2019-08-19
今晚屋企無煮飯,又突然好想食茶餐廳冰室之類嘅野食,就嚟到荃灣路德圍樓下冰室試下!😬😬😬聽朋友成日介紹樓下冰室嘅蕃茄湯通粉好正!仲有招牌瑞士雞髀!所以就一定要試試佢!佢呢個特色蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋($50)可仼選一款小食,我地就叫左招牌瑞士雞髀,佢個蕃茄湯通粉真係好入味,蕃茄湯配通粉幾時都係perfect match!個蛋炒得好滑好有奶味!正!瑞士雞髀肉好嫩口,煮得好入味,好有屋企煮嘅感覺😍另外叫左個金牌牛腩咖喱($50),呢個咖哩飯可以配牛腩/豬扒/雞扒,個咖哩汁好嘢味,辣辣地好開胃!岩哂好肚餓嘅我地!牛腩煮得好淋,啖啖肉真係好滿足😍小食方面,叫左個焗芝士西蘭花($36),真係剛剛焗好出嚟,熱辣辣,好重牛油香味!上面全部都係芝士好吸引💕仲有炸薯角($28),係出奇地好食,本身以為係普通薯角味,點知一食,好卜卜脆!小食特別推介呢個!☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻仲有呢個麻辣脆雞粒,見到個名有麻辣好吸引😍就試下佢先!嘩真係有驚喜架!剛剛送上嚟有陣陣嘅麻辣香味,食落完全好有巴辣雞粒嘅味!超開胃超好味!唔洗5分鐘食清哂🤪最後叫左華田脆脆($22),佢唔係一般嘅凍華田,佢啲脆脆配埋成杯飲
最後埋單食左咁多野都係$2xx兩個人,真係好抵食!如果想食嘅朋友仔,平日lunch嚟食就要預早少少嚟排隊等位喇!值得一試!