 (10款味) $188/人-🍗黑椒檸檬 (Lemon pepper) 比較醒胃檸檬味好出, 微酸微酸咁-🍗蒙古燒烤味 (Mongolian BBQ) 呢知就有啲似土匪雞翼味, 烤得幾香口, 食 完估計要飲返個涼茶😂-🍗泰式甜辣醬 (Thai sweet) 就正正係泰式辣醬沾雞翼, 沾滿哂好惹味👍🏻-🍗紐奧良香粉 (Caiun) 紐奧良香粉本身就包涵左好多唔同既調味 料, 食起上黎會有鹹鹹地辣辣的, 比較多種 既味蕾, 所以令雞翼都變得好香濃👍🏻-🍗黑芝麻海鮮蜂蜜 (Hoisin) 用左海鮮醬再加滿滿既蜂蜜, 表面灑滿左黑 芝麻容易分辨, 鍾意食濕身既口味呢個都出 眾🙊-🍗水牛城醬 (Buffalo) 呢個味大家應該唔陌生, 比較辣身少少既醬, 幾過癮🫶🏻-🍗死神醬 (Reaper) 食完完全體會到咩叫遇見死神, 死神辣椒係 全世界排名第四辣但真係食到嘴唇都腫😂 😂 但辣得來又會想繼續食🙈-🍗咖啡香味

🥢雞翼放題 (10款味) $188/人
-🍗黑椒檸檬 (Lemon pepper)
比較醒胃檸檬味好出, 微酸微酸咁

-🍗蒙古燒烤味 (Mongolian BBQ)
呢知就有啲似土匪雞翼味, 烤得幾香口, 食
完估計要飲返個涼茶😂

-🍗泰式甜辣醬 (Thai sweet)
就正正係泰式辣醬沾雞翼, 沾滿哂好惹味👍🏻

-🍗紐奧良香粉 (Caiun)
紐奧良香粉本身就包涵左好多唔同既調味
料, 食起上黎會有鹹鹹地辣辣的, 比較多種
既味蕾, 所以令雞翼都變得好香濃👍🏻

-🍗黑芝麻海鮮蜂蜜 (Hoisin)
用左海鮮醬再加滿滿既蜂蜜, 表面灑滿左黑
芝麻容易分辨, 鍾意食濕身既口味呢個都出
眾🙊

-🍗水牛城醬 (Buffalo)
呢個味大家應該唔陌生, 比較辣身少少既醬,
幾過癮🫶🏻

-🍗死神醬 (Reaper)
食完完全體會到咩叫遇見死神, 死神辣椒係
全世界排名第四辣但真係食到嘴唇都腫😂
😂 但辣得來又會想繼續食🙈

-🍗咖啡香味 (Espresso BBQ)
好香濃咖啡味, 有少少咖啡粉係面, 但又唔
會有苦澀味, 幾特別😚

🍗巴馬芝士蒜蓉味 (cali style)
好多芝士碎係面好似羽毛, 夾埋蒜蓉有啲似
蒜蓉包既味, 正✨

-🍗田園風味 (Ranch)
最Normal既味, 最顯出雞翼既肉質滑嫩👍🏻

免費飲品Free flow:
- 🥤Soft Drinks
- 🥤Iced lemon tea (+$10)

