2021-11-07 108 views
香港居酒屋越開越多,證明係有得做。可能疫情關係,香港人冇得去佢地最愛嘅日本,所以要係本地搵番日本嘅感覺。今日去依間嘅居酒屋,地點唔算太方便。不過裝修十分華麗,入面平日都爆哂場,差d 都入唔到。入到去,冇哂位,得番一個bar 檯位,照殺。menu 夠哂型格,d 餐具都似係高級嘅日本餐廳。我地冇特別睇個menu直接叫左個2人set - Kurabito藏人$988入面真係爆哂場,所以等左大半個鐘先上到第一個前菜小食。蟹膏豆腐bite size, 好新鮮,清新嘅感覺。再等多三個字先上第二樣菜汁燒牛脷厚切牛脷豬肋肉雞頸肉白鱔overall 黎講,好食,師傅新鮮燒。特別推介係個牛舌,薄嘅牛脷唔太buy, 佢好厚,好有咬口,好爽。慢功出細火,所以上菜會冇咁快。燒粟米日本蕃薯荔枝豬肉卷雞皮雞軟骨自家制免治雞肉軟骨紐西蘭羊架依個set 真係好多野食,每樣出名嘅都可以試d,試過一次好食,下次可以直接叫。個羊架好juicy荔枝豬肉卷,依個組合好得意,又甜又鹹自家制免治雞肉軟骨,可以比多串就好,d 生蛋汁用唔哂,有小小浪費。清雞湯茶漬飯個湯好清,師傅推介佢自己親手煮出黎,煮左好耐,花大好多功夫先做到咁清咁濃
香港居酒屋越開越多,證明係有得做。

今日去依間嘅居酒屋,地點唔算太方便。
不過裝修十分華麗,入面平日都爆哂場,差d 都入唔到。

入到去,冇哂位,得番一個bar 檯位,照殺。
menu 夠哂型格,d 餐具都似係高級嘅日本餐廳。

我地冇特別睇個menu
直接叫左個2人set - Kurabito藏人

入面真係爆哂場,所以等左大半個鐘先上到第一個前菜小食。

蟹膏豆腐
bite size, 好新鮮,清新嘅感覺。

再等多三個字先上第二樣菜

汁燒牛脷
厚切牛脷
豬肋肉
雞頸肉
白鱔

overall 黎講,好食,師傅新鮮燒。
慢功出細火,所以上菜會冇咁快。

燒粟米
日本蕃薯
荔枝豬肉卷
雞皮
雞軟骨
自家制免治雞肉軟骨
紐西蘭羊架

個羊架好juicy
荔枝豬肉卷,依個組合好得意,又甜又鹹

清雞湯茶漬飯
個湯好清,師傅推介
佢自己親手煮出黎,煮左好耐,花大好多功夫先做到咁清咁濃嘅雞湯。

綠茶鼓紅豆白玉

依個甜品打卡一流
好睇又好食

居酒屋邊可以冇酒

六杯餐廳挑選之清酒
好靚,6杯清酒,飲哂都冇事。
行到直線。

依個set 包哂所以野。
同依間餐廳係好似藝術品咁出菜,好多個茶都可以打卡。
2021-10-30
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)