平日出街食晚飯,要比較有質量的西曰菜,每位以$400起跳。發現這間位於大角咀的酒店供應自助晚餐,只要十五曰前訂枱,優惠價只是$288!即使無預早訂位,也只是$368/$398,或部分信用卡仲有八折優惠。是一個中價的午餐價錢,卻有酒店海鮮自助晚餐,一於同honey 試試看。步入餐廳,一貫白色的室內環境,還有葉形天花燈作裝飾,感覺時尚又優雅。是次自助餐除了豐富來自世界各地的海鮮外,還有各種亞洲特色美食涵蓋日本、韓國、泰國、新加坡及香港等,真是應有盡有。既有西式、也有中式和曰韓美食,認真合家歡。估唔到一坐下,餐廳為每人送上一只冰鎮鮑魚!鮑魚口感爽彈又冰感。只要like他們的facebook,更送上青檸特飲,味道酸酸甜甜的,十分冰涼消暑嘩!好多海鮮呀!既有小龍蝦、麵包蟹、鱈場蟹腳,仲有青口!好大隻麵包蟹呀!認真震撼!這麵包蟹充滿蟹膏,十分甘香肥美,完全可以滿足我這個蟹痴!這鱈場蟹腳是來自北海道,啖啖肉,蟹肉十分鮮美!光光吃這兩款已經回本了!烤牛肉烤到medium rare, 肉質軟腍有口感,肉味濃十足,又juicy。這兒設有喇沙station,即點即造。喇沙有水準!既有咖喱風味,微微的辣,又充

壽司
、韓國
、泰國

青檸特飲

嘩!好多海鮮呀!既有小龍蝦、麵包蟹、鱈場蟹腳,仲有青口!

好大隻麵包蟹呀!認真震撼
麵包蟹

燒牛肉

這兒設有喇沙station,即點即造。
喇沙有水準!既有咖喱風味,微微的辣,又充滿椰奶香,十分馬來亞風味,正!
喇沙

砂鍋螺頭雲吞雞
這個雲吞雞的湯十分鮮美!既有雞的甜味也帶有金華火腿的甘香。湯味濃而不油,加上雞肉軟嫩,上海雲吞皮薄入味,十分不錯。
砂窩雲吞雞

除了雲吞雞外,東坡肉也好吃!十分高水準、肉質軟腍,脂芳馥郁

既然有壽司和炸品,為食的我又不得不試。壽司師傅不停的手握壽司,十分新鮮。吉列蝦炸得香脆唔油膩,味道鮮甜。

甜品琳琅滿目,既有各款布丁旦糕如人氣tiramisu 、mousse ,也有特色沙巴翁、鮮果同自製pancake
。而木桶豆腐花更是不容錯過!這豆腐花看似平凡,但豆味十足,滑溜溜的,加埋Q彈珍珠,健康又美味!

估唔到$288的自助餐有咁多高質量的餐點選擇,尤其那鮮美的麵包蟹同鱈場蟹腳,已經值回票價。推介!

2018-07-02
Type of Meal