整體😋: 🌟🌟🌟🌟/5

🍸 𝔹𝕝𝕦𝕖 ℂ𝕝𝕠𝕦𝕕 $𝟞𝟘
由碟豆花、荔枝、青檸而製成既梳打, 成杯呈海藍色, 而白白地色既荔枝肉好似一舊雲✨甜甜地幾清爽
😋: 🌟🌟🌟🌟🌟/5

🍸 ℙ𝕒𝕤𝕤𝕚𝕠𝕟 𝕄𝕒𝕟𝕘𝕠 𝕊𝕠𝕕𝕒 $𝟞𝟘
由於好多熱情果籽, 配上芒果酸酸甜甜既梳打, 偏向酸啲但都好飲
😋: 🌟🌟🌟🌟/5
2022-08-08
Lunch
  • 雞翼放題
朋友們都知我鍾意食雞,特別是雞翼,Wingman開左一段時間時不時都想去食,有試過放工去中環分店,但好多人所以放棄左,今次朋友約我去旺角,終於可以一嘗叫雞。坐底見到佈置有獅子山,好有香港地味道,但店員係講英文嘅🤣🤣🤣叫咗個咯咯雞拼盤同加多個雞翼,兩個人夠食啦。如果係大胃王可以挑戰雞翼放題Passion Mango Soda入面有一粒粒百香果籽,個有芒果汁,酸酸甜甜唔錯咸蛋黃雞翼咸蛋黃雞翼係額外叫,上面鋪滿咸蛋黃好香,咬落去就feel到雞翼啱啱炸好,好夠熱好香脆,夾住咸蛋黃食唔會過咸,調味啱啱好巴馬臣芝士蒜蓉味雞翼上面有滿滿的蒜蓉😍😍😍鍾意蒜蓉嘅必點呀,食完一隻又一隻,停唔到口水牛城雞翼上面配咗啲芝士碎,見到啲汁包滿隻雞翼,都幾夠辣,同平時喺酒吧食嗰啲差唔多Espresso BBQ呢個見佢係咖啡味好特別,就點嚟試下,個樣好似土匪雞翼,食落咸咸地,嗒真啲又真係有咖啡味喎,幾有趣死神醬最後就打大佬試呢個死神醬,全隻雞翼滿佈辣椒同辣椒籽,小心翼翼咬一口,ummm…都幾辣,之後後勁越來越凌厲,飲哂成杯嘢飲都唔夠,感覺勁刺激但又好好食喎,如果真係怕太辣嘅朋友記得撥開啲辣椒唔好硬食呀,食完個胃仲暖暖
朋友們都知我鍾意食雞,特別是雞翼,
Wingman開左一段時間時不時都想去食,

Passion Mango Soda
入面有一粒粒百香果籽,個有芒果汁,酸酸甜甜唔錯

咸蛋黃雞翼

巴馬臣芝士蒜蓉味

水牛城雞翼

Espresso BBQ

死神醬
最後就打大佬試呢個死神醬,全隻雞翼滿佈辣椒同辣椒籽,小心翼翼咬一口,ummm…都幾辣,之後後勁越來越凌厲,飲哂成杯嘢飲都唔夠,感覺勁刺激但又好好食喎,如果真係怕太辣嘅朋友記得撥開啲辣椒唔好硬食呀,食完個胃仲暖暖地,好過癮😂

之後仲叫咗兩個配菜,有燒啡菇同燒牛油果,啡菇好juicy牛油果熟透,兩樣都好好食,估唔到除咗雞翼出色,連配菜都做得好,讚👍🏻

總括嚟講啲雞翼各個味都有水準之上,感受得出用心製作,下次一定要約多啲朋友試多幾款雞,大家一齊叫雞
2022-08-09 0 views
好味 #下午茶 分享 Wingman是雞翼專門店裝修很有特色和有心思佢哋嘅雞翼味道有成19種咁多,真係勁啊😁有雞翼放題,套餐和單點我哋單點了兩種口味和配菜😊雞翼味道~乾身~巴馬臣芝士蒜蓉味 69/6件芝士不是溶化拉絲嗰種是雞翼上面鋪滿曬刨碎嘅乾身芝士絲下便加埋蒜蓉和香草好香口惹味別有一番風味😋~濕身~ 黑芝麻海鮮蜂蜜味 69/6件海鮮醬好入味,加埋蜂蜜鹹鹹甜甜,味道香濃😋配菜~杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗 75係100%有機西蘭花苗很新鮮,炒得很爽脆,加埋碎杏仁和麵包糠一齊食口感層次很特別😋~黑椒麻油香炒毛豆 55平常食毛豆都係白烚冇諗過用黑芝麻油炒會係咁香口嘢味,好正😋飲品~MOCKTAILS熱情果芒果薄荷蘇打 60酸酸甜甜清新醒胃~SOFT DRINKS Coke Zero 30
好味 #下午茶 分享
Wingman是雞翼專門店
裝修很有特色和有心思

