2021-09-07 92 views
@yukihouseco 𝙢𝙖𝙮 𝙗𝙚 𝙠𝙣𝙤𝙬𝙣 𝙛𝙤𝙧 𝙞𝙩'𝙨 𝙩𝙨𝙪𝙠𝙚𝙢𝙚𝙣, 𝙗𝙪𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙗𝙧𝙖𝙞𝙨𝙚𝙙 𝙗𝙚𝙚𝙛 𝙩𝙤𝙣𝙜𝙪𝙚 𝙞𝙨 𝙙𝙚𝙛𝙞𝙣𝙞𝙩𝙚𝙡𝙮 𝙖𝙣 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙙𝙞𝙨𝙝! 𝙞𝙩'𝙨 𝙨𝙤 𝙩𝙚𝙣𝙙𝙚𝙧 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙞𝙩 𝙖𝙡𝙢𝙤𝙨𝙩 𝙢𝙚𝙡𝙩 𝙞𝙣 𝙢𝙮 𝙢𝙤𝙪𝙩𝙝😋.最近都算係對沾麵上左癮,今日黎左試灣仔呢間好多人大推既巷仔沾麵,廣島蠔沾麵一上枱即刻嘩左聲,啲配料勁多而且三隻蠔都漲卜卜,味噌湯用熱鍋上食到最尾都熱辣辣,而且佢既麵條完全係中哂我口味,粗身彈牙有嚼勁同埋掛湯力高,咬落仲有啲小麥香添!可惜湯底麻麻,似係落左粉而去做到果種濃稠既感覺~ 鰻魚丼同和風餃子都好難出錯,反而汁煮牛舌幾有驚喜,角切牛舌經炆煮後入口軟稔,仲索哂白蘿蔔同紅蘿蔔既鮮甜味,好有日式居酒屋既味道!
鰻魚丼
汁煮牛舌