佢哋嘅雞翼味道有成19種咁多,真係勁啊😁
有雞翼放題,套餐和單點
我哋單點了兩種口味和配菜😊

下便加埋蒜蓉和香草
好香口惹味別有一番風味😋

~濕身
~ 黑芝麻海鮮蜂蜜味 69/6件
海鮮醬好入味,加埋蜂蜜
鹹鹹甜甜,味道香濃😋

配菜
~杏仁麵包糠炒澳洲西蘭花苗 75
係100%有機西蘭花苗
很新鮮,炒得很爽脆,加埋碎杏仁和麵包糠一齊食
口感層次很特別😋

~黑椒麻油香炒毛豆 55
平常食毛豆都係白烚
冇諗過用黑芝麻油炒會係咁香口嘢味,好正😋

飲品
~MOCKTAILS
熱情果芒果薄荷蘇打 60
酸酸甜甜清新醒胃

~SOFT DRINKS
Coke Zero 30

2022-08-08 0 views
整日都想試雞翼放題,今日一於黎try下。炸雞翼需要時間,所以叫左幾款小食填下肚先。香炒毛豆炒得好香,好惹味,會食唔停。薯條配黑松露醬,薯條份量都足夠,而且炸得剛剛好,夠脆。之後就黎到正題,雞翼,今次簡左All favor,每隻味都可以試一試,都幾多特別味道,推介呢幾款。🍻醉雞有酒香,雞亦浸得夠入味。雞煲味香料落足,麻味都突出,幾惹味。田園風味係原味雞翼上加左sour cream粉,口感幾特別。特製水牛城醬🌶🌶鐘意食辣既朋友可以試呢隻味,衝擊味蕾。包幾款汽水🥤任飲,亦都可以加$10任飲凍檸茶。鐘意食雞翼既朋友不妨一試,有d味平時都唔會點食到。😆😆

香炒毛豆
炒得好香,好惹味,會食唔停。

薯條
配黑松露醬,薯條份量都足夠,而且炸得剛剛好,夠脆。

🍻醉雞
有酒香,雞亦浸得夠入味。

雞煲味

雞煲
香料落足,麻味都突出,幾惹味。

田園風味
係原味雞翼上加左sour cream粉,口感幾特別。

特製水牛城醬🌶🌶
鐘意食辣既朋友可以試呢隻味,衝擊味蕾。

包幾款汽水🥤任飲,亦都可以加$10任飲凍檸茶。

鐘意食雞翼既朋友不妨一試,有d味平時都唔會點食到。😆😆

2022-08-04
雞煲味
2022-08-08 0 views
一齊叫雞party ,旺角傾計飲野好地方,一入去見到餐廳水泥牆上面大大隻寫住“一齊叫雞” ,都幾地道,不過職員全部係講英文,真係估佢唔到,哈哈。環境好chill,有播pop music,但又唔會好大聲,傾計飲野一流。佢有一個係90分鍾任食雞翼,另加120有free flow飲品,好吸引。不過同行朋友減肥,無揀到任食,叫左個咯咯拼盤,另外加多個特別既雞翼,幾條友食啱啱好。揀左以下味道既雞翼,每款都有6隻。擺盤好靚好吸引,忍唔住一定要打卡咖啡香味自家制咸蛋黃Wingman水牛城醬死神醬巴馬臣芝士蒜蓉味推介巴馬臣芝士蒜蓉味,雞翼面上滿滿既芝士加蒜蓉,味道非常夾,加上啱啱炸起既雞翼,夠晒熱,忍唔住一隻又一隻食晒。死神醬係咁多隻最辣既一款,本身都食得辣,食第一隻時好勇敢地食埋連埋面個層醬一啖黎,隔左一陣開始知lai野,哈哈,佢隻辣醬後勁非常厲害,辣到流眼淚流口水🤤挑戰死神要有心理準備,不要太衝動🤣自家制咸蛋黃通常咸蛋黃撈炸既食物都一定無輸,永遠都是perfect match,咸蛋黃都唔算多,不過每隻雞翼都有料係面,無得輸既選擇。烤蒜龍蒿大啡菇必點,啡菇上加滿水前既面包碎炸蒜,一切開,入面係有汁流
一齊叫雞party ,旺角傾計飲野好地方,
不過職員全部係講英文,真係估佢唔到,哈哈。

咖啡香味
自家制咸蛋黃
Wingman水牛城醬
死神醬
巴馬臣芝士蒜蓉味

自家制咸蛋黃

烤蒜龍蒿大啡菇
必點,啡菇上加滿水前既面包碎炸蒜,
一切開,入面係有汁流出,好juicy,
新鮮焗起,夠熱夠juicy,配菜必叫

Blue Cloud (Mocktail)
Blue Curacao+荔枝+薄荷+青檸+梳打
Eye-catching ge 顏色打卡一流
飲前要搞匀,如果唔係就只飲到底既Blue Curacao 糖漿味

職員非常有禮貌同貼心,同埋每張枱都準備左紙巾,濕紙巾同手套,食食下想禁下電話都有用唔完既紙巾可以抺手。鍾意食雞同飲野既一定要黎呢間,當日去都full house,下次黎要book定位。